کد اقتصادی چیست؟ مدارک اخذ آن برای اشخاص حقیقی و حقوقی چیست؟

مدت مطالعه: 12 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 24 آذر 1403

برای اینکه بتوانید در شرکت‌های مختلف اقدامات اقتصادی انجام دهید و متحمل جریمه نشوید، باید یک سری کارها انجام دهید؛ یک سری کارهای اداری که برای کسب امتیاز و اعتبار نیاز دارید. اگر نتوانید این امور را مدیریت کنید و پروسه اداری آن را انجام ندهید،  متحمل ضرر و زیان می‌شوید یا مجبور به پرداخت جریمه خواهید بود. در این بخش به طور کامل اطلاعات مربوط به اینکه کد اقتصادی چیست و چگونه باید اقدام به دریافت کد اقتصادی کنید را متوجه خواهید شد. همچنین روش دریافت کد اقتصادی را متوجه خواهد شد و در نتیجه می‌توانید خیلی سریع‌تر کارهایتان را پیش ببرید.

بنر مالیاتی

تعریف کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی به یک شناسه ۱۲ رقمی گفته می‌شود که بعد از اینکه اطلاعات و پرونده شما داخل سازمان امور مالیاتی تکمیل می‌گردد، آن را اعلام می‌کنند. این کد می‌تواند به افراد حقیقی و حقوقی ارائه شود که بر اساس قانون تجارت است. اگر می‌خواهید فعالیت تجاری انجام دهید اما کد اقتصادی ندارید، ممکن است برای بعضی از اقدامات جریمه شوید یا اتفاقاتی برایتان رخ دهد و از انجام فعالیت منع شوید. دو ماه بعد از اینکه فعالیت تجاری شما آغاز می‌گردد؛ باید دریافت کد اقتصادی انجام شود تا بتوانید به کارتان ادامه دهید، از مزایای داشتن آن بهره مند شوید و همچنین میزان مالیات بر درآمد شما ثبت شود.

منظور از کد اقتصادی شرکت چیست؟ کد اقتصادی اشخاص حقوقی

همه شرکت‌هایی که در زمینه‌های مختلف از جمله تولید، توزیع، مونتاژ و پخش کالاها فعالیت می‌کنند یا خدمات خاصی را ارائه می‌دهند، باید اقدام به گرفتن کد اقتصادی حقیقی یا گرفتن کد اقتصادی حقوقی کنند.

این کد اقتصادی مربوط به کلیه اشخاص حقیقی است که برای فعالیت در یک صنف جواز کسب و پروانه دارند. از طرفی مکان و محل مشخصی هم برای انجام فعالیت‌های اقتصادی آنها وجود دارد. در نتیجه می‌توانند کد اقتصادی بگیرند. همچنین این افراد لازم است که در مورد مالیات پروانه کسب نیز اطلاعات کافی را داشته باشند.

کاربرد کد اقتصادی (موارد کاربرد دریافت کد اقتصادی و مزایای آن)

کد اقتصادی را می‌توانید در شرایط مختلف دریافت کنید. به عنوان مثال مواردی مانند صدور فاکتور رسمی یا مواردی مربوط به ثبت دفاتر قانونی، شاید به کد اقتصادی نیازی نداشته باشند اما کاربرد آن در مراکز مختلف را قطعاً متوجه خواهید شد و شاید از تصورتان هم فراتر باشد.

به طور مثال اگر می‌خواهید کارت بازرگانی دریافت کنید، حتماً باید کد اقتصادی داشته باشید. البته موارد دیگری هم هستند که دریافت کد اقتصادی جدید اشخاص حقوقی و حقیقی برای آنها کاربرد دارند و شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

  • برای اخذ گواهی نامه ارزش افزوده
  • برای شرکت در مزایده و مناقصه
  • برای عقد قرارداد تجاری با اشخاص حقوقی یا حقیقی
  • برای اظهارنامه مالیاتی
  • برای اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

چرا دریافت کد اقتصادی مهم است؟

اگر می‌خواهید فعالیت‌های خاصی را در یک شرکت انجام دهید، باید پروسه مروط به دریافت کد اقتصادی برای شخص حقوقی را انجام دهید اما سوال اینجاست که چرا دریافت این کدها اهمیت دارد؟ با ما همراه باشید تا علت اهمیت این موضوع را متوجه شوید.

