صفر تا صد تغییرات شرکت
- مدت مطالعه: 1دقیقه
- 21 تیر 1400
- 1 نظر

مطالب براساس حوزه ها
در یک قاعده کلی، ممکن است که یک شرکت در طول حیات حرفهای خود، بارها دچار تغییرات ریز و درشت شود یا حتی شرایط حاکم بر آن به صورت ارادی یا اجباری تغییر کند تا شرکت بتواند خود را با تحولات اقتصادی داخل و خارج آن تطبیق دهد و چهارچوب حقوقی اولیه ای را که برای فعالیت اقتصادی–تجاری در نظر گرفته بود را تغییر دهد. همه این تحولات، باعث به وجود آمدن وضعیت جدیدی در شرکت خواهد شد. در این میان اطلاع از تغییراتی که طبق قانون باید الزاماً ثبت شوند برای متصدیان و موسسان شرکتها بسیار حائز اهمیت است چون در صورت قصور از ثبت تغیرات الزامی، شرکتِ آنها ممکن است با محدودیتهای متعددی رو به رو شود.
در ادامه برای توضیح چگونگی ثبت تغییرات شرکت، با کارمنتو همراه باشید.
کلیه تغییرات مربوط به شرکت اعم از افزایش یا کاهش سرمایه شرکت، تغییر موضوع شرکت، تبدیل سهام شرکت به بانام و بی نام، انتخاب یا تمدید بازرسین، تغییر حق امضا شرکت، تغییر آدرس شرکت، تغییر یا تمدید هیئت مدیره شرکت، تغییر مواد اساسنامه شرکت، ورشکستگی، ابطال و انحلال شرکت باید فوراَ ثبت گردد. ایجاد چنین تغییراتی فقط در صورتی ممکن است که این موارد به تصویب مجمع عمومی فوق العاده و یا هیأت مدیره رسیده باشد.
چنین تغیرات و تصمیماتی، باید مطابق قانون تجارت به ثبت برسند. به همین دلیل، ثبت آنها نیاز به تدوین و تنظیم صورتجلسه دارد. قبل از تأسیس سامانه الکترونیکی، امور مربوط به این تغییرات و ثبت آنها با صرف وقت زیاد و دردسرهای بسیاری انجام می شد اما امروزه متقاضیان به جای مراجعه حضوری به اداره کل ثبت شرکتها و مؤسسات غیر تجاری می توانند از طریق اینترنت و با مراجعه به یک وب سایت صورتجلسه تغییرات شرکتها و مؤسسات غیر تجاری را تکمیل کنند و به راحتی پیگیر امور مربوط به روند ثبت تغییرات شرکت خود باشند. در ادامه به چند سوالی که ممکن است در ثبت تغییرات شرکت به آن بر خورده باشید، پاسخ میدهیم اما اگر به اطلاعات تکمیلی و یا مشاوره تخصصی در این زمینه نیاز دارید به صفحه مشاوره ثبت و تغییرات شرکت مراجعه کنید تا از متخصصان با تجربه و مجرب کارمنتو کمک مشاوره دریافت کنید.
ثبت تغییرات شرکت از چند طریق تنظیم می گردد؟
- ثبت تغییرات از طریق هیئت مدیره شرکت.
- ثبت تغییرات از طریق تشکیل مجمع عمومی عادی در شرکت.
- ثبت تغییرات از طریق تشکیل مجمع عمومی فوق العاده در شرکت.
انواع ثبت تغییرات شرکت
- تغییر در آدرس شرکت.
- تغییرات در اساسنامه شرکت و یا در محتویات اساسنامه آن.
- تغییر در نام انتخابی شرکت.
- تغییر در میزان سرمایه شرکت که هم می تواند شامل افزایش سرمایه شرکت و هم کاهش سرمایه شرکت باشد.
- تغییر در موضوع فعالیت شرکت.
- تغییر در قالب ثبت شرکت: به عنوان مثال شرکت را در قالب مسئولیت محدود ثبت کرده اید و پس از مدتی به دلیل محدودیت هایی که این قالب ثبتی دارد می خواهید آن را به شرکت سهامی خاص و یا هر چیز دیگری تغییر دهید.
- تغییر در مدت زمان فعالیت شرکت و یا تمدید آن یعنی زمانی که اعتبار مجوز شرکت در حال اتمام است به تمدید آن باید بپردازید و یا اینکه می خواهید شرکت را منحل کنید و زمان اعتبار آن را کاهش دهید.
- تغییر در اعضای هیئت مدیره.
مدارک مورد نیاز برای ثبت تغییرات شرکت
در ابتدا لازم به ذکر است که موافقت تمامی اعضای شرکت به منظور ثبت تغیرات شرکت الزامی است. برای این منظور به ارائه مدارک زیر نیاز خواهید داشت:
- اسناد شرکت.
- پرداخت هزینه روزنامه رسمی.
- مدارک شناسایی سهامداران و شرکا.
- حضور تمامی شرکا در صورت انحلال شرکت.
- کپی روزنامه رسمی همراه با تغییرات موجود در آن.
- صورتجلسه تغییرات شرکت و تنظیم صورتجلسات.
- کپی برابر اصل مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره.
مراحل ثبت تغییرات شرکت
هر شرکتی که قصد دارید تغییراتی را در آن اعمال کنید، لازم است اقداماتی که در ادامه به آنها میپردازیم را به ترتیب انجام دهید.
- تنظیم صورتجلسه و امضای شرکا در زیر تمام اوراق.
- مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکتها به نشانیhttp://irsherkat.ssaa.ir و بارگذاری مدارک و درج اطلاعات مورد نیاز در سامانه.
- ارسال مدارک به اداره ثبت شرکتها.
- مراجعه به اداره ثبت شرکتها و پرداخت هزینههای قانونی مقرر به منظور اخذ آگهی تغییرات.
- پرداخت هزینه تعیین شده برای روزنامه رسمی.
- صدور آگهی.
راهنمای ثبت تغییرات اینترنتی
در حال حاضر ثبت تمامی تغییرات و تصمیمات شرکتها به صورت غیرحضوری انجام میشود، کافی است به سامانه اداره ثبت شرکتها مراجعه کنید و تقاضای ثبت تغییرات شرکتتان را به اداره ثبت شرکتها ارسال کنید.
برای اینکه بتوانید اطلاعات صورتجلسه تغییرات شرکت را وارد کنید لازم است ابتدا اطلاعات شرکت را ثبت کنید. برای این منظور مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- به سامانه تنظیم صورتجلسات وارد شوید و استان و واحد ثبتی خود را انتخاب کنید.
- اطلاعات شرکت و شناسه ملی آن را وارد کنید.
- در این مرحله شماره ثبت شرکت را وارد کنید. اگر شناسه ملی را در اختیار ندارید، میتوانید شماره ثبت در صورتجلسه تأسیس و اساسنامه شرکت را وارد کنید.
- نوع شرکت شامل سهامی خاص، با مسؤلیت محدود یا هر نوع دیگر آن را انتخاب کنید.
- نوع صورتجلسه شامل مجمع عمومی عادی، فوقالعاده و… را تعیین کنید.
- تعداد اعضای حاضر در جلسه را مشخص کنید و سپس مشخصات کامل شامل نام و نام خانوادگی، شماره ملی و… را ثبت کنید.
- سمت متقاضی را تعیین کنید.
- در این مرحله باید تاریخ برگزاری جلسه، ساعت شروع و پایان آن را مشخص کنید.
- شماره دسترسی 19 رقمی در قسمت پذیرش موقت را دریافت کنید.
- نام و نام خانوادگی و سمت اعضای امضا کننده دفتر را تعیین کنید و سپس از فهرست نوع تصمیم، تصمیمات اتخاذ شده در جلسه را مشخص کنید.
- در این مرحله باید نام درخواستی و ثبت نام را وارد کنید. میتوانید حداکثر پنج نام را پیشنهاد دهید.
- تعیین اعضای حاضر در جلسه و عنوان سمت آنها در جلسه شامل نوع شخص، نام شخص، مشصات شناسایی، تابعیت.
- اگر ایرانی هستید شماره ملی و در غیر اینصورت شماره گذرنامه خود را وارد کنید.
- ثبت سمت در شرکت
- تعیین ارتباط اشخاص در جلسه شامل نماینده یا وکیل بودن.
- به تأیید رساندن مدارک مورد نیاز بنا به تصمیمات اتخاذ شده در جلسه و همچنین نوع صورتجلسه توسط متقاضی.
- تایپ متن صورتجلسه با استفاده از متن پیشنهادی
- به تأیید رساندن پذیرش به منظور ارسال صورتجلسه مکانیزه به ثبت شرکتها.
تذکر: بر اساس ماده 7 قانون ثبت شرکتها، "تغییرات راجع به نمایندگان شرکت و یا مدیران شعب آن باید به اداره ثبت اسناد کتباً اطلاع داده شود تا وقتی که این اطلاع داده نشده عملیاتی که نماینده یا مدیر سابق به نام شرکت انجام داده عملیات شرکت محسوب است، مگر اینکه شرکت اطلاع اشخاصی را که به استناد این ماده ادعای حقی میکنند از تغییر نماینده یا مدیر خود به ثبوت رساند".
سخن پایانی
در این مطلب، به چگونگی ثبت تغییرات در شرکت و مراحل و مدارک مورد نیاز آن پرداخته و به راهنمایی جامعی از ثبت آن اشاره کردیم. حال در صورتی که در حوزه امور ثبتی به سوال و یا ابهامی بر خورده اید، بهتر است که با کارشناسان و متخصصان کارمنتو در قسمت مشاوره تلفنی امور ثبتی همراه باشید.

