


انواع کارت بازرگانی و چگونگی دریافت آن
اگر می خواهید تجارت کنید، یا در حوزه واردات و صادرات کالا قصد انجام فعالیتی را دارید، حتما مطلع هستید که هر فرد یا شرکتی برای واردات و صادرات کالاهای مجاز به کارت بازرگانی نیاز دارد. کارت بازرگانی توسط اتاق تعاون ایران در تهران یا سایر شهرستانها صادر میشود که پس از تائید سازمان صنعت، معدن و تجارت معتبر خواهد بود. این کارت برای افراد، به صورت کارت بازرگانی حقیقی و برای شرکتها به صورت کارت بازرگانی حقوقی صادر میشود.برای کسب اطلاعات بیشتر با کارمنتو همراه باشید.
کارت بازرگانی چیست ؟
کارت بازرگانی مطابق قوانین گمرکی کشور، مجوزی است که دارنده آن(اعم از شخص حقیقی و حقوقی)میتواند اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا نماید.
این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران یا شهرستانها به نام متقاضیانی که واجد شرایط باشند صادر میگردد. صدور کارت بازرگانی مشروط به آن است که بازرگانان موسسه و یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده باشند. بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی مینمایند، باید طبق فرمهای چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند.
صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکتهای خارجی منوط به معامله متقابله است، یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آنها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد.
چرا کارت بازرگانی بگیریم؟
بر اساس قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده ی آن اعم از شخص حقیقی و حقوقی میتواند با داشتن آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند و این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد و سرزمین اصلی، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بر دارد و مطابق قوانین داشتن آن برای واردات و صادرات کالا ضروری است و در ایران تنها بازرگانانی می توانند اقدام به واردات و صادرات نمایند که دارای کارت بازرگانی باشند.
بر این اساس ورود و صدور کالا برای کلیه تجار آزاد نیست و فقط بازرگانانی میتوانند مبادرت به ورود و صدور کالا کنند که دارای این کارت باشند.
کارت بازرگانی برای چه کسانی صادر می شود؟
کارت بازرگانی هم برای اشخاص حقیقی صادر می شود و هم برای اشخاص حقوقی و از این نظر محدودیتی وجود ندارد.
در ادامه شرایط صدور و دریافت این کارت برای اشخاص حقیقی و حقوقی را بررسی میکنیم. با کارمنتو همراه باشید.
بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی مینمایند باید طبق فرم های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی ارائه نمایند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند.
صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله متقابل است.
یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده میشود که کشور آنها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهند.
صدور کارت بازرگانی موکول به آن است که اصولا بازرگان متقاضی، شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده و دارای دفاتر پلمپ شده تجارتی باشد و عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کرده باشد.
در مورد شرکتهای تجارتی کارت فوق الذکر به نام مدیر عامل شرکت صادر میشود.
شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی
· داشتن حداقل 21 سال تمام.
· داشتن سه سال سابقه فعالیت تجاری یا تولیدی به تایید دو نفر از دارندگان کارت بازرگانی یا ارائه مدارک دانشگاهی یا داشتن.
· داشتن محل کسب متناسب با رشته فعالیت اعم از ملکی یا استیجاری.
· داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت دائم برای آقایان.
· داشتن حساب جاری در یکی از شعب بانک های داخلی.
· نداشتن رابطه استخدامی با دستگاهها و سازمانهای دولتی.
· نداشتن محکومیت موثر کیفری.
· عدم ورشکستگی به تقصیر و تقلب.
کارت بازرگانی برای فعالیت در چه موضوعاتی صادر می شود؟
· کارت بازرگانی تجاری: مجوزی است که شخص می تواند با داشتن آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند.
این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بردارد.
· کارت بازرگانی خدماتی: برای اشخاص حقوقی که مجوز سرمایه گذاری با زمینه خدماتی دارند صادر می شود. دارندگان این کارت تنها در زمینهی فعالیت خود میتوانند کالا وارد نمایند.
· کارت بازرگانی موردی: این کارت تنها برای اشخاص حقیقی و حقوقی که برای یک بار خواهان ترخیص کالاهای خود می باشند، صادر میگردد.
· کارت بازرگانی تولیدی یا صنعتی: این کارت برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت تولیدی هستند صادر میشود و دارندگان این کارت میتوانند فقط تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مورد نیاز تولید خود را وارد نموده و پس از تولید صادر نمایند. گفتنی است که در خصوص پاسخ به سوالات مربوط به قوانید دریافت کارت بازرگانی، میتوانید از طریق مشاوره تلفنی کارمنتو با متخصصین و مشاورین این حوزه، در ارتباط باشید.
شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی
· اشخاص حقوقی باید دارای کلیه شرایط ذکر شده در بند قبلی باشند به استثناء شرط مربوط به نظام وظیفه.
· مدیران شرکتهای تعاونی و شرکتهای دولتی و شرکتهای موضوع قانون حفاظت صنایع مشمول محدودیت نداشتن رابطه استخدامی با دستگاهها و سازمانهای دولتی نمیباشند.
· مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکتها باید دارای پروانه کار و اقامت معتبر بوده و سابقهی محکومیت موثر کیفری نداشته باشد.
· مدیران شرکتهای دولتی و شرکتهای متعلق به نهادهای انقلابی و شرکتهای قانون حفاظت صنایع که حکم مدیریت آنان توسط سازمانهای دولتی صادر شده باشد از ارائه گواهی نداشتن محکومیت کیفری معاف هستند.
مدت زمان اعتبار کارت بازرگانی چقدر است؟
· اعتبار آن به مدت یک سال میباشد.
· تمدید آن با ارائه مدارک مربوطه، به مدت 1 سال امکان پذیر میباشد.
مزایا و کاربرد های کارت بازرگانی
· کارت بازرگانی برای ثبت نام علائم تجاری لاتین کاربرد دارد.
· به وسیله این کارت میتوان اموری مانند واردات و صادرات کلیه کالاهای مجاز در مناطق آزاد و سرزمین اصلی را انجام داد.
· ثبت سفارشات و ترخیص کالا با داشتن کارت بازرگانی امکان پذیر میباشد.
· صدور ویزای تجاری و شرکت در نمایشگاههای ملی و بین المللی داخلی و خارجی.
· امکان صدور گواهی مبدا.
· عضویت در اتاق بازرگانی.
· ارتباط با تجار خارجی و مبادله اطلاعات تجاری درسطح جهان.
· مبادرت به حق العمل کاری در گمرک.
· ثبت سفارش و ترخیص کالا.
سخن آخر
در این مطلب، به کارت بازرگانی و انواع آن اشاره کرده و موارد استفاده از آن را نام بردیم. حال اگر در این خصوص به سوال و یا ابهامی برخوردید، بهتر است که با مشاوره رایگان و تلفنی با مشاوران تخصصی در حوزه امور ثبتی در اپلیکیشن تخصصی مشاوره کارمنتو همراه شوید.