فهرست مطالب
Toggle- لیست بیمه تامین اجتماعی چیست؟
- ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی برای چه کسانی ضروری است؟
- اهمیت تهیه و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی کارفرمایان
- لیست موارد معاف از ارسال لیست بیمه
- چگونگی تهیه لیست بیمه تامین اجتماعی برای کارفرمایان
- روند تشکیل پرونده کارفرمایان برای رد کردن لیست بیمه
- مدارک لازم برای ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی
- معرفی سامانه ارسال لیست بیمه
- ارسال لیست بیمه از طریق نرم افزار ارسال لیست بیمه
- برای اینکه محاسبات بیمه بهدرستی توسط نرمافزار انجام شود، چه مواردی در سیستم باید رعایت شود؟
- دریافت برگ پرداخت برای ارسال لیست بیمه پرسنل
- مهلت بارگذاری لیست بیمه و پرداخت آن
یکی از مهمترین وظایف کارفرمایان در کارگاهها، سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی، بیمه کردن کارمندان و کارگران است. بر اساس قانون، کارفرما باید درصد مشخصی از حق بیمه را به صورت شخصی و بخش دیگر را هم از حقوق کارمند پرداخت کند. همچنین برای آن که سازمان تامین اجتماعی از تعداد نفرات بیمه شده و وضعیت پرداخت آنها آگاه شود، باید در پایان ماه لیست بیمه تامین اجتماعی را ارائه دهد.
ارسال لیست بیمه ای سرویس، برای ثبت سابقه بیمه افراد و اطمینان از پرداخت حق بیمه آنها ضروری است؛ بنابراین اگر به تازگی کارگاه خود را تاسیس کردهاید و درباره نحوه ارسال لیست بیمه اطلاعی ندارید، ما در این مطلب از وبسایت کارمنتو به شما کمک میکنیم.
لیست بیمه تامین اجتماعی چیست؟
لیست ارسال بیمه تامین اجتماعی، مدرک قانونی در حوزه پرداخت بیمه است که در آن به موارد مختلفی از جمله سوابق بیمه تامین اجتماعی تمامی کارگران و کارمندان موجود در شرکت، سازمان و کارگاه توجه شده است. از طرفی بر اساس موارد موجود در این لیست، کارکنان حقوق و مزایای خاصی را دریافت میکنند؛ اما اگر اسم هر نفر در این لیست نباشد، امکان بهرهمندی از این مزایا وجود ندارد. البته برای نوشتن نام کارمندان و کارگران در لیست بیمه، باید حتما پرداخت حق بیمه انجام شود. از طرفی با توجه به قانونی بودن این لیست، آن دسته از کارفرمایانی که در ارسال لیست بیمه بدون نرم افزار یا با وجود آن به سازمان تامین اجتماعی تاخیر داشته باشند، باید جریمه عدم ارسال لیست بیمه را پرداخت کنند.
ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی برای چه کسانی ضروری است؟
شاید برای شما هم این چالش وجود داشته باشد که چه کسانی باید برای ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی اقدام کنند؟ در حالت کلی، مسئولیت تهیه و ارسال لیست بیمه، بر عهده کارفرمایان است. بنابراین بر اساس قانون، همه کارفرماهای مشمول قانون کار باید تا حداکثر مدت 15 روز بعد از راهاندازی کسب و کار خود، برای تهیه لیست بیمه و ارسال آن اقدام کنند. از طرفی کارگران و کارمندان، هیچ مسئولیتی برای تنظیم و ارسال این لیست ندارند.
اهمیت تهیه و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی کارفرمایان
در حالت کلی مواردی که به صورت مستقیم در قانون کار ذکر شده است، لازم الاجرا هستند و هیچ شخصی نمیتواند از انجام آنها سرباز بزند. بنابراین یکی از پر اهمیتترین کارها برای کارفرمایان، تهیه و ارسال لیست بیمه است.
از آن طرف هم کارفرمایان بهتر است که این کار را به صورت قانونی و در زمان خاص خود انجام دهند؛ چرا که اگر کارگران متوجه این موضوع شوند، قطعا برای شکایت از کارفرما اقدام میکنند.
همچنین جدای از این موضوع، با عدم ارسال لیست حق بیمه، باید جریمه هم پرداخت کنند. این جریمه ها هم برای عدم ارسال لیست بیمه و هم برای پرداخت نکردن هزینه آن تعیین میشود.
لیست موارد معاف از ارسال لیست بیمه
همانطور که باید برای بسیاری از مزایا بیمه تامین اجتماعی هزینه کنید، آن دسته از مواردی که معاف از بیمه هستند، نیازی به پرداخت حق بیمه هم ندارند. بنابراین لازم نیست که برای آنها ارسال لیست بیمه انجام شود. برای آشنایی با این موارد، قسمت زیر را مطالعه کنید:
- بازخرید مرخصی
- هزینههای حق عائله مندی و شیر
- هزینههای سفر و ماموریت
- پاداشهای نهضت سوادآموزی
- حق التضمین
- پرداخت خسارت اخراج کار
- در صورت بیماری فرد، پرداخت مابه تفاوت کمک هزینه مسکن و خواروبار
- مزایای مربوط به پایان کار
- پاداشهای مربوط به افزایش تولید در صورت پرداخت حقوق کمتر از 2 ماه در سال
در این صورت، نیازی به ارسال لیست بیمه سازمان تامین اجتماعی وجود ندارد و کارفرمایان جریمه نمیشوند.
