مشاوره اخذ کارت بازرگانی
امروزه برای ورود به عرصه تجارت و گسترش دامنه کاری خود باید ابتدا برخی از مراحل قانونی را طی کنید تا بر اساس مقررات تصویب شده هیچگونه تعارض و اختلالی در امور تجاری شما بوجود نیاید و تحت نظر قوانین جمهوری اسلامی ایران به فعالیتهای تجاری خود ادامه دهید. یکی از الزامات شروع یک فعالیت تجاری مجاز، داشتن کارت بازرگانی است.
خدمات کارمنتو
امروزه برای ورود به عرصه تجارت و گسترش دامنه کاری خود باید ابتدا برخی از مراحل قانونی را طی کنید تا بر اساس مقررات تصویب شده هیچگونه تعارض و اختلالی در امور تجاری شما بوجود نیاید و تحت نظر قوانین جمهوری اسلامی ایران به فعالیتهای تجاری خود ادامه دهید. یکی از الزامات شروع یک فعالیت تجاری مجاز، داشتن کارت بازرگانی است.
کارت بازرگانی چیست؟
کارت بازرگانی همانطور که از اسمش مشخص است کارتی است که برای امور تجاری بازرگانان طراحی شده است و در واقع مجوزی برای فعالیت قانونی آنها محسوب میشود. بر اساس ماده 3 قانون تجارت، داشتن این کارت برای تمامی بازرگانان حقیقی و حقوقی الزامی است. لازم به ذکر است که این کارت با توجه به نوع تجارت و فعالیت شما، در حالت کلی به 4 دسته تقسیم میشود: کارتهای خدماتی، تجاری، تولیدی و موردی. این کارتها به مدت 1 الی 5 سال تحت نظر وزارت بازرگانی اعتبار دارند و قابل تمدید نیز میباشند.
شما میتوانید با داشتن کارت بازرگانی و با توجه به نوع آن، تمامی فعالیتهای تجاری خود را در چهارچوب مشخصشده به راحتی انجام دهید. توجه داشته باشید اگر بازرگانی شرایط صدور کارت بازرگانی را پس از دریافت کارت خود از دست بدهد و یا امور تجاری خود را خارج از قوانین تصویب شده در اداره امور بازرگانی انجام دهد، کارت بازرگانی وی ابطال و در صورت تخطی، طبق قوانین و مقررات با بازرگان متخلف برخورد خواهد شد.
انواع کارتهای بازرگانی
طبق دستورالعملهای اداره گمرک با توجه به نوع فعالیتها و حقیقی یا حقوقی بودن بازرگانان، کارتهای بازرگانی متفاوتی نیز تنظیم شدهاند.
در حالت کلی کارتهای بازرگانی صادره از شعب اتاق بازرگانی به 4 دسته تقسیم میشوند:
-
کارتهای تجاری
کارتهای تجاری یکی از محبوبترین کارتهای بازرگانی است که طبق قوانین و مقررات اداره گمرک برای بازرگانان حقیقی و حقوقی تنظیم میشود. کارتهای تجاری برای بازرگانان در واقع مجوزی برای فعالیتهای تجاری آنان همچون صادرات محصولات مجاز شرکتها به خارج از ایران، حقالعملهای کاری در گمرک، واردات محصولات مجاز شرکتها از مناطق آزاد به مرزهای داخلی ایران، ثبت سفارش و ترخیص کالاها میباشد.
-
کارتهای خدماتی
کارتهای خدماتی نیز از دیگر کارتهای بازرگانی است که فقط برای بازرگانان حقوقی صادر میشود. بازرگانان با داشتن این کارت، به صورت قانونی حق انجام امور و فعالیتهای خدماتی را خواهند داشت و تنها در چهارچوب فعالیتهای خدماتی خود میتوانند کالاهای مجاز شرکتها را به مرزهای ایران وارد نمایند.
-
کارتهای تولیدی
این نوع کارتها نیز برای بازرگانان حقوقی صادر شده و با استفاده از آن امکان واردات و صادرات مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصول مد نظر و تجهیزات کارگاهی وجود دارد.