1- کد اقتصادی، عددی که به شرکت شما اعتبار می‌دهد:

اگر شما برای شرکت خود قصد ایجاد یک قرارداد سودآور داشته باشید، نیاز به کد اقتصادی خواهید داشت. این موضوع برای شرکت‌های بزرگ و اعتبار آنها اهمیت بسیار زیادی دارد. احتمالاً خیلی از شرکت‌ها از شما کد اقتصادی درخواست کرده باشند تا قرارداد معتبر و ارزشمند شناخته شود. این قراردادهایی که قرار است اخذ کنید، باعث می‌شود که وضعیت شرکت شما به طور کامل تغییراتی داشته باشد. اگر دریافت کد اقتصادی برای اشخاص حقیقی را انجام ندهید، اعتبارتان زیر سوال می‌رود.

2- کد اقتصادی، پیش‌نیاز شرکت در مزایده‌ها و مناقصه‌ها:

یکی دیگر از مواردی که نشان می‌دهد اهمیت دریافت کد اقتصادی برای اشخاص حقوقی و حقیقی بالاست، برای زمانی است که می‌خواهید در مناقصه و مزایده شرکت کنید. چنانچه قصد دارید در این قسمت‌ها حضور کاملاً تاثیرگذار و مثبتی داشته باشید و سود دریافت کنید، باید حتماً رتبه‌ و گرید خوبی بگیرید که یکی از پیش نیازهای اصلی است. اگر که رتبه بندی نداشته باشید، نمی‌توانید در مناقصه مزایده شرکت کنید که این جزو معایب عدم دریافت کد اقتصادی به حساب می‌آید.

3- برای واردات و صادرات هم به کد اقتصادی نیاز دارید:

برای اینکه شما بتوانید در بازار صادرات و واردات فعالیت کنید، حتماً باید دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی را انجام داده باشید. برای اینکه در این بازار حضور پیدا کنید، نیاز به کارت بازرگانی دارید. برای دریافت کارت بازرگانی هم شماره اقتصادی یا همان کد اقتصادی نیاز خواهد بود. چنانچه شما آن را در اختیار نداشته باشید، نمی‌توانید در یک فعالیت پرسود شرکت کنید و این خودش عامل ضرر و زیان خواهد بود.

4- کد اقتصادی، جلوگیری از مشکلات مالیاتی:

از دیگر مواردی که باعث نشان دادن اهمیت دریافت کد اقتصادی شرکت ها می‌شود، این است که می‌توانید با استفاده از آنها از مشکلات مالیاتی جلوگیری کنید. شما در هر کسب و کار باید جانب احتیاط را رعایت کنید تا متحمل جریمه مالیاتی نشوید. برای اینکه بتوانید در مدت زمانی که دولت و سازمان امور اداره مالیات برایتان تعیین کرده، کارتان را پیش ببرید و پرداخت را انجام دهید، دچار مشکل خواهید شد.

دریافت سریع کد اقتصادی به شما کمک می‌کند که برای انجام امور مالیاتی به اندازه کافی نظم داشته باشید. گاهی اوقات اگر شما نظم کافی را رعایت کنید، شامل معافیت مالیاتی خواهید شد. همه این‌ها نیازمند داشتن کد اقتصادی است.

چرا دریافت کد اقتصادی مهم است

کد اقتصادی جدید و کد اقتصادی قدیم | کد اقتصادی 16 رقمی چیست؟

دریافت کد اقتصادی 12 رقمی حتما باید انجام شود اما از آنجایی که مشکلات خاصی در سیستم مالیاتی کشور به وجود آمده است، کد اقتصادی ۱۶ رقمی را هم به تازگی برای افراد در نظر گرفته‌اند. این کد تنها تفاوتش همان تعداد رقم‌ها است. کد اقتصادی ۱۶ رقمی باعث می‌شود که شما بتوانید در شرکت مربوطه تشکیل پرونده مالیاتی خود را به جریان بیندازید. افرادی هم که کد اقتصادی ۱۲ رقمی دارند، برای دریافت کد اقتصادی جدید یا همان کد ۱۶ رقمی باید ثبت نام کنند.

