karmento logo
خدمات مشاوره
مالی و مالیاتی مالی و مالیاتی
بیمه و قانون کار بیمه و قانون کار
امور حقوقی امور حقوقی
بازاریابی و فروش بازاریابی و فروش
کارآفرینی کارآفرینی
منابع انسانی منابع انسانی
امور ثبتی امور ثبتی
برنامه نویسی برنامه نویسی
تجارت و بازرگانی تجارت و بازرگانی
دانش بنیان دانش بنیان
انجام پروژه مشاوره رایگان مقالات

خدمات مشاوره

مالی و مالیاتی

مالی و مالیاتی

تمامی زیر حوزه های مالی و مالیاتی

بیمه و قانون کار

بیمه و قانون کار

تمامی زیر حوزه های بیمه و قانون کار

کارآفرینی

کارآفرینی

تمامی زیر حوزه های کارآفرینی

منابع انسانی

منابع انسانی

تمامی زیر حوزه های منابع انسانی

امور ثبتی

امور ثبتی

برنامه نویسی

برنامه نویسی

تمامی زیر حوزه های برنامه نویسی

تجارت و بازرگانی

تجارت و بازرگانی

تمامی زیر حوزه های تجارت و بازرگانی

دانش بنیان

دانش بنیان

تمامی زیر حوزه های دانش بنیان

انجام پروژه مشاوره رایگان مقالات

خدمات ثبت شرکت در کمترین زمان

خدمات ثبت شرکت در کمترین زمان

خدمات ثبت شرکت در کمترین زمان

ثبت شرکت یکی از مراحل مهم راه‌اندازی یک کسب‌وکار است که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام می‌شود. مراحل پیچیده ثبت شرکت خود را به مشاورین امور ثبتی کارمنتو بسپارید و از بروز مشکلات و طولانی شدن پروسه ثبت شرکت خود جلوگیری کنید.

کاربر گرامی توجه فرمایید:

مراحل درخواست انجام پروژه در کارمنتو

  • برقراری تماس جهت هماهنگی توسط کارشناسان
  • تخصیص متخصص جهت انجام پروژه
  • پرداخت هزینه توسط کارفرما
  • انجام و تحویل پروژه
  • ارزیابی و رضایت‌سنجی پس از انجام پروژه

اهمیت ثبت شرکت

ثبت شرکت به لحاظ قانونی یک اجبار است که باعث ایجاد چهارچوب حقوقی و رسمی برای شرکت می‌شود و امکان انجام مسئولیت و تعهدات حقوقی را برای صاحبان شرکت فراهم می‌کند.

به زبان ساده‌تر ثبت شرکت، قراردادی تجاری بین افراد حقیقی و حقوقی است که به‌موجب آن امکان فعالیت در دایره فعالیت خاص را به دست می‌آورند. این قرارداد به‌موجب قانون 195 تجارت برابر با قانون ثبت‌اسناد به لحاظ قانونی اجباری است.

همچنین ثبت شرکت اجازه حضور در مناقصه‌ها، مزایده‌ها و قراردادهای حقوقی را فراهم می‌کند. از سوی دیگر مشکلاتی مانند فرار مالیاتی، تخلف‌های ناشی از عدم همکاری با نهادهای نظارتی برای افراد به وجود نمی‌آید.

مزایای ثبت کردن شرکت

ثبت شرکت از مزایای زیادی برخوردار است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد:

  • کمک به عقد قرارداد و اجرای برنامه‌های انتفاعی و غیرانتفاعی
  • آسان‌تر شدن استخدام رسمی افراد و ممانعت از ایجاد مشکلات بیمه و قانون کار
  • امکان رسیدگی رسمی به دعاوی صاحبان و ذی‌نفعان
  • ایجاد اعتماد بین مشتریان و کسب‌وکار با ثبت شرکت
  • امکان حضور در عرصه تجارت بین‌الملل
  • استفاده از تسهیلات و حمایت‌های بانکی برای سازمان

انواع شرکت برای ثبت کردن

به لحاظ حقوقی ثبت شرکت به روش‌ها و انواع مختلفی قابل انجام است که بسته به نوع شرکت می‌تواند متفاوت باشد. هر کدام از این نوع شرکت‌ها کارکردها، مزایا، ماهیت و هدف خاص خود را دنبال می‌کنند:

شرکت سهامی

شرکتی که سرمایه آن تبدیل به سهام شده است و هر کدام از اعضای اصلی به‌اندازه سرمایه خود دارای سهام می‌شوند. مسئولیت صاحبان سهام بر اساس میزان سهم آنها مشخص می‌شود.