چگونگی تهیه لیست بیمه تامین اجتماعی برای کارفرمایان
اگر شما هم به تازگی کار خود را شروع کردهاید، حتما به دنبال چگونگی ارسال لیست بیمه هستید. در حال حاضر با توجه به این که امور مربوط به بیمه و قانون کار هم از طریق اینترنت انجام میشود، نحوه ارسال لیست بیمه آنلاین بیشتر معمول است.
تمامی کارفرمایان مشمول قانون کار، باید ثبت نام در تامین اجتماعی در سامانههای مربوطه به این کار کنند و کد کارگاهی خود را بگیرند. سپس با داشتن نام کاربری و رمز عبور مخصوص، به دنبال نرمافزارهای ارسال یا سامانه مربوط به آن باشند.
توجه کنید که نحوه ارسال لیست بیمه، از دو راه انجام میشود. شما میتوانید یا از طریق سامانه tamin.ir ، نرمافزار و ارسال فایل خروجی از راه سامانه tamin.ir، این کار را انجام دهید. البته حتما آموزش ارسال لیست بیمه از هر دو روش را معرفی میکنیم.
روند تشکیل پرونده کارفرمایان برای رد کردن لیست بیمه
قطعا تا زمانی که پرونده در سازمان تامین اجتماعی نداشته باشید، نمیتوانید ارسال لیست کارفرمایان را انجام دهید. بنابراین قبل از انجام این کار، باید مراحل زیر را برای تشکیل پرونده اولیه طی کنید:
1. ثبت درخواست دریافت کد کارگاهی برای ارسال لیست بیمه
در مرحله اول در آموزش ارسال لیست بیمه، باید کد کارگاهی خود را دریافت کنید. زمانی که ثبت شرکت شما به صورت کامل انجام شد، کارفرما یا وکیل آن باید در طول 15 روز، برای دریافت این کد به نزدیکترین شعبه تامین اجتماعی برود و در خواست خود را ثبت کند.
البته اگر میخواهید شعبه نزدیک به محل کار خود را پیدا کنید، میتوانید از طریق سایت تامین اجتماعی آن را پیدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که دریافت کد کارگاهی بیمه برای ارسال لیست بیمه کارکنان، نیاز به رعایت مراحل قانونی مختلفی دارد که میتوانید درباره آن از مشاوران بیمه و قانون کار در کارمنتو سوال کنید.
البته دریافت کد کارگاهی، نیاز به مدارک خاصی دارد که متناسب با فرد متقاضی تعیین میشود. بنابراین در ادامه مدارک مورد نیاز برای سامانه ارسال لیست بیمه اشخاص حقوقی و حقوقی را به صورت مجزا ارائه میکنیم:
مدارک مورد نیاز برای کارگاههای دارای شخصیت حقیقی
شخصیت حقیقی، در واقع همان کارفرمای اصلی است که باید مدارک زیر را به همراه داشته باشد:
- ارائه جواز کسب واحد صنفی معتبر
- ارائه پرونده تاسیس یا بهرهبرداری کارگاه
- ارائه سندهای مالکیت، اجاره نامه یا صلح نامه کارگر
- ارائه حکمهای مراجع قضایی درخصوص مالکیت یا اجاره کارگاه
- وجود تاییدیه اتحادیه یا مجموع امور صنفی درباره اثبات کارفرما بودن در کارگاه
- کاملا کردن فرمهای درخواست اولیه و نمونه امضا و مهر کارگر و ایمیل معتبر
- مدارک هویتی فرد شامل شناسنامه و کارت ملی
- گواهی کد پستی یا قبض تایید کننده آدرس محل فعالیت
مدارک مورد نیاز برای کارگاههای دارای شخصیت حقوقی
ممکن است که فرد به دلیل مشکلات کاری یا عدم تخصص، نماینده خود را برای دریافت کد کارگاهی فرستاده باشد. بنابراین باید این فرد، مدارک زیر را برای کد کارگاهی ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی به همراه داشته باشد:
- ارائه اساسنامه شرکت و آگاهی تاسیس در روزنامه رسمی
- تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه محل شرکت
- ارائه پروانه تاسیس یا بهرهبرداری
- مدارک مربوط به شروع فعالیت و تاسیس شرکت
- ارائه شناسه ملی، شماره ثبت، کپی شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت مدیره شرکت
- کامل کردن فرمهای درخواست اولیه، نمونه امضا، مهر کارگاه و ایمیل معتبر
- ارائه گواهی کد پستی یا قبضهای شرکت
- نامه رسمی درخواست صدور کد کارگاه در سربرگ شرکت و وجود مهر و امضای معتبر
با داشتن این مدارک، حتما کد کارگاهی بیمه به صورت آسان دریافت میشود.
2. بازرسی شرکت توسط کارشناسان بیمه تامین اجتماعی برای ارسال لیست بیمه
در مرحله دوم، زمانی که شما درخواست کد کارگاهی را ثبت کردید، باید منتظر بازرسی تامین اجتماعی از کارگاه خود باشید. به صورت معمول بازرسان تامین اجتماعی ظرف حدود 2 هفته، به محل کارگاه برای بازرسی مراجه میکنند تا از صحت گفتههای کارفرما در خصوص شروع فعالیت و تعداد کارکنان مطمئن شوند.