تفاوت کد اقتصادی قدیم و جدید:

هر دو کد از اداره دارایی صادر می‌شود. در واقع با کد اقتصادی قدیم؛ تشکیل پرونده دارایی و تعیین حوزه مالیاتی انجام می‌شود. دریافت کد اقتصادی سازمان امور مالیاتی جدید متناسب و مطابق با سیستم جامع مالیاتی جدید طراحی شده است اما در حال حاضر کدی صادر نشده و فقط ثبت نام انجام شده و کد رهگیری ثبت نام ارائه می‌شود.

تغییردادن کد اقتصادی قدیم به کد اقتصادی جدید:

طبق ماده ۴ و ۷ آیین نامه اجرایی تبصره ۳ ماده ۱۶۹ مربوط به قانون مالیات مستقیم، برای اینکه زیرساخت‌های لازم برای اجرای قانون پایان‌های فروشگاهی انجام شود؛ شما باید به سامانه مودیان مالیاتی مراجعه کنید و اقدام به اخذ دریافت کد اقتصادی مالیاتی جدید نمایید تا بتوانید فعالیت اقتصادی خود را به درستی انجام دهید.

موارد کاربرد کد اقتصادی جدید:

با توجه به اینکه اظهارنامه های مودیان مالیاتی صرفا به صورت الکترونیکی قابل ارایه است، مودیان جهت مراجعه به سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی نسبت به تنظیم اظهارنامه مالیاتی، به دریافت کد اقتصادی شخص حقیقی جدید نیاز دارند؛ در صورت عدم اقدام جهت دریافت کد اقتصادی جدید، اطلاعات اظهارنامه توسط سیستم پذیرش نخواهد شد و همچنین امکان پرداخت مالیات به صورت الکترونیکی توسط مودیان وجود نخواهد داشت.

طبق برنامه‌ریزی انجام شده کلیه فعالان اقتصادی که در تجارت خارجی با گمرک جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارند (صاحبان کالا، حق‌العمل‌کاران گمرکی و…)لازم است مراحل دریافت کد اقتصادی جدید را به همراه کد اقتصادی قدیم پیگیری کنند.

** برای آشنایی بیشتر با موارد کاربردی کد اقتصادی و نحوه استفاده از آن و اینکه بدانید برای دریافت کد اقتصادی چه باید کرد؟! با مشاوران بخش مشاوره مالی و مالیاتی کارمنتو در ارتباط باشید! **

چه کسانی مشمول دریافت شماره اقتصادی هستند؟ (اشخاص مکلف به اخذ کد اقتصادی)

  • کلیه‌ی اشخاص حقوقی که به امر تولید، توزیع هر نوع کالا، تولید و مونتاژ و همچنین کارهای خدماتی اشتغال دارند.
  • کلیه‌ی اشخاص حقیقی که به امر تولید، توزیع هر نوع کالا، تولید و مونتاژ و همچنین کارهای خدماتی اشتغال دارند و دارای جواز کسب‌وکار از مراجع مربوطه یا دارای محلی برای فعالیت تجاری هستند.
  • کلیه‌ی اشخاص موضوع بندهای 1-2-4 ماده‌ی 2 قانون مالیات‌های مستقیم اسفند ماه 66.

تبصره1: شعبات یا ادارات تابعه‌ی اشخاص مذکور در بندهای 3 و 1 الف این دستور‌العمل در تهران و سایر شهرستان‌ها موظف به استفاده از کد اقتصادی مختص به وزرارتخانه، مؤسسات، نهادها و… حسب مورد هستند.

تبصره2: منظور از پروانه‌ی کسب‌ و کار از مراجع ذی‌ربط، کلیه‌ی جوازهای کسب یا کار صادره از اتاق صنایع و معادن و بازرگانی،‌ اتحادیه‌های صنفی، وزارتخانه‌ها و سایر مراجع ذی‌صلاح است.