برای ثبت این نوع شرکت باید حداقل سه نفر به‌عنوان اعضای اصلی اعلام آمادگی کنند و در چهارچوب یک شرکت بازرگانی به فعالیت خود ادامه دهند. اگر سرمایه شرکت توسط مردم و بر اساس فراخوانی عمومی تأمین و در بورس لیست شود به آن سهامی عامی و درصورتی‌که سرمایه منحصر به مردم شود سهامی خاص نامیده می‌شود.

شرکت با مسئولیت محدود

به شرکتی که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده، شرکت مسئولیت محدود می‌گویند. در این شرکت هرکدام از افراد تا میزان سرمایه خود در مقابل شرکت مسئولیت و تعهد دارند.

همچنین این شرکت وقتی تاسیس می شود که سرمایه نقدی تأدیه و سهم‌الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.

شرکت تضامنی

برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر به وجود می‌آید. اگر دارایی شرکت برای تأدیه تمام قرض کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قرض شرکت هستند.

شرکت مختلط غیر سهامی

به تلفیق شرکت سرمایه‌ای با شرکت تضامنی شرکت مختلط غیر سهامی می‌گویند. به این صورت که یک یا چند شریک ضامن و یک یا چند شریک که مسئولیت‌های قانونی و اجرایی آنها محدود است و هر دو سمت قضیه دارای سهم می‌شوند.

شرکت نسبی

شرکت تجاری بین یک یا چند نفر است و مسئولیت هر یک از شرکا به میزان سرمایه وی در شرکت است. در اسم شرکت باید عبارت شرکت نسبی، قید گردد و اسم یکی از شرکا قید شود. درصورتی‌که اسم همه شرکا ذکر نشده باشد باید عبارت‌های مانند شرکا یا برادران قید شود.

ثبت مؤسسه غیرتجاری

به تشکل‌ها و مؤسساتی که دارای فعالیت‌ها و برنامه‌های غیرانتفاعی هستند و با امور ادبی، علمی یا خیریه‌ای سروکار دارند، مؤسسات غیرتجاری می‌گویند. توجه داشته باشید که در این نوع شرکت‌ها سودآوری در اولویت قرار ندارد.

ثبت شرکت تعاونی

بر اساس ماده 17 قانون تجارت شرکت تعاونی به شرکت‌های اطلاق می‌شوند که 51 درصد از سهام آن توسط اعضای شرکت تأمین شده و مابقی آن توسط سازمان دولتی مانند شهرداری، پست‌بانک، بانک و... تأمین شده است.

شرکت تعاونی بر اساس نوع هدف به خاص و عام و از لحاظ چگونگی به دو نوع تولیدی و توزیعی تقسیم می‌شود. درصورتی‌که شرکت تعاونی بر اساس اصول شرکت سهامی ثبت شود همه شرکا هرکدام یک حق رأی دارند.

مراحل ثبت شرکت

مراحل ثبت شرکت برای تمامی استان‌ها به‌صورت مشخص و بخش عمده‌ای مراحل آن در بستر اینترنت پیاده‌سازی و اجرا می‌شود.

مراحل ثبت یک شرکت از تکمیل و جمع‌آوری مدارک شروع می‌شود. سپس نام‌های پیشنهادی شرکت معرفی، مدارک تنظیم و پس از امضا برای اداره ثبت شرکت‌ها ارسال می‌شود. بعد از تأیید مدارک باید برای آگهی روزنامه رسمی اقدام کرد.

برای ثبت یک شرکت ابتدا باید مدارک موردنیاز را جمع‌آوری، تکمیل و طبقه‌بندی کنید. سپس از اسناد هویتی کپی برابر اصل گرفته شود.

با کمک همکاران و دوستان خود 5 نام پیشنهادی حداقل 3 سیلابی به ترتیب اولویت انتخاب کنید. در فرایند انتخاب نام فارسی بودن کلمات، داشتن معنی مشخص و نداشتن منع قانونی برای کلمات مهم است.

مدارک شرکت همانند اساسنامه، موضوع فعالیت شرکت، مشخصات اعضای شرکت، صورت‌جلسه و... تنظیم کرده و فرم‌های مختلف را تکمیل و نهایی کنید.