بازرس بعد از احراز هویت تامین اجتماعی مربوط به کارفرما، کارکنان، نوع شغلها و حضور افراد در محیط کار را تایید میکنند. لازم به ذکر است که تاییدیه بازرس، به هیچ عنوان نباید با اطلاعات موجود در ارسال لیست بیمه از طریق اینترنت و موارد ثبت شده تفاوت وجود داشته باشند.
زمانی که بازرسی انجام شد، باید حداکثر 3 روز را برای تایید نهایی منتظر بمانید. اگر تایید نهایی از طرف شعبه تامین اجتماعی صادر شود، کد کارگاهی بیمه صادر میشود. بنابراین باید کارفرما به صورت حضوری، کد خود را دریافت کند و فرمهای مربوط به حکمهای اینترنتی را برای سامانه ارسال لیست بیمه کامل کند.
3. درخواست صدور نام کاربری و رمز عبور برای ارسال لیست بیمه
تا زمانی که شما نام کاربری و رمز عبور را نداشته باشید، نمیتوانید نحوه ارسال لیست بیمه در سامانه جدید را انجام دهید. بنابراین بعد از بازرسی و تایید نهایی آن، باید به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنید و با ارائه مدارک لازم برای این کار، فرمهای مربوط به دریافت نام کاربری را کامل کنید.
توجه داشته باشید که با داشتن این کد و رمز عبور، علاوه بر ارسال لیست بیمه به صورت اینترنتی، میتوانید ریز جزئیات مربوط به بیمه را هم در تمامی زمانها مشاهده کنید.
4. نحوه نام نویسی کارکنان برای رد کردن لیست بیمه تامین اجتماعی
بعد از آن که مراحل قبلی را پشت سر گذاشتید، تمامی کارکنان در کارگاه و شرکت که نام آنها در بازرسی اولیه ثبت شده است، باید با در دست داشتن مدارک هویتی خود، به شعبه مورد نظر تامین اجتماعی مراجعه کنند و به صورت حضوری نامنویسی کنند.
بعد از ثبت نام، به هر کدام از کارگران و کارمندان، کد 8 رقمی مخصوص داده میشود. آن دسته از کارگرانی که قبلا کد بیمه داشتند یا بیمه شدهاند، همان کد قبلی برای آنها در نظر گرفته میشود؛ اما در هر حال، تمامی کارمندان و کارگران، باید فرم اطلاعات را به همراه عکس پرسنلی خود، برای تایید به کارفرما ارائه دهند تا در نحوه ارسال لیست بیمه در سامانه جدید یا نرم افزار استفاده شود.
مدارک لازم برای ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی
یکی از موارد مهم درباره آموزش ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی، آماده کردن مدارک لازم برای این کار است. بنابراین اگر میخواهید اسناد مربوط به ارسال لیست بیمه را بدانید، باید موارد زیر را بررسی کنید:
- ارائه مشخصات کارگاه مانند کد کارگاهی، نام کارگاه، آدرس و موارد دیگر
- ارائه اطلاعات هویتی کارمندان مانند شماره بیمه، نام و نام خانوادگی و کد ملی
- در صورت ارسال لیست بیمه از راه بارگذاری فایل، باید فایل اطلاعات ماهانه بیمهشدگان و کارگاه ارائه شود.
- در صورتی که ارسال لیست بیمه از طریق ایجاد لیست حق بیمه جدید آنلاین، باید مشخصلات کارکرد بیمهشدگان وجود داشته باشد.
توجه کنید که مدارک مورد نیاز برای هر کدام از روشهای ارسال لیست بیمه اینترنتی متفاوت است. بنابراین اگر میخواهید به طور کامل نحوه وارد کردن اطلاعات و سامانه ارسال لیست بیمه جدید در دو روش را بدانید، مشاوران تلفنی و آنلاین در وبسایت کارمنتو به شما کمک میکنند.
درمورد ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی سوالات بیشتری دارید؟ دریافت مشاوره بیمه تامین اجتماعی و قانون کار آنلاین و تلفنی کارمنتو که در لحظه انجام میشود، میتواند بسیار کمک کننده باشد.
معرفی سامانه ارسال لیست بیمه
در حال حاضر با وجود این که اکثر خدمات سازمان تامین اجتماعی به صورت اینترنتی انجام میشود، سامانه جدید ارسال لیست بیمه به منظور آسانتر شدن امور مربوط به بیمه و استفاده از سرویسهای مختلف طراحی شده است.
یکی از روشهای ارسال لیست بیمه بدون نرم افزار، از طریق سامانه مخصوص به این کار انجام میشود. شما با استفاده از این سامانه دیگر نیازی به مراجعه حضوری نخواهید داشت و تنها با داشتن نام کاربری و رمز عبور، میتوانید لیست بیمه را از طریق سامانه ارسال لیست بیمه به آدرس es.tamin.ir ارسال کنید.