چه کسانی مشمول دریافت شماره اقتصادی نیستند؟ (اشخاص غیر مکلف به دریافت کد اقتصادی)

  • اشخاص حقوقی که به فعالیت هنری از قبیل فیلم‌سازی و فعالیت‌های مرتبط، طراحی، خطاطی، نقاشی، ترجمه‌ی کتاب، گرافیک، ویراستاری، و نویسندگی اشتغال دارند، نیازی به نحوه دریافت کد اقتصادی جدید ندارند.
  • اشخاص حقیقی که به فعالیت پیمانکاری اشتغال دارند و شرایط مذکور در بند 2 الف طبق دستورالعمل را ندارند. به شرط آنکه ارزش پیمان یا مبلغ دریافتی کل پیمان‌های آنها در یک‌سال شمسی از مبلغ 50 میلیون ریال بیشتر نباشد.

همچنین لازم به ذکر است که؛ گمرک ایران مکلف به دریافت کد اقتصادی اشخاص اعم از حقوقی و حقیقی در هنگام ارائه‌ی خدمات است. بعضی اشخاص از جمله تجار و حق‌العمل کاران هنگام تنظیم اظهارنامه‌ی گمرکی ناگزیر از یادداشت کد اقتصادی خود هستند و نیازی به دریافت کد اقتصادی با شناسه ملی ندارند.

مشخصات کارت اقتصادی برای اشخاص حقیقی و حقوقی

همانطور که گفتیم اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند کارت اقتصادی دریافت کنند. هر کدام از این کارت‌ها مشخصات ظاهری خاص خود را دارند. برای اشخاص حقیقی عکسی از فرد به همراه مشخصات فردیشان (از قبیل آدرس، نام و نام خانوادگی، کد اقتصادی و…) درج شده است. در مقابل در کارت اشخاص حقوقی به جای تصویر از نوع شرکت ( سهامی خاص/ سهامی عام/ مسئولیت محدود/…) به همراه مشخصات شرکت درج شده است.

چگونه کد اقتصادی بگیریم؟ و وضعیت آن را پیگیری کنیم؟

برای دریافت کد اقتصادی حقیقی یا حقوقی باید به سامانه اداره امور مالیاتی مراجعه کنید و مراحل ثبت نام را برای اخذ کد اقتصادی جدید انجام دهید. برای پیگیری وضعیت و اینکه متوجه شوید، چقدر طول می‌کشد تا کد اقتصادی به دستتان برسد هم؛ داخل همین سایت می‌توانید پیگیر باشید. پیش ثبت نام کد اقتصادی هم می‌توانید از داخل سامانه انجام دهید.

مشاوره مالی و مالیاتی

از طریق مشاوره مالیاتی تلفنی آنلاین بدون پرداخت هزینه تلفن، از طریق اینترنت و تماس امن VOIP زیر 1 دقیقه پاسخ سوالات خود را در زمینه نحوه دریافت کد اقتصادی دریافت نمایید.

مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی (مدارک مورد نیاز برای دریافت کد اقتصادی)

نحوه دریافت کد اقتصادی برای افراد حقیقی و حقوقی متفاوت است که هرکدام را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

مدارک لازم برای متقاضیان حقوقی اخذ کد اقتصادی:

چگونگی دریافت کد اقتصادی حقوقی متفاوت است. مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی، شامل موارد زیر می‌شود:

  • دفترچه اشخاص حقوقی اخذ شده از اداره مالیات همراه با مهر شرکت استعلام از واحد مستغلات شهرستان برای تکمیل پرونده مالیات اجاره
  • ارائه اصل و تصویر مربوط به آگهی‌های ثبت از پیش آگهی مربوط به تاسیس و تغییرات
  • شرکت‌نامه، تقاضانامه، اساسنامه، اظهارنامه‌های شرکت‌های سهامی خاص و تقاضانامه موسسات همراه با یک سری کپی
  • ارائه اصل و تصویر مربوط به روزنامه‌های تاسیس
  • ارائه اصل و تصویر کارت ملی و شناسنامه
  • امضای مجاز و اعضای آنها که برابر با اصل می‌شود
  • ارائه اصل و تصویر مربوط به سند مالکیت و اجاره نامه همراه با کد رهگیری با یک سری کپی
  • ارائه اصل و تصویر مربوط به قبض برق، تلفن و آب
  • گواهی امضا برای صاحبان
  • امضای مجاز شخص حقوقی و اداره امور مالیاتی منطقه مورد نظر