بعد از تکمیل کامل مدارک و تنظیم آنها بهتر است مدارک توسط تمامی اعضای شرکت و هیئت‌مدیره امضا شود. بهتر است تمامی صفحات امضا شده و امضا از وضوح کامل و کافی برخوردار باشند. همچنین امضا باید زنده و تازه باشد و از کپی‌کردن یا روش‌های دیجیتال باید خودداری کنید.

در مرحله بعد، باید این مدارک به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شده تا وضعیت مدارک، اسامی معرفی شده و... بررسی شود. سپس صلاحیت‌سنجی نتیجه به هیئت مؤسسین ابلاغ می‌شود.

در مرحله آخر در اداره ثبت شرکت‌ها پس از پرداخت هزینه، آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی منتشر می‌شود و مدارک آن به آدرس رسمی شرکت ارسال خواهد شد.

به‌صورت کلی موارد مطرح شده جزو مراحل و فرایندهای اصلی ثبت یک شرکت است و برای اکثر شرکت‌ها صدق می‌کند. درصورتی‌که نیاز به ثبت یک شرکت دارید توصیه می‌شود با اخذ مشاوره تخصصی از تمامی زوایا و جزئیات آن اطلاعات لازم را کسب کنید.

زمان ثبت کردن شرکت

درصورتی‌که فرآیندها، مدارک، اطلاعات و شناخت از رویه‌های ثبت شرکت درست پیش برود و اقدامات درست انجام شوند، مدت‌زمان ثبت کردن شرکت بین 30 الی 45 روز است.

 امروزه همه افراد به دنبال راه‌هایی برای افزایش درآمد و گذران زندگی هستند. در میان افراد معمولاً کسانی که از تمکن مالی بیشتری برخوردارند، تصمیم به ثبت شرکت می‌گیرند و برای کسب‌وکار خود به دنبال راه‌هایی قانونی هستند. اگر شما هم همانند سایر افراد در رابطه با فواید و چگونگی راه‌های ثبت شرکت خود دچار شک و تردید هستید و به دنبال اطلاعات در رابطه با این موارد می‌شوید، این مطلب مناسب شما خواهد بود.در ادامه با کارمنتو همراه باشید.

هرگاه شرکت به ثبت برسد، قراردادهای منعقده بین شرکاء، رسمی بوده و بعدها هیچ یک نمی‌توانند مانند اسناد غیر رسمی از وجود شرکت‌نامه و اساسنامه و سایر تصمیماتی که به ثبت می‌رسد اظهار بی‌اطلاعی کنند و یا به ایراداتی که درباره‌ی اسناد غیر رسمی ممکن است وارد نمود، استناد نمایند. در ادامه قصد داریم که نکات و چگونگی به ثبت رساندن شخصیت حقوقی(شرکت)را توضیح بدهیم.
 

برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاورین کارمنتو در حوزه مشاوره ثبت شرکت تماس بگیرید.

نحوه ی ثبت شرکت

اولین گام برای تاسیس و ثبت یک شرکت، شناخت کلی از نظام حقوقی حاکم بر شرکت‌ها تلقی می شود. زمانی که قصد تاسیس یک شرکت را دارید، می‌بایست علاوه بر انتخاب شرکای شرکت، با توجه به اهداف اعضا در آینده، نوع فعالیت افراد و میزان مسئولیت هر یک از شرکا، و قالب شرکت را نیز مشخص کنید. در ادامه به بارزترین مشخصات عمومی شرکت های تجاری می‌پردازیم.

 شرکت سهامی عام

حداقل شرکا در شرکت سهامی عام 5 نفر است. حداقل سرمایه پانصد هزار تومان و حداقل هیات مدیره یا مدیران 5 نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک می‌باشد.

ثبت شرکت سهامی خاص

حداقل شرکا در شرکت سهامی خاص 3 نفر است. حداقل سرمایه یک‌صد هزار تومان و حداقل هیات مدیره یا مدیران 3 نفر و مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک می‌باشد.

ثبت شرکت با مسئولیت محدود

حداقل شرکاء در شرکت سهامی خاص 2 نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران 1 نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکاء به میزان سهم‌الشرکه هر شریک می‌باشد.

شرکت تضامنی

در شرکت تضامنی حداقل شرکاء 2 نفر است، برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد، حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکاء نامحدود است و هر شریک مسئولیت کامل دارد.