-
کارتهای موردی
کارتهای موردی از دسته کارتهایی هستند که برای بازرگانان حقیقی و حقوقی صادر میشوند. این نوع کارت، بیشتر برای بازرگانانی مفید است که تحت نظر اداره گمرک تنها یک مرتبه قصد ورود و یا خروج محصولات و کالاهای مجاز خود را دارد.
مزایای اخذ کارت بازرگانی
مسلما شما با اخذ کارت بازرگانی از یکسری امتیازات و حقوق قانونی برخوردار میشوید و میتوانید با داشتن آن فعالیتهای تجاری خود را به صورت کاملا قانونی انجام دهید. همچنین به هنگام صدور کارت بازرگانی از شعب اتاق بازرگانی تحت نظر وزارت صنایع و معادن ایران برای شما، پرداخت مالیات ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالاها از شروط استفاده از این کارت است. در این قسمت به برخی از مزایای اخذ کارت بازرگانی اشاره میکنیم.
-
امکان دریافت ویزای کاری جهت سفرهای تجاری
-
امکان دریافت وامهای کاری ویژه صاحبان کارت
-
امکان دریافت ارزهای دولتی با قیمت مناسب
-
امکان ارتباط و انعقاد قراردادهای کلان با تجار داخلی و بینالمللی
-
امکان انجام فعالیتهایی همچون صادرات و واردات از مناطق آزاد تجاری
-
امکان عضویت در اتاق بازرگانی
-
امکان ثبت علامت تجاری با استفاده از حروف لاتین
-
امکان سفارش و ترخیص محصولات و کالاهای مجاز
-
امکان شرکت در نمایشگاههای محصولات تجاری داخلی و بینالمللی
-
امکان دریافت پروانه حقالعمل کاری در گمرک
-
امکان صدور گواهی مبدا جهت عضویت در اتاق بازرگانی
شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی
حال که از مزایای داشتن کارت بازرگانی مطلع شدید، بهتر است قبل از اقدام به اخذ آن با شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی برای بازرگانان حقیقی و حقوقی آشنا باشید. با توجه به قوانین و مقررات ضبط شده در وزارت امور بازرگانی، هر بازرگان حقیقی و حقوقی تنها قادر است صاحب یکی از انواع کارتهای بازرگانی باشد. توجه داشته باشید در صورتیکه تمایل دارید کارت بازرگانی خود را تمدید کنید، برای انجام سریعتر کارهای اداری و پروسه تمدید، حتما از 60 روز قبل از پایان اعتبار کارت بازرگانی خود اقدام نمائید.
اشخاص حقیقی
-
حداقل سن مجاز 23 سال
-
اصل کارت پایان خدمت و یا برگه معافیت
-
داشتن حساب بانکی در داخل ایران و حداقل سرمایه لازم برای تجارت
-
عدم سوء پیشینه کیفری
-
داشتن مدرک تحصیلی حداقل دیپلم
-
داشتن مجوز تولیدی
-
داشتن کد اقتصادی جدید (لازمه داشتن کد اقتصادی برای بازرگانان حقیقی و حقوقی، ثبت شرکت و انجام پلمپ دفاتر سالیانه برای آن است)
-
از کارمندان ارگانهای دولتی نباشد.
-
ارائه محل مناسب برای شروع فعالیت
اشخاص حقوقی
-
اصل کارت پایان خدمت و یا برگه معافیت
-
داشتن حساب بانکی در داخل ایران و حداقل سرمایه لازم برای تجارت
-
داشتن مدرک تحصیلی حداقل دیپلم
-
عدم سوء پیشینه کیفری
-
داشتن کد اقتصادی جدید (لازمه داشتن کد اقتصادی برای بازرگانان حقیقی و حقوقی، ثبت شرکت و انجام پلمپ دفاتر سالیانه برای آن است)
-
داشتن پروانه کار
-
ورشکسته نباشد.