آموزش سامانه ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی
اگر میخواهید از راه سامانه لیست حق بیمه اقدام کنید، باید از طریق نشانی اینترنتی eservices.tamin.ir (eservices.tamin.ir تامین اجتماعی) این کار را انجام دهید. اگر قبلا در سایت ثبت نام کردهاید، باید گزینه ورود به سامانه را انتخاب کنید؛ در غیر این صورت، باید در ابتدا ثبت نام خود را انجام دهید. بعد از انجام ثبت نام اولیه، آموزش سیستم تهیه و ارسال لیست بیمه از طریق سامانه، به شرح زیر است:
- نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید.
- از منوی بالای سامانه ارسال لیست حق بیمه، بخش مربوط به کارفرمایان را انتخاب کنید و گزینه لیست حق بیمه و ارسال حق بیمه را فشار دهید.
- در این قسمت شما میتوانید به دو شکل، ارسال لیست بیمه ای سرویس را انجام دهید. یکی از گزینهها مربوط به بارگذاری فایل لیست حق بیمه و دیگری ایجاد لیست حق بیمه جدید آنلاین میشود.
- در صورت ارسال لیست بیمه آنلاین از طریق فایل، باید لیست بیمه خود را از قبل آماده کنید و در این قسمت بارگذاری کنید. در مقابل اگر میخواهید راه ایجاد لیست حق بیمه جدید آنلاین را انتخاب کنید، باید تمامی اطلاعات را به صورت دستی و کاملا آنلاین وارد کنید.
- در صورت انتخاب بارگذاری و ارسال لیست بیمه لیست دیسک، گزینه مربوط به آن را انتخاب کنید و فایل را در قسمت بارگذاری فایل لیست بفرستید. سپس فرم مربوط به آن را که شامل اطلاعات کارگاه میشود، به طور کامل پر کنید.
- در صورت تمایل به ارسال آنلاین، گزینه ایجاد لیست حق بیمه جدید آنلاین را انتخاب کنید و فرم خاص آن را کامل کنید. سپس گزینه ثبت لیست بیمه را فشار دهید. سپس با کلیک روی گزینه بیمهشده جدید، اطلاعات مربوط به بیمهشدگان را کامل کنید.
- در مرحله آخر هم فرد باید اطلاعات مربوط به کارگاه را هم وارد کند و در نهایت، گزینه ذخیره بیمهشده را برای ثبت در سایت تامین اجتماعی لیست بیمه فشار دهید.
در این قسمت، نحوه ارسال لیست حق بیمه در سامانه تامین اجتماعی را به شما معرفی کردیم؛ اما اگر میخواهید مراحل کمتری را طی کنید، در سامانه ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی، ارسال با استفاده از بارگذاری فایل را انتخاب کنید.
همچنین اگر سوالی درباره نحوه کار با سامانه تامین اجتماعی لیست بیمه دارید، میتوانید از طریق وبسایت کارمنتو و مشاوران برتر ما مشکلات خود را حل کنید.
ارسال لیست بیمه از طریق نرم افزار ارسال لیست بیمه
در صورتی که دسترسی به سایت اینترنتی تامین اجتماعی ندارید، میتوانید این کار را از طریق نرم افزار ارسال لیست حق بیمه انجام دهید. این نرمافزار به منطور دسترسی آسانتر افراد به لیست بیمه و ارسال آن طراحی شده است و تمامی کارفرمایان میتوانند به صورت اختصاصی از آن استفاده کند. با وجود نرم افزار ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی، دیگر نیازی به حضور فیزیکی در سازمان تامین اجتماعی نخواهید داشت و در مهلت قانونی خود، میتوانید از طریق تامین اجتماعی نرم افزار لیست بیمه، این کار را انجام دهید.
توجه کنید که در حال حاضر، این نرم افزار به عنوان لیست دیسک شناخته میشود و افراد برای استفاده، باید آن را دانلود کنند. طبیعتا ارسال لیست بیمه با لیست دیسک هم مراحل خاصی دارد که در ادامه آنها را به طور کامل توضیح میدهیم:
آموزش تهیه و ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی از طریق نرم افزار
قبل از هر کار، باید تامین اجتماعی نرم افزار لیست بیمه را دانلود کنید. توجه داشته باشید که نسخه مطمئن و امن آن را دانلود کنید؛ از همین رو پیشنهاد میکنیم که برای دانلود نرم افزار ارسال لیست حق بیمه، به وبسایت تامین اجتماعی مراجعه کنید. سپس برای ارسال در این نرمافزار، مراحل زیر را طی کنید و در صورت نیاز از مشاوران متخصص کارمنتو راهنمایی دریافت نمایید:
بخش اول: ثبت مشخصات کارگاه و کارکنان
در مرحله اول باید مشخصات کارگاه و کارکنان را به صورت کامل تکمیل کنید؛ از همین رو راهنمای ارسال لیست بیمه برای مشخصات را در دو بخش توضیح میدهیم:
مرحله اول – ثبت مشخصات کارگاه
در قسمت بالای سمت چپ صفحه، اطلاعات پایه در دو قسمت مشخصات کارگاه و مشخصات کارکنان وجود دارد. شما باید در ابتدا گزینه مشخصات کارگاه را فشار دهید تا فرم مخصوص به آن باز شود. روی گزینه جدید کلیک کنید تا فرم اطلاعات ورود کارگاه را مشاهده کنید.