شرکت نسبی


حداقل شرکاء در شرکت نسبی 2 نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و  مسئولیت شرکاء به نسبت سهم‌الشرکه هر شریک می‌باشد.

شرکت مختلط سهامی


در شرکت مختلط سهامی حداقل شرکاء 2 نفر است، برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد، حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک می‌باشد.

شرکت مختلط غیر سهامی


در شرکت مختلط غیر سهامی حداقل شرکاء 2 نفر است، برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد، حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای غیر سهامی به میزان سهم‌الشرکه می‌باشد.

شرکت تعاونی


حداقل شرکاء در شرکت تعاونی 7 نفر است. برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران 3 تا 7 نفر و  مسئولیت شرکاء در صورت سهامی بودن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در صورت غیر سهامی بودن با توجه به تراضی شرکاء در اساسنامه می‌باشد.

پس از انتخاب نوع شرکت و تعیین شرکاء گام بعدی جهت ثبت شرکت، فراهم نمودن مدارک لازم است. قانون‌گذار برای تاسیس و ثبت هر یک از انواع شرکت مدارک جداگانه ای را پیش بینی نموده است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.


همچنین بخوانیم: راهنمای جامع ثبت شرکت بازرگانی
 

  مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی خاص:

  • دو برگ اظهارنامه شرکت.
  • دو جلد اساسنامه شرکت.
  • دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین.
  • دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره با امضای مدیران منتخب.
  • کپی شناسنامه‌ی برابر اصل شده همه‌ی اعضای هیات مدیره، سهامداران و بازرسین توسط دفاتر اسناد رسمی.
  • کپی کارت ملی برابر اصل شده توسط دفاتر اسناد رسمی همه‌ی اعضای هیات مدیره، سهامداران و بازرسین.
  • ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت از بانکی که حساب شرکت در شرف تاسیس در آن‌جا افتتاح شده است.
  • ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری(اگر آورده شرکت غیر نقدی منقول و یا غیر منقول باشد).
  •  ارائه اصل سند مالکیت(اگر اموال غیر منقول جزء سرمایه شرکت باشد).
  • گواهی عدم سوءپیشینه‌ی کیفری همه‌ی اعضای هیات مدیره و بازرسان شرکت.
  • ارائه‌ی اقرارنامه‌ی همه‌ی اعضای هیات مدیره مبنی بر این‌که کارمند رسمی دولت نیستند و مدیر عامل مبنی بر این‌که در شرکت دیگری سمت مدیریت عامل را دارا نیست.
  •  امضاء وکالتنامه.
  • ارائه‌ی اصل قیم‌نامه در صورتی که یکی از اعضا دارای اهلیت نباشد.
  • در صورتی‌که اعضا با سهامداران شخص حقوقی باشند، کپی آگهی تاسیس، روزنامه‌ی رسمی، کپی روزنامه‌ی رسمی آخرین تغییرات+کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده‌ی نماینده‌ی شخص حقوقی.
  • در صورت حضور سهامدار خارجی در صورتی‌که شخص حقیقی باشد کپی برابر اصل پاسپورت و ترجمه‌ی رسمی آن، در صورتی‌که شخص حقوقی باشد ارائه‌‎ی گواهی ثبت شرکت در مرجع ثبت شده‌ی آن کشور که مبین آخرین وضعیت شرکت و ترجمه‌ی رسمی آن، همینطور اصل و ترجمه‌ی وکالتنامه.
  • ارائه‌ی مجوز مربوط به فعالیت از مرجع ذی‌ربط در صورت نیاز.
     

   مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی عام:

  • دو نسخه اساسنامه ی شرکت.
  •  دو نسخه اظهارنامه.
  • دو نسخه صورتجلسه ی مجمع عمومی موًسسین.
  • دو نسخه صورتجلسه‌ی هیات مدیره.
  • آگهی دعوت مجمع موًسسین در روزنامه‌ی تعیین شده.
  • فتوکپی شناسنامه‌ی مدیران(در مورد اشخاص حقوقی ارائه‌ی برگ نمایندگی الزامی است).
  • گواهی بانکی مبنی بر واریز حداقل 35 درصد سرمایه‌ی شرکت.
  • ارائه‌ی مجوز یا موافقت اصولی یا مجوز از مراجع ذی‌صلاح در صورت نیاز.
همچنین بخوانیم: صفر تا صد ثبت شرکت دانش بنیان
 

   مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود:

  • دو برگ تقاضانامه‌ی ثبت شرکت‌ها با مسئولیت محدود.
  • دو برگ شرکت‌نامه.
  • دو نسخه از اساسنامه.
  • دو نسخه صورت جلسه‌ی مجمع عمومی موًسسین و هیات مدیره.
  • فتوکپی شناسنامه کلیه شرکاء و مدیران(اگر مدیر خارج از سهامداران انتخاب شود).
  • اخذ و ارائه مجوز مربوطه(در صورت نیاز).