-
ارائه محل مناسب برای شروع فعالیت
-
داشتن سابقه فعالیت اقتصادی و تجاری برای حداقل 3 سال
-
تاییدیه دو دارنده کارت بازرگانی جهت ضمانت
مدارک لازم جهت صدور کارت بازرگانی
اخذ کارت بازرگانی برای یک شرکت به نام مدیرعامل آن شرکت انجام میشود و به هر شرکتی تنها یک کارت بازرگانی تعلق میگیرد. لازم به توضیح است که افرادی همچون کارمندان ایرانی شاغل در خارج از کشور، افرادی که کالاهایی برای استفاده، از مرزهای ایران جابجا میکنند و به تشخیص اداره گمرک برای فروش نیست، ملوانان ایرانی، صاحبان شرکتهای تعاونی مرزنشینان از اخذ کارت بازرگانی معاف میباشند. دقت کنید که مدارک لازم برای صدور کارت بازرگانی افراد حقیقی و حقوقی با یکدیگر متفاوت است که در این قسمت برای شما بیان میکنیم.
اشخاص حقیقی
-
اصل و کپی تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی
-
3 قطعه عکس تمامرخ ساده در ابعاد 6 در 4
-
اصل و کپی مدارک تحصیلی
-
اصل و کپی سند مالکیت یا اجاره نامه محل کار
-
ارائه فیش حق عضویت
-
ارائه تاییدیه بانک مبنی بر حسن اعتبار حساب بانکی
اشخاص حقوقی
-
تکمیل فرم عضویت در اتاق بازرگانی
-
ارائه اصل و کپی اظهارنامه ثبت شرکت
-
3 قطعه عکس تمامرخ ساده در ابعاد 6 در 4
-
کپی شرکتنامه ویژه شرکتهای با مسئولیت محدود
-
کپی روزنامه رسمی که آگهی تاسیس شرکت و تغییرات آن چاپ شده باشد.
-
تاییدیه عدم سوءپیشینه مدیر عامل شرکت
-
اصل و کپی تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل شرکت
-
اصل و کپی مدارک تحصیلی مدیر عامل شرکت
-
اصل و کپی سند مالکیت یا اجاره نامه محل کار
-
ارائه تاییدیه بانک مبنی بر حسن اعتبار حساب بانکی
-
ارائه فرم مشخصات بازرگانی مدیر عامل شرکت
مراحل ثبتنام کارت بازرگانی
همانطور که میدانید برای اخذ هر گونه مدرک و یا مجوزی نیاز به طی شدن مراحل اداری و قانونی است. اخذ کارت بازرگانی نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد. پس از تکمیل مدارک و فرمهای مربوطه، سراغ مرحله بعد یعنی ثبتنام کارت بازرگانی میرویم. خوشبختانه بیشتر پروسه ثبتنام کارت بازرگانی به صورت اینترنتی انجام میشود. شما با ورود به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند به آدرس اینترنتیhttp://cscs.ir ، میتوانید با وارد نمودن شماره ملی (برای بازرگانان حقیقی) و یا شناسه ملی شرکت خود (برای بازرگانان حقوقی) روند ثبت نام و ایجاد پرونده الکترونیکی خود را شروع کنید.
چنانچه کارت شما به صورت دفترچهای و قدیمی است و قبلا در این سایت درخواست تمدید کارت بازرگانی را ثبت نکردهاید، از لینک "فراموشی/دریافت رمز عبور" اقدام به دریافت رمز عبور نموده و با شماره کارت قدیمی خود، مجددا برای ورود به صفحه اصلی اقدام کنید. همچنین در صورتیکه تا به حال برای صدور کارت بازرگانی هیچ اقدامی انجام ندادهاید، از لینک "ثبت نام جدید" استفاده کنید.
سپس با ورود به پورتال خود و آپلود هر یک از مدارک آماده شده در سایت مذکور، منتظر تایید کارشناسان جهت بررسی پرونده خود بمانید. در صورتی که مدارک به صورت ناقص ارسال شود، کارشناسان حقوقی از طریق پیامک و یا ایمیل به شما اطلاعرسانی میکنند تا مجددا به سایت مراجعه نموده و مدارک را به صورت کامل و با وضوح بالا ارسال نمائید. در غیر اینصورت تایید مدارک شما از طریق پیامک و یا ایمیل، صورت میگیرد.
