karmento logo
خدمات مشاوره
مالی و مالیاتی مالی و مالیاتی
دانش بنیان دانش بنیان
بیمه و قانون کار بیمه و قانون کار
امور حقوقی امور حقوقی
بازاریابی و فروش بازاریابی و فروش
سرمایه گذاری سرمایه گذاری
کارآفرینی کارآفرینی
منابع انسانی منابع انسانی
امور ثبتی امور ثبتی
تجارت و بازرگانی تجارت و بازرگانی
برنامه نویسی برنامه نویسی
انجام پروژه مشاوره رایگان مقالات پشتیبانی

خدمات مشاوره

انجام پروژه مشاوره رایگان مقالات پشتیبانی

مشاوره رایگان

محمود محی الدینی
محمود محی الدینی
امور حقوقی

درخواست خسارت

باسلام. درسال ۱۳۸۵ در یک شرکت شاغل بودم ولی کارفرما نه بیمه بنده را ارسال کرده و نه حقوقی پرداخت کرده . طبق مدارک موجود به اداره کار مراجعه کرده و شکایت کردم و هیات حل اختلاف رای به نفع بنده صادر کرده و شرکت را مکلف کرده هم حقوق و مزایای یکسال را پرداخت کند و هم اینکه تامین اجتماعی نسبت به برقراری سابقه بیمه اقدام نماید . اما در این رای حقوق بنده بر مبنای همان سال محاسبه شده و از طرف شرکت پرداخت شده است . آیا بنده میتوانم ادعای خسارت کنم و حقوق را بر مبنای حال حاضر و یا تورم از دادگاه درخواست کنم یا خیر ؟ اگر جواب مثبت است ماده قانونی ان کدام است ؟ با تشکر
2 ماه قبل 4 پاسخ

پاسخ مشاوران

4 پاسخ ثبت شده
درود بر شما؛
با توجه به اینکه رأی قطعی هیأت حل اختلاف اداره کار صادر و اصل محکوم‌به (حقوق و مزایا) نیز پرداخت شده است، مطالبه مجدد مابه‌التفاوت ناشی از افزایش ارزش پول نسبت به حقوق سال ۱۳۸۵، اصولاً بدون وجود حکم یا تعهد مستقل، قابل پذیرش نیست؛ زیرا موضوع رأی اداره کار صرفاً پرداخت مطالبات مزدی همان دوره بوده است.

مطالبه خسارت تأخیر تأدیه نسبت به دین پولی، در صورت وجود شرایط قانونی، تابع ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی است و نیازمند احراز شرایطی مانند مطالبه طلب، تمکن مدیون و امتناع از پرداخت می‌باشد. همچنین در خصوص خسارات ناشی از عدم انجام تعهد، مواد ۲۱۹، ۲۲۰ و ۲۲۱ قانون مدنی قابل بررسی است.

آیا رأی هیأت حل اختلاف پس از قطعیت، در اجرای احکام اداره کار با تأخیر طولانی اجرا شده یا کارفرما در مهلت مقرر محکوم‌به را پرداخت کرده است؟ همچنین تاریخ دقیق قطعیت رأی و تاریخ پرداخت می‌تواند در امکان طرح دعوای خسارت مؤثر باشد.
مشاهده پروفایل مشاور
سلام. با توجه به قطعیت رأی هیأت حل اختلاف، درخواست مجدد همان خواسته ممکن نیست. اما می‌توانید برای جبران کاهش ارزش پول در مدت تأخیر، بر اساس ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی، خسارت تأخیر تأدیه (معادل نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی) را از دادگاه مطالبه کنید. تنظیم لایحه مؤثر با مستندات محاسبه خسارت، مسیر طرح دعوی اصولی را هموار می‌سازد.
مشاهده پروفایل مشاور
با سلام
رای اداره کار تاخیر تادیه ندارد و شما با دیر اقدام کردن، علیه خودتون اقدام کردین و بنظر نمیتونین خسارت بگیرین و یا حقوقتون را بروز بگیرین .
و بعد از اینکه رای صادر شد اگر پرداخت انجام نشد میتونین بابت عدم پرداخت خسارت تاخیر تادیه از طریق دادگاه اقدام کنین.
مشاهده پروفایل مشاور

مشاورین مرتبط

در حوزه امور حقوقی می‌توانید مشاوره تخصصی بگیرید

وکیل دادگستری و مشاورحقوقی
27+ مشاوره
امتیاز 4.0
مشاوره تلفنی انجام پروژه
مشاور و مدرس امور حقوقی
31+ مشاوره
امتیاز 4.7
مشاوره تلفنی انجام پروژه
مشاور حقوقی
16+ مشاوره
امتیاز 1.5
مشاوره تلفنی انجام پروژه