  مدارک مورد نیاز برای شرکت تضامنی:

  •  دو برگ تقاضانامه.
  •  دو برگ شرکت‌نامه.
  •  دو نسخه اساسنامه.
  • فتوکپی شناسنامه‌ی شرکا.
  •  مجوز از مراجع ذی‌صلاح در صورت نیاز.

   مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تعاونی(هر کدام در 4 نسخه):

  • صورتجلسه‌ی تشکیل مجمع موسس و اولین مجمع عمومی عادی و اسامی اعضا و هیات مدیره‌ی منتخب و بازرسان و مدیر عامل شرکت.
  • اساسنامه‌ی مصوب مجمع عموم.
  • دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی.
  • درخواست کتبی ثبت.
  • طرح پیشنهادی و ارائه ی مجوز وزارت تعاون.
  • رسید پرداخت مقدار لازم التایدیه‌ی سرمایه، طبق اساسنامه.
  • مدارک دعوت تشکیل اولین جلسه‌ی مجمع عمومی عادی(موضوع بند 2 ماده ی 32).
  • موافقت نامه ی تشکیل شرکت یا اتحادیه(تبصره ی ماده ی 51).
  •  مجوز ثبت شرکت یا اتحادیه(بند 28 ماده‌ی 66 و بند 4 ماده‌ی 51).

  مدارک مورد نیاز جهت اخذ پروانه تاسیس شرکت تعاونی:

  • فتوکپی مدارک ثبت تعاونی که از مرجع ثبت دریافت شده است.
  • نسخه‌ای از روزنامه رسمی که آگهی تشکیل شرکت تعاونی در آن چاپ شده است.
  • تقاضانامه برای اخذ پروانه تاسیس که به عنوان اداره تعاون نوشته شده است.

    مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت مختلط سهامی:

  •  یک نسخه مصدق از شرکت‌نامه.
  • یک نسخه مصدق از اساسنامه.
  •  اسامی مدیر یا مدیران شرکت.
  •  نوشته‌ای با امضای مدیر شرکت، حاکی از تعهد پرداخت تمام سرمایه و پرداخت واقعی لااقل ثلث از آن سرمایه.
  •  سوابق مصدق از تصمیمات مجمع عمومی در موارد مذکور در مواد 40،41،44.
  •  نوشته‌‌ای با امضای مدیر شرکت، حاکی از پرداخت تمام سرمایه ی نقدی شرکای ضامن و تسلیم تمام سرمایه‌ی غیر نقدی با تعیین قیمت حصه‌های غیر نقدی.

   مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت مختلط  غیر سهامی:

  •  یک نسخه‌ی مصدق از شرکت‌نامه.
  •  یک نسخه‌ی مصدق از اساسنامه(اگر باشد).
  •  اسامی شرکت یا شرکای ضامن که سمت مدیریت دارند.

    مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت نسبی:

  • یک نسخه ی مصدق از شرکت‌نامه.
  •   یک نسخه‌ی مصدق از اساسنامه(اگر باشد).

برای تشکیل شرکت نسبی رعایت نکات ذیل ضروری است:

  • شرکت‌نامه برابر قانون تنظیم شده باشد.
  • تمام سرمایه نقدی شرکت پرداخت گردد.
  •  سهم‌الشرکه غیر نقدی شرکت با رضایت همه شرکاء ارزیابی و تسلیم گردیده باشد.
  • منافع حاصله به نسبت سهم‌الشرکه هر شریک تقسیم می شود مگر این‌که به‌موجب شرکت‌نامه ترتیب دیگری مقرر شده باشد.
  •  مسئولیت مدیر یا مدیران شرکت در مقابل شرکاء مانند مسئولیت وکیل در مقابل موکل است.
  • شرکاء باید از بین خود و یا از خارج حداقل یک نفر را بعنوان مدیر شرکت معین نمایند.