در این فرم، موارد مختلف زیر وجود دارد که باید تکمیل کنید:
- ابتدا کد کارگاه که عددی ۱۰ رقمی که سه رقم سمت چپ آن نشاندهنده کد شعبه، سه رقم بعدی شغل و فعالیت کارگاه و چهاررقم بعدی تعداد فراوانی است را به طور کامل وارد کنید.
- ردیف پیمان: اگر پیمانکار هستید و قرارداد دارید با توجه به ردیف پیمان آن را وارد نمایید؛ در غیراینصورت نیازی به وارد کردن این قسمت نیست و بصورت اتوماتیک پس از ذخیره، سه صفر ۰۰۰ ثبت میگردد.
- نام کارگاه: با توجه به نوع فعالیت و زمینه کاری آن را تکمیل نمایید. بعنوان مثال: مطب، دوزندگی، مکانیکی، آهن فروشی، تراشکاری، فرش فروشی و…
- نام کارفرما: نام صاحب کار و دارنده جواز کسب را وارد نمایید. اگر شرکت هستید نام شرکت را وارد نمایید
- آدرس کارگاه: نام شهر و خیابان و کوچه و پلاک و … (الزامی برای تکمیل بودن آدرس وجود ندارد، بعنوان مثال میتوانید فقط نام شهر و خیابان را وارد نمایید).
- نرخ حق بیمه: الزامی نیست.
مرحله دوم – ثبت مشخصات کارکنان
زمانی که اطلاعات کارگاه به صورت کامل وارد شد، باید به سراغ تکمیل اطلاعات کارکنان مجموعه خود بروید؛ از همین رو باید از همان منوی بالای صفحه، گزینه اطلاعات کارکنان را انتخاب کنید.
در فرم نمایش داده شده تامین اجتماعی نرم افزار لیست بیمه، موارد مختلفی وجود دارد؛ بنابراین با انتخاب گزینه جدید، میتوانید این اطلاعات را برای هر کدام از کارکنان ثبت کنید. برای کامل کردن فرم ارسال لیست حق بیمه، باید بر اساس موارد زیر عمل کنید:
- ابتدا شماره بیمه را (هشت رقم از سمت چپ) وارد نمایید. کلید اینتر را بزنید. به ستون بعدی یعنی شماره پرسنلی هدایت میشوید. توجه داشته باشید دو صفر قبل از هشت رقم شماره بیمه را نرم افزار بصورت اتوماتیک اضافه میکند.
- شماره پرسنلی را وارد نمایید. (هر عددی میتواند باشد بعنوان مثال: از ۱ شروع کنید).
- نام بیمه شده را طبق شناسنامه وارد نمایید.
- نام خانوادگی بیمه شده را طبق شناسنامه وارد نمایید.
- نام پدر بیمه شده را وارد نمایید.
- جنسیت بیمه شده را مشخص نمایید.(بصورت پیش فرض مرد انتخاب شده است).
- تاریخ تولد بیمه شده را وارد نمایید. تاریخ تولد را از چپ به راست بدون در نظر گرفتن جداکننده / وارد نمایید.
- شغل بیمه شده را با توجه به آنچه در زمان بازرسی ثبت شده است وارد نمایید. برای انتخاب شغل میتوانید بر روی علامت ذره بین کلیک نموده و عنوان شغل را تایپ نمایید. عنوان شغلی را انتخاب نمایید که در کد آن حروف بکار نرفته باشد. (مشاغلی که در کد شش رقمی آنها علاوه بر عدد، حروف نیز بکار رفته است مربوط به مشاغل سخت و زیان آور است.) پیشنهاد میشود برای صرفه جویی در وقت، بدون آنکه بر روی علامت ذره بین کلیک کنید، کد شغل را بصورت مستقیم وارد نمایید.
- شماره شناسنامه بیمه شده را وارد نمایید.
- شهر محل صدور شناسنامه را وارد نمایید.
- کد ملی بیمه شده را بدون در نظر گرفتن خط تیره از چپ به راست وارد نمایید.
در قسمت بالای فرم، بر روی گزینه ثبت کلیک نمایید. اگر تمام موارد را رعایت کرده باشید مشخصات بیمه شده ثبت خواهد شد.
بخش دوم: عملیات لیست ماهانه و ریز کارکرد
در این مرحله از ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی، باید ریز کارکرد و لیست ماهانه را کامل کنید که در ادامه به طور کامل راه انجام این کار را معرفی میکنیم: از منوی عملیات، بر روی گزینه لیست ماهانه کلیک نمایید و در صفحه نمایش داده شده، گزینه جدید را انتخاب کنید.
سپس برای تکمیل این فرم، باید به صورت زیر عمل کنید:
- کد کارگاه ۱۰ رقمی را وارد نمایید. البته میتوانید بر روی آیکون دوربین کلیک نموده و کارگاه را انتخاب نمایید.
- ردیف پیمان را وارد نمایید. (برای تمامی کارگاه ها سه صفر ۰۰۰ است و فقط برای پیمانکاران ردیف پیمان در نظر گرفته میشود) اگر کد کارگاه و ردیف پیمان را صحیح وارد کرده باشید، اطلاعات کارگاه نمایش داده میشود.
- سال مورد نظر را وارد نمایید.