مدارک لازم برای متقاضیان حقیقی اخذ کد اقتصادی:

مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی اشخاص حقیقی شامل موارد زیر است:

  • مدارک هویتی و شناسایی
  • فرم اداری مرتبط و مشخصات فرد متقاضی درخواست
  • اخذ کد اقتصادی به صورت کتبی
  • تصویر مربوط به پروانه کسب
  • سه قطعه عکس پرسنلی ۲ در ۳
  • گواهی پرداخت مربوط به هزینه صدور کد از شعب بانک ملی
  • اگر پیش از این؛ کارت اقتصادی داشته‌اید، حال باید تصویر یا فیش کامپیوتری آن را ارائه دهید.

هزینه اخذ کد اقتصادی

هزینه دریافت کد اقتصادی که برای تشکیل پرونده از شما می‌گیرند، در صورتی که تمامی مدارکتان آماده و کامل باشد و اجاره نامه یا سند اداری را دریافت کرده باشید، متفاوت است که چیزی بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان می‌شود. البته در بعضی از موارد نادر ممکن است هزینه‌ها بیشتر از این مقدار باشد.

زمان دریافت کد اقتصادی

مدت دریافت کد اقتصادی از زمان پیش ثبت نام داخل سایت اداره مالیاتی وجود دارد. تا زمانی که اطلاعاتتان تایید شود، حدوداً بین ۳ الی ۵ روز طول می‌کشد.

راهنمای نحوه گرفتن کد اقتصادی (آموزش دریافت کد اقتصادی)

طریقه دریافت کد اقتصادی اینگونه است که باید وارد سایت سازمان امور مالیاتی کشور شوید. گزینه‌ای را به عنوان ثبت نام الکترونیکی کد اقتصادی انتخاب کنید که در منوی سمت راست صفحه است و وارد سامانه شوید. گزینه سامانه پیش ثبت نام کد را پیدا کرده و آن را انتخاب کنید و بعد اطلاعات اولیه درخواستی را داخل سایت وارد کرده و آن را ذخیره نمایید.

اشخاص حقیقی و حقوقی موظف هستند که طبق بندهای الف و ب ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم برای هرگونه عرضه و فروش کالا و بهره‌مندی از هرگونه خدمات مربوط به صورت حساب فروش کالا بر اساس ماده ۱۶۹ پیوست شماره ۱ استفاده کنند. سپس شماره اقتصادی خود را به چاپ رسانده و به طور کامل مشخصات را درج کنند. درج کد اقتصادی فرد فروشنده از طریق سیستم‌های نرم‌افزاری از طریق صندوق فروش به معنای چاپ است.

تبصره – تبصره‌ای که وجود دارد، این است که اشخاص حقوقی و حقیقی وظیفه دارند که حین خرید کالا یا دریافت خدمات داخل صورت حساب شماره اقتصادی خود را درج کرده باشند و آن را به فروشنده تحویل دهند. اگر این اتفاق رخ ندهد و یک ماه از این موضوع بگذرد هم می‌تواند این کار انجام دهد. در غیر این صورت بعد از این مدت زمان، تخلف محسوب می‌شود و فردی که معامله را انجام داده، مسئول این قضیه است.

اگر شما کالا یا خدمات را به مصرف کننده نهایی فروخته باشید، نیازی به درج شماره اقتصادی نیست و مجبور به ارائه مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی نخواهید بود.