مراجعه به سامانه: پس از فراهم نمودن مدارک فوق ،می‌بایست با ورود به سامانه‌ی اداره‌ی ثبت شرکت‌ها، اطلاعات خواسته شده را تکمیل نموده و مدارک مورد نیاز را در آن بارگذاری کنید.

تکمیل اطلاعات متقاضی،اولین مرحله برای ثبت شرکت از طریق سامانه می باشد.

مراحل مربوط به درج اطلاعات متقاضی به شرح زیر می باشد:

  • وارد نمودن شماره ملی شخص در صورت ایرانی بودن و شماره گذرنامه در صورت خارجی بودن. سپس معلوم کردن نوع شرکت که آیا شعبه‌ی خارجی است یا نمایندگی یک شرکت خارجی.
  • وارد کردن اطلاعات مربوط به نام متقاضی(نام، نام خانوادگی و...)
  • وارد نمودن سمت متقاضی مبنی بر این‌که اصیل است یا وکیل.
  • درج اطلاعات مربوط به امضاکننده دفتر. (یعنی شخصی که اطلاعات شرکت را در اداره ثبت شرکت‌ها تأیید می‌کند).
  • مشخص کردن سمت امضا کننده دفتر که آیا از مدیران است یا شرکاء یا سهامداران یا وکیل رسمی وسپس کلیک بر روی کلید گام بعدی.

مراحل ثبت نام در سامانه ثبت شرکت ها پس از درج اطلاعات متقاضی:

  • وارد نمودن پنج اسم انتخابی برای نام شرکت به ترتیب اولولیت.
  • با انتخاب نام شرکت یک کد رهگیری به شما داده می شود. بدین منظور، در قسمت اسامی درخواستی،پنج نام را به ترتیب اولویت وارد کنید.

برای انتخاب نام، نام هایی را انتخاب کنید که:
الف) خارجی نباشد.
ب) قبلاَ به ثبت نرسیده باشد.
ج)دارای معنا و مفهوم باشد.
د) با فرهنگ انقلاب اسلامی مطابقت داشته باشد.
لازم به توضیح است، برای برخی از اشخاص حقوقی، ثبت نام پیشنهادی آن‌ها منوط به دریافت مجوز از مراجع ذی‌صلاح می‌باشد که متقاضیان قبل از ارائه تقاضای ثبت تاسیس باید نسبت به اخذ مجوز اقدام و آن را به مدارک خود ضمیمه کند.