- ماه مورد نظر را وارد نمایید. (بعنوان مثال برای فروردین ۰۱ وارد نمایید. لطفا توجه نمایید که بر طبق طبق قانون سازمان تامین اجتماعی، در هر ماه لیست ماه قبل ارسال میگردد. بعنوان مثال در اردیبهشت ماه، لیست بیمه فروردین ماه ارسال میگردد و فیش حق بیمه آن نیز میبایست در اردیبهشت ماه پرداخت گردد. (به استثنای کارگاههای مشمول کمک دولت که علاوه بر معافیت حق بیمه سهم کارفرما، میتوانند از مهلت دوماهه ارسال لیست بیمه و پرداخت حق بیمه استفاده نمایند).
- شماره لیست برای تمامی ماهها ۰۱ است و تغییری نمیکند. (شماره لیست برای لیستهای متمم کاربرد دارد، بعنوان مثال در لیستهای برخی از ادارات دولتی استفاده میشود).
- تعداد نفرات بیمه شده را وارد نمایید. (منظور فقط بیمه شده اصلی است و همسر و فرزندان جزو افراد تحت تکفل محسوب میشوند و در لیست بیمه قرار نمیگیرند).
- جمع روزهای کارکرد را وارد نمایید. (به ماههای ۳۱ ، ۳۰ و ۲۹ روزه توجه داشته باشید. اگر دو نفر ۳۱ روز کارکرد دارند میبایست عدد ۶۲ را وارد نمایید).
- جمع دستمزد روزانه را وارد نمایید. (اگر بیمه شده بیش از یک نفر است، دستمزد روزانه آنها را جمع نموده و وارد نمایید).
- جمع دستمزد ماهانه را وارد نمایید. (روزهای کارکرد × دستمزد روزانه = دستمزد ماهانه) اگر بیمه شده بیش از یک نفر است، دستمزد ماهانه را برای هر یک محاسبه کرده و جمع آنها را وارد نمایید.
- جمع مزایای ماهانه مشمول را وارد نمایید.
مرحله سوم – تنظیم لیست ماهانه
برای آن که لیست ماهانه خود را در نرم افزار ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی تنظیم کنید، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
حق بیمه هر شخص بصورت قانونی (عادی، آزاد) ۳۰% دستمزد ماهانه است که ۷% سهم بیمه شده، ۲۰% سهم کارفرما ، ۳% بیمه بیکاری است که آن را هم کارفرما پرداخت مینماید. زمانیکه جمع دستمزد ماهانه را وارد مینمایید، نرم افزار بطور اتوماتیک ۳۰% حق بیمه را بصورت تفکیکی (موارد ۱۰و۱۱و۱۲) محاسبه کرده و جای گذاری مینماید. علت تفکیک این است که بتوانید حق بیمه را با توجه به درصد و میزان تعیین شده از طرف سازمان، بصورت دستی تغییر دهید و لیست بیمه خود را تنظیم نمایید.
- برخی از بیمه شدگان مانند جانبازان محترم، از پرداخت حق بیمه سهم بیمه شده یعنی ۷% معاف هستند که در این صورت حق بیمه سهم بیمه شده محاسبه شده توسط نرم افزار را حذف کرده و عدد صفر را وارد مینماییم. درغیر اینصورت حق بیمه سهم بیمه شده برای تمامی بیمه شدگان ۷% بوده و نیازی به تغییر ندارد و هرآنچه نرم افزار محاسبه مینماید درست است. (عدد سهم بیمه شده می بایست بدون اعشار باشد).
- برخی از کارگاه ها مشمول کمک دولت هستند و از معافیت سهم کارفرما برخوردارند. در اینصورت حق بیمه سهم کارفرما محاسبه شده توسط نرم افزار را حذف نموده و عدد صفر را وارد مینماییم. همچنین برخی از کارفرمایان برای بیمه شدگان خود از ماده ۸۰ استفاده کرده و مشمول تخفیف هستند که این تخفیف برای سال ۹۵، ۱۰% است. یعنی بجای ۲۰ درصد حق بیمه سهم کارفرما، ۱۰% پرداخت مینمایند. برای این منظور نیز میبایست سهم کارفرما را بصورت دستی محاسبه نموده و وارد نمایید. (سهم کارفرما برای بیمه شده ماده ۸۰ = ۱۰% × دستمزد و مزایای ماهانه).
- کارگاههایی که نسبت بیمه شده با کارفرما بصورت زن و شوهر بوده یا بصورت فرزند و والدین و بالعکس باشد، شامل بیمه بیکاری نمیشود و بیمه بیکاری را صفر وارد مینماییم. در غیر این صورت اگر نسبت بیمه شده با کارفرما شامل موارد فوق نباشد، بیمه بیکاری لحاظ میگردد و هر آنچه که نرم افزار بصورت اتوماتیک (۳درصد دستمزد ماهانه) محاسبه کرده است صحیح است.
- البته اگر در لیست شما، سهامداران شرکت (مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره) و یا کارفرما وجود دارد، بیمه بیکاری شامل آنها نمیشود و میبایست مبلغ بیمه بیکاری آنها را از سایر بیمه شدگان کسر نمایید. (بیمه بیکاری= ۳% × دستمزد ماهانه).
- نکته: فرض بر اینکه کارفرما (صاحب پروانه کسب) والدین باشند و بیمه شده فرزند آنها باشد، طبق قانون، بیمه بیکاری شامل کارگاه و بیمه شده نمیشود و بیمه بیکاری را صفر وارد مینماییم.