غیرفعال
راویس قاسمی
مشاور کسب و کارهای آنلاین و آفلاین _کارشناس امورثبتی
-
28
کارشناسی ارشد صنایع غذایی با داشتن ده سال سابقه کاری در حوزه های مختلف و راه اندازی ۳ کسب و کار کوچک.مشاوره ایده یابی/راه اندازی/توسعه کسب و کارهای آنلاین و آفلاین (اینترنتی و حقیقی).کارشناس...

غیرفعال
سید احسان خوش سیرت
انجام امور ثبتی، تبلیغاتی، حقوقی و بیمه پاسارگاد
-
70
بیش از 10 سال سابقه فعالیت در امور نامبرده و کار با شرکت های دولتی، نیمه دولتی و خصوصی نام آشنا در زمینه های: ثبتی= ثبت شرکت، ثبت برند، ثبت لوگو، اخذ کد اقتصادی، ثبت موسسه، انجام تغییرات، پل...

غیرفعال
آرش حیدری
مشاور در امور ثبتی، حقوقی، بیمه، تعزیرات حکومتی، اصناف و قانون کار
-
43
معاون حقوقی و املاک شهرداری بندر کنارک مشاور حقوقی، اداری و و بازرگانی شرکتهای خصوصی شهر مشهد و شهرکهای صنعتی حوزه مشهد امور حقوقی بانک دولتی امور حقوقی یکی از شرکتهای بزرگ فروشگاههای زن...
مطالب مرتبط
نظرات کاربران
با سلام وضعیت هیئت مدیره خارج از شرکا یعنی چی؟ که در قسمت تغییر سمت پرسیده میشه؟