در این مرحله باید به صورت حضوری به نزدیکترین شعب اتاق بازرگانی به محل کار مراجعه نموده و اصل مدارک را تحویل دهید و منتظر صدور کارت هوشمند بازرگانی خود بمانید. توجه داشته باشید اگر مراحل را با دقت و حوصله انجام ندهید، دچار مشکلات حقوقی خواهید شد و پروسه ثبتنام کارت بازرگانی شما به تعویق خواهد افتاد تا مراحل قانونی به صورت کامل طی شود.
پیشنهاد میکنیم قبل از انجام روال ثبت کارت، از مشاوره کارت بازرگانی استفاده کنید تا با اطمینان بیشتر برای اخذ آن اقدام نمائید.
مشاوره اخذ کارت بازرگانی
همانطور که متوجه شدید برای شروع یک فعالیت تجاری داشتن یکسری از مجوزهای قانونی الزامی است. کارت بازرگانی نیز یکی از مجوزهایی است که برای تمامی بازرگانان از اهمیت ویژهای برخوردار است و در صورت نداشتن این کارت، امکان اجازه فعالیتهای تجاری از سوی دولت برای شما صادر نخواهد شد.
پس اگر قصد شروع یک تجارت قانونی را دارید، همین ابتدا سعی کنید برای اخذ کارت بازرگانی اقدام کنید تا در آینده با مشکلات حقوقی مواجه نشوید. البته این نکته نیز قابل ذکر است که مراحل تهیه مدارک و نحوه اخذ کارت بازرگانی بدون کمک از مشاوره کارت بازرگانی تا حدودی دشوار بنظر میرسد و ممکن است در طی مسیر دچار مشکلاتی شوید بطوریکه روال انجام مراحل قانونی برای اخذ کارت بازرگانی شما به تعویق بیفتد.
در این صورت انرژی، هزینه و زمان زیادی را از دست دادهاید و به هدف خود نرسیدهاید. لذا توصیه میکنیم قبل از اقدام برای اخذ کارت از مشاوره کارت بازرگانی حتما استفاده کنید تا آگاهی بیشتری نسبت به مسیر پیشرویتان داشته باشید و مراحل را با دغدغه کمتری انجام دهید.
هزینه اخذ کارت بازرگانی
هزینه دریافت کارت بازرگانی بستگی به نوع فعالیتی دارد که میخواهید انجام بدهید. خدماتی، تجاری و تولیدی از انواع فعالیت در این حوزه است که شما میتوان با کارت بازرگانی خود انجام دهید. تعرفه ثبت نام کارت بازرگانی از دو میلیون و پانصد هزار ریال شروع می شود.
مشاوره کارت بازرگانی کارمنتو
با توجه به تمامی مراحلی که برای اخذ کارت بازرگانی بیان شد، میتوان نتیجه گرفت بهتر است در همین ابتدای کار برای گرفتن کارت بازرگانی خود اقدام کرد و تا حدودی از حقوق قانونی فعالیتهای تجاری خود اطمینان حاصل نمود. استفاده از مشاوره افراد باتجربه در اخذ کارت بازرگانی کمک میکند تا مراحل اداری را سریعتر انجام داده و مشکلات حقوقی ایجاد شده در طی مسیر اخذ کارت را با اطمینان خاطر حل کنید.
در این زمینه بهتر است از افرادی کمک بگیرید که تجربه بالایی در زمینه حقوقی و اخذ کارتهای بازرگانی دارند. با مشکلات و موانع راه آشنا هستند و آگاهی کامل نسبت به بهترین مسیرهای قانونی اخذ کارت را دارند. توصیه میکنیم جهت کسب مشاورههای تخصصی و حقوقی بیشتر در مورد اخذ و تمدید کارت بازرگانی با مشاورین کارمنتو در تماس باشید.