حال اگر شخصی غیر از همسر و فرزند کارفرما به بیمهشدگان این کارگاه اضافه شود در این صورت بیمه بیکاری شامل هر دو بیمهشده میشود و برای هر دو نفر میبایست منظور شود.
اکنون با توجه به توضیحات فوق موارد ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ را تنظیم نموده و آن را ثبت نمایید سپس بر روی گزینه خروج کلیک نمایید.
مرحله چهارم – ثبت ریز کارکرد
پس از تنظیم لیست ماهانه، نوبت ثبت ریز کارکرد است. منظور از ریز کارکرد، مشخص نمودن روزهای کارکرد بیمه شده یا بیمه شدگان در ماه مورد نظر و همچنین ثبت دستمزد روزانه است.
بعنوان مثال اگر بیمه شده ای استراحت پزشکی یا ترک کار داشت میبایست در ریز کارکرد اعمال شود و لیست ماهانه بر اساس ریز کارکرد تنظیم شود. البته برای پیشگیری از مغایرت، میبایست هر آنچه که در لیست ماهانه تنظیم کرده اید در ریز کارکرد ثبت نمایید یا اینکه لیست ماهانه را بر اساس ریزکارکرد تغییر دهید و آن را ویرایش نمایید.
گزینه ریزکارکرد را کلیک نمایید. در فرم نمایش داده شده بر روی گزینه جدید کلیک نمایید.
در این فرم، ۴ گزینه توسط شما مشخص میشود:
- شخص بیمه شده (می توانید بر روی آیکون دوربین کلیک نموده و شخص بیمه شده را انتخاب نمایید.)
- روزهای کارکرد
- دستمزد روزانه
- مزایای ماهانه مشمول (مستمر)
منظور از کادرهای سبز این است که وقتی موارد ۱ و ۲ و ۳ و ۴ را وارد مینمایید، نرم افزار بصورت اتوماتیک سایر اطلاعات را نمایش میدهد. بعنوان مثال زمانی که شخص بیمه شده را مشخص مینمایید، تمامی اطلاعات وی نمایش داده میشود. طراحی این فرم فرصت مناسبی برای چک کردن اطلاعات در اختیار شما قرار میدهد (اطلاعات کارگاه، اطلاعات بیمه شده، روزهای کارکرد و دستمزد).
اگر موارد ۱ تا ۴ را وارد کرده اید بر روی گزینه ثبت کلیک نمایید. پیغام “ریزکارکرد جدید ثبت شد” نمایش داده میشود. بر روی تایید کلیک نمایید. فرم مجددا آماده ثبت ریز کارکرد بیمه شده بعدی میشود، اگر بیمه شده یک نفر است بر روی گزینه خروج کلیک نمایید و از ریز کارکرد خارج شوید. در غیراینصورت ریزکارکرد بیمه شده بعدی را مشخص نمایید.
پس از انجام چهار مرحله فوق، نوبت به آخرین مرحله یعنی “تهیه دیسکت” میرسد. پس از تهیه دیسکت دو فایل که حاوی اطلاعات کارگاه و اطلاعات بیمهشدگان است، ایجاد میشود. با ارائه این دو فایل از طریق سی دی و یا از طریق ارسال اینترنتی به شعبه مربوطه سازمان تامین اجتماعی، می توانید فیش خود را دریافت نموده و حق بیمه کارگاه خود را پرداخت نمایید.
مرحله پنجم – تهیه دیسکت
برای ایجاد دو فایل حاوی لیست بیمه (منوی عملیات، گزینه لیست ماهانه) بر روی گزینه تهیه دیسکت کلیک نمایید و در کادرهای مشخص شده، مسیر فایل لیست ماهانه و مسیر فایل ریزکارکرد را وارد کنید.
حالا بر روی گزینه “قبول” کلیک نمایید. اگر لیست ماهانه (تعداد نفرات و روزهای کارکرد و دستمزد روزانه و …) و ریز کارکرد را بطور صحیح تنظیم کرده باشید با پیغام “عملیات انتقال اطلاعات به دیسکت با موفقیت انجام شد.” مواجه میشوید.
دیگه کار تمام است. حال میتوانید این دو فایل را که حاوی لیست بیمه شما است، بصورت اینترنتی به سایت سازمان ارسال و فیش حق بیمه خود را دریافت نموده و آن را پرداخت نمایید. یا در صورت لزوم بر روی سی دی رایت نموده و به شعبه یا کارگزاری تحویل دهید.
برای اینکه محاسبات بیمه بهدرستی توسط نرمافزار انجام شود، چه مواردی در سیستم باید رعایت شود؟
قطعا برای ثبت ارسال لیست بیمه در ای سرویس باید موارد مختلف به صورت کاملا دقیق رعایت شوند تا در نهایت محاسبات بیمه به درستی محاسبه شود. بر همین اساس، باید برای ارسال لیست بیمه کارفرمایان، به موارد زیر در سیستم خود توجه کنید:
- تعریف شعبه بیمه تامین اجتماعی، مشخص کردن نام شعبه تامین اجتماعی، کد شرکت یا کد پیمان برای شرکت های پیمانکاری اهمیت زیادی دارد.
- تنظیمات مربوط به محاسبه حقوق و دستمزد هم در سیستم تهیه و ارسال لیست بیمه ضرورت دارد. بر همین اساس شما باید 5 نوع تنظیمات مختلف زیر را رعایت کنید:
- سقف بیمه روزانه
- ضرایب بیمه سهم کارمند، کارفرما، بیمه بیکاری و شغل سخت و زیانآور
- موارد معین درباره شناسایی هزینه بیمه و بیمه پرداختی
- موارد مشمول بیمه بیتاثیر در مزد روزانه و ماهانه
- کارکرد قانونی بیمه و مالیات
- تعیین کردن کارمندان مشمول بیمه انتخاب شعبه مربوط به تامین اجتماعی
با توجه به این موارد، شما میتوانید راحتتر محاسبات مربوط به ارسال لیست حق بیمه را انجام دهید؛ اما با این وجود، گروه مشاوران در وبسایت کارمنتو هم به شما در تمامی ساعتها و روزهای هفته کمک میکنند.
دریافت برگ پرداخت برای ارسال لیست بیمه پرسنل
بعد از این که ارسال لیست بیمه سازمان تامین اجتماعی را انجام دادید، باید به فکر پرداخت حق بیمه کارمندان و کارگران خود باشید. بر همین اساس، باید در سامانه ارسال لیست بیمه اشخاص حقیقی یا حقوقی، گزینه دریافت برگ پرداخت و دریافت رسید را انتخاب کنید.
بعد از این، با مشاهده مبلغ تعیین شده، از طریق درگاه اینترنتی، برای پرداخت حق بیمه و دریافت رسید آن اقدام کنید. توجه داشته باشید که برای انجام این کار، میتوانید یکی از راههای زیر را انتخاب کنید:
- پرداخت حق بیمه از درگاههای اینترنتی بانکهای رفاه، تجارت، سپه و ملت
- پرداخت حق بیمه از طریق تلفن همراه و با استفاده از شماره #۷۱۳*۷۱۴*
- پرداخت حق بیمه با استفاده از کد USSD و #۱۴۰*۴*
- پرداخت حق بیمه با استفاده از تلفن ثابت و شماره ۰۲۱۸۴۰۳۰۰۰
لازم به ذکر است که بدون ارسال لیست بیمه الکترونیکی تامین اجتماعی، امکان پرداخت هم وجود ندارد؛ بنابراین باید در ابتدا برای ارسال لیست بیمه سامانه جدید یا نرمافزار اقدام کنید.
مهلت بارگذاری لیست بیمه و پرداخت آن
یکی از مهمترین چالشها برای کارفرمایان، زمان ارسال لیست بیمه است. بسیاری از افراد به دلیلهای مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی، در زمان خاص خود برای تهیه لیست بیمه اقدام نمیکنند؛ در صورتی که با توجه به ماده 39 قانون کار، تمامی کارفرمایان وظیفه دارند که حق بیمه هر ماه را تا حداکثر آخرین روز ماه بعد پرداخت کنند.
بر این اساس، اگر شخصی از این قانون سرپیچی کند، باید جریمه عدم ارسال لیست بیمه را پرداخت کند؛ اما در این صورت هم اگر کارفرما حق بیمه و بیمه بیکاری را قبل از صادر شدن برگه لازم الاجرا به صورت یک جا پرداخت کند، مشمول معافیت پرداخت درصدی جریمه مهلت ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی میشود.
سخن پایانی
در قانون بیمه تامین اجتماعی، ارسال لیست بیمه eservice یا از طریق نرمافزار، یکی از مهمترین وظایف کارفرمایان مشمول قانون کار است. آن دسته از کارفرمایانی که نیروی کار خود را بیمه کردهاند، باید برای پرداخت حق بیمه، ارسال لیست بیمه را انجام دهند.
بر همین اساس دو راه مختلف برای ارسال لیست بیمه از طریق اینترنت طراحی شده است که این کار را برای افراد آسانتر کند. ما در این مطلب، آموزش ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی را به صورت کامل به شما ارائه کردیم؛ اما اگر با مطالعه این مراحل، به مشکل خاصی برخورد کردید، میتوانید از طریق مشاوران بیمه و قانون کار متخصص کارمنتو مسئله خود را در خصوص ای سرویس ارسال لیست بیمه و موارد دیگر درباره قانون کار حل کنید.
ارتباط با مشاوران این مجموعه در قالب پلتفرم ویژه کاربر و مشاور است و محدودیت زمان و مکان هم ندارد. همچنین شما میتوانید با استفاده از تکنولوژی روز دنیا، در خصوص سامانه جدید ارسال لیست بیمه و موارد دیگر مشاوره دریافت کنید. از طرفی تعرفه ارائه مشاوره در این وبسایت، بر اساس نرخ معقول در بازار تعیین میشود و شما میتوانید با شارژ کردن کیف پول الکترونیکی خود، به طور مداوم با مشاوران در ارتباط باشید.
از طریق مشاوره کسب و کار تلفنی آنلاین در حوزه مد نظر خود بدون پرداخت هزینه تلفن و اینترنت و از طریق تماس امن، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.
با کلیک روی لینک زیر و از طریق (منو خدمات مشاوره) حوزه مد نظر خود را انتخاب نمایید.