
ثبت شرکت یکی از مراحل مهم راهاندازی یک کسبوکار است که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام میشود. مراحل پیچیده ثبت شرکت خود را به مشاورین امور ثبتی کارمنتو بسپارید و از بروز مشکلات و طولانی شدن پروسه ثبت شرکت خود جلوگیری کنید.
-
مراحل درخواست انجام پروژه در کارمنتو
- تکمیل فرم ثبت درخواست انجام پروژه
- برقراری تماس جهت هماهنگی توسط کارشناسان پشتیبانی
- تخصیص متخصص جهت انجام پروژه
- پرداخت هزینه توسط کارفرما
- انجام و تحویل پروژه
- ارزیابی و رضایتسنجی پس از انجام پروژه
اهمیت ثبت شرکت
ثبت شرکت به لحاظ قانونی یک اجبار است که باعث ایجاد چهارچوب حقوقی و رسمی برای شرکت میشود و امکان انجام مسئولیت و تعهدات حقوقی را برای صاحبان شرکت فراهم میکند.
به زبان سادهتر ثبت شرکت، قراردادی تجاری بین افراد حقیقی و حقوقی است که بهموجب آن امکان فعالیت در دایره فعالیت خاص را به دست میآورند. این قرارداد بهموجب قانون 195 تجارت برابر با قانون ثبتاسناد به لحاظ قانونی اجباری است.
همچنین ثبت شرکت اجازه حضور در مناقصهها، مزایدهها و قراردادهای حقوقی را فراهم میکند. از سوی دیگر مشکلاتی مانند فرار مالیاتی، تخلفهای ناشی از عدم همکاری با نهادهای نظارتی برای افراد به وجود نمیآید.
مزایای ثبت کردن شرکت
ثبت شرکت از مزایای زیادی برخوردار است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:
- کمک به عقد قرارداد و اجرای برنامههای انتفاعی و غیرانتفاعی
- آسانتر شدن استخدام رسمی افراد و ممانعت از ایجاد مشکلات بیمه و قانون کار
- امکان رسیدگی رسمی به دعاوی صاحبان و ذینفعان
- ایجاد اعتماد بین مشتریان و کسبوکار با ثبت شرکت
- امکان حضور در عرصه تجارت بینالملل
- استفاده از تسهیلات و حمایتهای بانکی برای سازمان
انواع شرکت برای ثبت کردن
به لحاظ حقوقی ثبت شرکت به روشها و انواع مختلفی قابل انجام است که بسته به نوع شرکت میتواند متفاوت باشد. هر کدام از این نوع شرکتها کارکردها، مزایا، ماهیت و هدف خاص خود را دنبال میکنند:
شرکت سهامی
شرکتی که سرمایه آن تبدیل به سهام شده است و هر کدام از اعضای اصلی بهاندازه سرمایه خود دارای سهام میشوند. مسئولیت صاحبان سهام بر اساس میزان سهم آنها مشخص میشود.
برای ثبت این نوع شرکت باید حداقل سه نفر بهعنوان اعضای اصلی اعلام آمادگی کنند و در چهارچوب یک شرکت بازرگانی به فعالیت خود ادامه دهند. اگر سرمایه شرکت توسط مردم و بر اساس فراخوانی عمومی تأمین و در بورس لیست شود به آن سهامی عامی و درصورتیکه سرمایه منحصر به مردم شود سهامی خاص نامیده میشود.
شرکت با مسئولیت محدود
به شرکتی که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده، شرکت مسئولیت محدود میگویند. در این شرکت هرکدام از افراد تا میزان سرمایه خود در مقابل شرکت مسئولیت و تعهد دارند.
همچنین این شرکت وقتی تاسیس می شود که سرمایه نقدی تأدیه و سهمالشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.
شرکت تضامنی
برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر به وجود میآید. اگر دارایی شرکت برای تأدیه تمام قرض کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قرض شرکت هستند.
شرکت مختلط غیر سهامی
به تلفیق شرکت سرمایهای با شرکت تضامنی شرکت مختلط غیر سهامی میگویند. به این صورت که یک یا چند شریک ضامن و یک یا چند شریک که مسئولیتهای قانونی و اجرایی آنها محدود است و هر دو سمت قضیه دارای سهم میشوند.