درج شماره اقتصادی در اسناد و مدارک فروش قراردادها برای فروش کالا یا بهره‌مندی از صورت حساب از سمت فروشنده انجام خواهد شد. اگر کد اقتصادی خریدار در آنجا درج نشده باشد، طبق ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات مستقیم و تبصره ۲ مشمول خواهند بود. همه اشخاص حقیقی و حقوقی هم باید این دستورالعمل  و مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی از موسسات دولتی، وزارتخانه، شهرداری، بانک و موسسات وابسته به دولت و شهرداری را رعایت کنند. دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله مراکز انتفاعی و غیرانتفاعی هم این وظیفه را دارند که تمامی اوراق و فرم‌های مورد نظر و همچنین قراردادها را برای انجام معاملات در نظر بگیرند و تسهیلات بانکی را هم برای آن‌ها اختصاص دهند.

تکلیف کسانی که کد اقتصادی دریافت کرده‌اند

با دریافت کد اقتصادی، چه اشخاص حقیقی و چه اشخاص حقوقی، باید تکالیفی را رعایت کنند. این تکالیف عبارتند از:

  1. استفاده از کد اقتصادی در معاملات: اشخاص حقیقی و حقوقی که فعالیتشان مرتبط با بانک‌ها، وزارت‌خانه‌ها، شهرداری و موسسات وابسته به آن‌ها است باید در اوراق ثبت معامله خود کد اقتصادیشان را درج کنند.
  2. درج کد اقتصادی در صورتحساب‌ها: هرگونه خرید و فروش کالا باید همراه با درج کد اقتصادی باشد.
  3. تسلیم لیست معاملات به سازمان امور مالیاتی: همه اشخاص باید فهرست معاملات خود را به سازمان امور مالیاتی جهت بررسی ارسال کنند.

این تکالیف و نحوه اطمینان از صحت انجام آن تنها به کمک یک مشاور خبره میسر است. بنابراین حتما پیش از اقدامات مالی با یک فرد متخصص مشورت کنید.

تکلیف اشخاص ثالث در زمینه کد اقتصادی:

گمرک ایران این وظیفه را دارد که شماره اقتصادی را برای همه وارد کنندگان و صادرکنندگان در نظر بگیرد و شرایط دریافت کد اقتصادی را در اظهارنامه‌های گمرکی حق العمر کاران را مشخص کند. مورد بعدی اینکه مدیران کل امور مالی و افرادی که ذی حساب هستند، باید طبق فرم نمونه در پیوست ۳ و ۴ فهرست معاملات را ارائه دهند. همچنین طبق پیوست شماره ۵ فهرست قراردادهای پیمانکاری و خدماتی را تا یک ماه بعد از اتمام هر فصل از طریق پورتال سازمان یا از طریق محیط رایانه‌ای به اداره امور مالیاتی ذی‌ربط تحویل دهند.

تمامی بانک‌ها این وظیفه را دارند که نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی را بدانند. آنها باید شماره اقتصادی مربوط به اشخاص حقوقی و حقیقی را برای تمامی تسهیلات و معاملات بانکی از جمله ریالی و ارزی ثبت کنند. وزارت بازرگانی هم این وظیفه را دارد که دستورالعمل‌های ذکر شده را داخل فرم‌های مربوط به ثبت سفارش نحوه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقیقی همراه با شماره اقتصادی ثبت کند.

گرفتن کد اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی

تخلفات کد اقتصادی

استفاده اشخاص حقوقی و حقیقی از شماره اقتصادی سایرین تحت هر عنوان غیرمجاز و خلاف مقررات است و تعلق مالیات متوجه شخصی است که کد اقتصادی او مورد استفاده قرار گرفته است و جریمه عدم دریافت کد اقتصادی و عدم دریافت کد اقتصادی شرکت های حقوقی دارد.

  • هرگونه جعل، تقلب، سوءِاستفاده و تبانی مرتبط با کد اقتصادی خلاف مقررات است و با متخلفین برابر مقررات قانونی برخورد خواهد شد.
  • دریافت هرگونه وجه اضافه بر ارزش کالا جهت درج کد اقتصادی فروشنده یا عدم درج کد اقتصادی خریدار خلاف مقررات است و با متخلفین برابر مقررات برخورد خواهد شد.
  • عدم رعایت مفاد این دستورالعمل از طرف اشخاص ذی‌ربط، از قبیل عدم ارائه یا درج کد اقتصادی طرفین معامله در صورت‌حساب فروش کالا یا خدمات، خلاف مقررات است و با متخلفین برخورد خواهد شد.