  • اسم شرکت نباید قبلاَ توسط شخص دیگری به ثبت رسیده باشد.
  • مهلت اعتبار نام تایید ثبت شده برای اشخاص حقوقی نامحدود است. اگر نام تایید شده شخص حقوقی در شرف تاسیس یا تغییر ثبت نشود تنها 3 ماه از تاریخ تایید نام اعتبار خواهد داشت. شرکت‌های سهامی عام تا مدت 6 ماه از تاریخ تشکیل مجمع عمومی موسس، اعتبار نام دارد. نام شرکت ثبت شده با رعایت تاریخ تقدم، مختص شخصی است که به نام آن در مرجع ثبت شرکت‌ها ثبت شده باشد. در این صورت هیچ شرکت دیگری حق انتخاب این نام را نخواهد داشت.
  •  درج موضوع شرکت بر اساس نوع فعالیت و مدت آن. ابتدا انتخاب نوع فعالیت بالاترو سپس مدت فعالیت بر اساس اینکه محدود یا نامحدود باشد و در صورت محدود بودن تعیین حداکثر مدت فعالیت به ماه.
  •  درج آدرس مرکز اصلی شرکت با کد پستی و یک تلفن ثابت.
  • تعیین سرمایه شرکت.
  • تعیین تعداد و ارزش سهم برای شرکت.
  • انتخاب گزینه وجود یا عدم وجود مجوز برای فعالیت‌هایی که نیاز به مجوز از سازمان یا ارگانهای خاص دارند و وارد کردن شماره مجوزو تاریخ مجوز در صورت نیاز به وجود آن.
  • درج مشخصات اعضای شرکت. مشخصات اشخاص حقیقی چون نام، نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه و... و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی. کد پستی جهت افراد حقیقی و حقوقی و شماره ثبت جهت افراد حقوقی.
  • پر نمودن فیلد تاریخ شروع سمت، مدت تصدی، تاریخ پایان اعتبار سمت و...
  • مشخص کردن وضعیت حق امضاء و در نهایت کلید ثبت سمت شخص.
  • پر کردن اطلاعات مربوط به نمایندگان قانونی. نماینده مورد نظر، نوع نمایندگی، مستند نمایندگی، شماره و تاریخ مستند نمایندگی. و تاریخ شروع و پایان نمایندگی در صورت وجود نماینده.
  •  ثبت اطلاعات مربوط به تأسیس شعبه چنانچه شعبه ای وجود داشته باشد. ابتدا وارد کردن کد پستی شعبه، شماره تماس واحد ثبتی شعبه، نشانی شعبه و در نهایت ثبت شعبه. چنانچه هنوز از طرف سهامداران برای این موضوع تکلیفی مشخص نشده باشد  تا روشن شدن تکلیف شعب شرکت گزینه ی مربوط به نداشتن شعب را انتخاب نمایید.
  • تکمیل اطلاعات سال مالی شرکت و اطلاعات روزنامه شرکت با انتخاب از فهرست روزنامه شرکت.
  •  تایپ اطلاعات متن اظهارنامه، اساسنامه و شرکتنامه.
  • انتخاب گزینه تأیید مدارک مورد نیاز، پذیرش نهایی و دریافت رسید پذیرش اینترنتی.
  •  امضای مدارک تأییدشده و پرینت شده از طریق سامانه توسط اعضای شرکت.
  • بعد از اتمام، سامانه یک شماره ثبت می دهد که برای چاپ در روزنامه به آن احتیاج خواهد بود.
  • ارسال مدارک تقاضای ثبت شرکت از طریق پست: پس از پذیرش اینترنتی از طریق سامانه و اخذ تاییدیه‌ی پذیرش، باید نسخ اصلی صورت جلسات تنظیمی و ضمائم آن‌ها را امضاء و از طریق باجه‌های پست به صورت سفارشی به آدرس ذکر شده در تاییدیه‌ی پذیرش ارسال فرمایید.

با ارسال مدارک،ممکن است 3 حالت برای پرونده شما اتفاق بیفتد:

  • رد پرونده.
  • نقص پرونده.
  • صدور آگهی.

حضور در اداره ثبت:

پس از آن‌که درخواست برای ثبت دادیم در دو نسخه با ضمایم تسلیم متصدی ثبت گردید، یک نسخه از آن در پرونده ضبط کرده و مندرجات آن را در دفتر مخصوص ثبت شرکت‌ها به ثبت می‌رساند و متصدی مزبور نسخه ثانی آن را با قید تاریخ و شماره ثبت پس از امضاء و مهر به متقاضی تسلیم می‌نماید و متعاقبا صاحبان امضاء مجاز، دفتر مخصوص را امضاء می‌کنند.

ثبت در دفتر مزبور مانند ثبت سند در دفترخانه اسناد رسمی است.

زیرا به موجب ماده 5 اصلاح آیین نامه ثبت شرکت‌ها، اداره ثبت در تهران و اداره ثبت در شهرستان‌ها در ثبت شرکت‌نامه قایم مقام دفتر خانه‌های رسمی می‌باشند.
درج آگهی در روزنامه ی رسمی جمهوری اسلامی ایران: صدور آگهی ثبتی در روزنامه‌ی رسمی، آخرین اقدام در این جهت محسوب می‌شود.

مطابق ماده 197 ق.ت در ظرف ماه اول تشکیل هر شرکت، خلاصه شرکت‌نامه و منضمات آن طبق آیین نامه وزارت دادگستری اعلان خواهد شد.

در این مطلب، به چگونگی ثبت قانونی شرکت اشاره کرده و نکات پیرامون آن را بررسی کردیم. حال اگر در این مسیر  با ابهام و یا سوالی روبرو شدید، بهتر است که با متخصصان و مشاوران امور ثبتی کارمنتو در بخش مشاوره ثبت شرکت همراه شوید. 

تماس با 02149202020 داخلی 2

مطالب مرتبط با حوزه امور ثبتی

اخذ جواز کسب برای خانم‌ها

اخذ جواز کسب برای خانم‌ها

12 اسفند 1401
4 دقیقه مطالعه
اخذ مجوز سازمان غذا و دارو

اخذ مجوز سازمان غذا و دارو

11 اسفند 1401
6 دقیقه مطالعه