شرکت نسبی
شرکت تجاری بین یک یا چند نفر است و مسئولیت هر یک از شرکا به میزان سرمایه وی در شرکت است. در اسم شرکت باید عبارت شرکت نسبی، قید گردد و اسم یکی از شرکا قید شود. درصورتیکه اسم همه شرکا ذکر نشده باشد باید عبارتهای مانند شرکا یا برادران قید شود.
ثبت مؤسسه غیرتجاری
به تشکلها و مؤسساتی که دارای فعالیتها و برنامههای غیرانتفاعی هستند و با امور ادبی، علمی یا خیریهای سروکار دارند، مؤسسات غیرتجاری میگویند. توجه داشته باشید که در این نوع شرکتها سودآوری در اولویت قرار ندارد.
ثبت شرکت تعاونی
بر اساس ماده 17 قانون تجارت شرکت تعاونی به شرکتهای اطلاق میشوند که 51 درصد از سهام آن توسط اعضای شرکت تأمین شده و مابقی آن توسط سازمان دولتی مانند شهرداری، پستبانک، بانک و... تأمین شده است.
شرکت تعاونی بر اساس نوع هدف به خاص و عام و از لحاظ چگونگی به دو نوع تولیدی و توزیعی تقسیم میشود. درصورتیکه شرکت تعاونی بر اساس اصول شرکت سهامی ثبت شود همه شرکا هرکدام یک حق رأی دارند.
مراحل ثبت شرکت
مراحل ثبت شرکت برای تمامی استانها بهصورت مشخص و بخش عمدهای مراحل آن در بستر اینترنت پیادهسازی و اجرا میشود.
مراحل ثبت یک شرکت از تکمیل و جمعآوری مدارک شروع میشود. سپس نامهای پیشنهادی شرکت معرفی، مدارک تنظیم و پس از امضا برای اداره ثبت شرکتها ارسال میشود. بعد از تأیید مدارک باید برای آگهی روزنامه رسمی اقدام کرد.
برای ثبت یک شرکت ابتدا باید مدارک موردنیاز را جمعآوری، تکمیل و طبقهبندی کنید. سپس از اسناد هویتی کپی برابر اصل گرفته شود.
با کمک همکاران و دوستان خود 5 نام پیشنهادی حداقل 3 سیلابی به ترتیب اولویت انتخاب کنید. در فرایند انتخاب نام فارسی بودن کلمات، داشتن معنی مشخص و نداشتن منع قانونی برای کلمات مهم است.
مدارک شرکت همانند اساسنامه، موضوع فعالیت شرکت، مشخصات اعضای شرکت، صورتجلسه و... تنظیم کرده و فرمهای مختلف را تکمیل و نهایی کنید.
بعد از تکمیل کامل مدارک و تنظیم آنها بهتر است مدارک توسط تمامی اعضای شرکت و هیئتمدیره امضا شود. بهتر است تمامی صفحات امضا شده و امضا از وضوح کامل و کافی برخوردار باشند. همچنین امضا باید زنده و تازه باشد و از کپیکردن یا روشهای دیجیتال باید خودداری کنید.
در مرحله بعد، باید این مدارک به اداره ثبت شرکتها ارسال شده تا وضعیت مدارک، اسامی معرفی شده و... بررسی شود. سپس صلاحیتسنجی نتیجه به هیئت مؤسسین ابلاغ میشود.
در مرحله آخر در اداره ثبت شرکتها پس از پرداخت هزینه، آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی منتشر میشود و مدارک آن به آدرس رسمی شرکت ارسال خواهد شد.
بهصورت کلی موارد مطرح شده جزو مراحل و فرایندهای اصلی ثبت یک شرکت است و برای اکثر شرکتها صدق میکند. درصورتیکه نیاز به ثبت یک شرکت دارید توصیه میشود با اخذ مشاوره تخصصی از تمامی زوایا و جزئیات آن اطلاعات لازم را کسب کنید.
زمان ثبت کردن شرکت
درصورتیکه فرآیندها، مدارک، اطلاعات و شناخت از رویههای ثبت شرکت درست پیش برود و اقدامات درست انجام شوند، مدتزمان ثبت کردن شرکت بین 30 الی 45 روز است.