تبصره: در صورتی‌که فروشنده در هنگام معامله از ارائه‌ی کد اقتصادی خود امتناع ورزد و ارائه‌ی کد اقتصادی را منوط به دریافت مبلغی بیشتر از رقم واقعی نماید، خرید کالا بدون کد اقتصادی فروشنده بلامانع است. به شرط آنکه گزارش انجام معامله و امتناع فروشنده از ارائه‌ی کد اقتصادی جهت پیگیری قانونی، حداکثر ظرف 1 ماه به اداره‌ی کل اطلاعات و خدمات مالیاتی به صورت مکتوب و مستند تسلیم شود.

جریمه تخلفات کد اقتصادی

در صورت عدم رعایت مفاد این دستورالعمل از طرف اشخاص ذی‌ربط و عدم دریافت کد اقتصادی شخص حقوقی؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان‌های وابسته از ارائه‌ی هرگونه تسهیلات به این اشخاص خودداری می‌کند. عدم صدور صورت‌حساب یا عدم درج کد اقتصادی و همچنین عدم رعایت این دستورالعمل علاوه بر بی‌اعتباری دفاتر مربوطه از حیث مالیاتی و جرایم مندرج در ماده‌ی 8 قانون تعزیرات حکومتی، مشمول جرایم زیر می‌شود:

  • برای بار اول جریمه‌ای معادل 2 برابر مبلغ مورد معامله.
  • برای بار دوم تعطیلی محل کسب یا توقف فعالیت حسب مورد به مدت 3 ماه.
  • برای بار سوم حبس تعزیری از 3 ماه تا 6 ماه برای اشخاص متخلف و در مورد اشخاص حقوقی برای مدیر یا مدیران مسئول ذی‌ربط

جریمه استفاده از کد اقتصادی دیگران:

اگر ندانیم که چگونه کد اقتصادی دریافت کنیم یا شماره اقتصادی خود را درج نکرده باشیم و به عنوان طرف معامله از شماره اقتصادی خود برای دیگران استفاده کنیم یا خودمان بخواهیم که به سراغ استفاده از کد اقتصادی دیگری برویم، مطمئناً جریمه در نظر می‌گیرند! جریمه در نظر گرفته شده هم دو درصد مبلغ مورد معامله است که باید حتماً به موقع پرداخت شود.

سخن پایانی

دریافت کد اقتصادی از طریق اینترنت و همچنین مراحل دریافت کد اقتصادی شرکت تازه تاسیس یا آموزش دریافت کد اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی و همینطور نحوه دریافت کد اقتصادی مالیاتی جزو مهمترین اقداماتی است که باید به انجام برسانید. در خیلی از شرایط بعد از تاسیس شرکت یا مواردی از این قبیل اگر کد اقتصادی نداشته باشید، متحمل پرداخت جریمه خواهید شد. پس چه بهتر که در مورد آن اطلاعات داشته و از قبل آمادگی داشته باشید تا کارتان سریع‌تر پیش برود.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از امکان مشاوره در کارمنتو استفاده نمایید که امکان دریافت مشاوره از یکی از 350 مشاور برتر کشور به صورت فوری در هر جای ایران در لحظه و زیر یک دقیقه از طریق voip یعنی تماس تلفنی آنلاین وجود دارد و مشاوران به طور کامل برایتان توضیح می‌دهند که چگونه باید کد اقتصادی را برای شرکت مربوط دریافت کنید.

کسب و کار

از طریق مشاوره کسب و کار آنلاین تلفنی در حوزه مد نظر خود بدون پرداخت هزینه تلفن و اینترنت و از طریق تماس امن، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.

با کلیک روی لینک زیر و از طریق (منو خدمات مشاوره) حوزه مد نظر خود را انتخاب نمایید

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 3 نظر

5 3
کد اقتصادی چیست؟ مدارک اخذ آن برای اشخاص حقیقی و حقوقی چیست؟

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها