مالیات وسایل پزشکی چند درصد است؟ آیا مشمول معافیت می شود؟

مدت مطالعه: 5 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 12 اردیبهشت 1404

به طور کلی، تجهیزات پزشکی شامل دستگاه، ابزار و ملزومات مصرفی مورد استفاده در درمان و تشخیص بیماری می‌شود. تجهیزات پزشکی از ابزارهای ساده‌ای همچون سرنگ، باند، دستگاه‌های پیشرفته همچون دیالیز و ام آر آی تشکیل می‌شود. از آن‌جایی که این صنعت، ماهیت حساسی دارد؛ هزینه تامین تجهیزات پزشکی مسئله چالش برانگیزی است. به همین دلیل مالیات وسایل پزشکی منجر به افزایش قیمت نهایی آن‌ها خواهد شد و در نهایت فشار بیشتری را بر مراکز درمانی و بیماران وارد می‌کند.

در چنین شرایطی آگاهی یافتن از قوانین مالیاتی، نحوه محاسبه کردن مالیات تجهیزات پزشکی و شرایط معافیت مالیات تجهیزات پزشکی، موضوع مهم و ضروری محسوب می‌شود. در واقع اطلاع درست از میزان درصد مالیات، مراحل قانونی و سایر استثنائات باعث تصمیم‌گیری مالی و برنامه‌ریزی درست کسب‌وکارهای پزشکی می‌شود.

در صورتی که در زمینه تولید، واردات و یا خروج تجهیزات پزشکی دچار مشکل شده‌اید و یا قصد دارید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید بهتر است تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

بنر مالیاتی

نحوه محاسبه مالیات بر وسایل پزشکی چگونه است؟

محاسبه مالیات بر وسایل پزشکی به صورت زیر است:

روش محاسبه مالیات بر ارزش افزوده (VAT) وسایل پزشکی:

به طور کلی مالیات ارزش افزوده تجهیزات پزشکی، بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده از قیمت نهایی فروش محصولات محاسبه می‌شود. نرخ مالیات ارزش افزوده به صورت درصدی بوده و از مبلغ کل فروش تعیین می‌شود. با توجه به تغییرات اخیر، نرخ عمومی مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد بوده؛ و اکثر کالاها طبق این مالیات محاسبه می‌شود. برخی از کالاهای پزشکی نیز به دلیل کاربردهای خاص درمانی شامل معافیت از مالیات می‌شوند.

روش محاسبه مالیات بر ارزش افزوده vat معمولاً ثابت است. اما برای کالاهای وارداتی علاوه بر نرخ عمومی، باید هزینه‌های گمرکی و تعرفه‌ای را نیز در محاسبه انجام دهند. این مسئله باعث افزایش هزینه نهایی آن‌ها خواهد شد.

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد وسایل پزشکی:

اگر از جمله افرادی هستید که در رابطه با واردات یا فروش لوازم پزشکی فعال هستید؛ باید اقدام به پرداخت مالیات فروش تجهیزات پزشکی کنید. مالیات فروش وسایل پزشکی، از سود خالص سالانه شرکت و یا اشخاص حقیقی، محاسبه و دریافت می‌شود.

درصد این مالیات کاملاً به نوع شخصیت حقوقی یا حقیقی آن، حجم درآمد و میزان سود بستگی داشته و متغیر است. برای محاسبه دقیق درآمد مشمول مالیات، ضرایب مالیاتی تجهیزات پزشکی توسط سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود. محاسبه مالیات بر درآمد باید در اظهارنامه مالیاتی نیز ثبت شود.

محاسبه هزینه‌های جانبی مالیاتی کالاهای پزشکی:

لازم به ذکر است که بگوییم علاوه بر مالیات بر درآمد و ارزش افزوده، هزینه‌های جانبی دیگری نیز در این رابطه وجود دارند که بسیار مهم هستند. از جمله هزینه‌های جانبی مالیاتی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • هزینه گمرکی
  • هزینه ثبت مالیاتی
  • هزینه مرتبط با دریافت مجوز بهداشتی و استاندارد
  • سایت احتمالی بر فروش در سطح عمده و خرده فروشی

محاسبه کردن و برآورد دقیق هزینه‌های ذکر شده، قبل از واردات یا فروش محصولات باعث می‌شود که از ضررهای مالی جلوگیری کنید. به همین دلیل بهتر است قبل از وارد کردن کالاها و یا فروش آن‌ها با متخصصین مربوطه در پلتفرم کارمنتو مشورت کنید.

محاسبه مالیات بر وسایل پزشکی

مالیات بر واردات و فروش تجهیزات پزشکی چه قوانینی دارد؟

مالیات بر واردات و فروش تجهیزات پزشکی به شرح زیر است:

مالیات بر واردات تجهیزات پزشکی:

به طور کلی واردات تجهیزات پزشکی به کشور ایران، مستلزم عبور از فرایند گمرکی و دریافت کردن مجوز از سازمان غذا و دارو است. بعد از این مرحله نیز مالیات بر واردات لوازم پزشکی، شامل پرداخت VAT و عوارض گمرکی خواهد شد.

لازم به ذکر است که بگوییم مالیات لوازم پزشکی برای کالاهای مختلف متفاوت است؛ و کاملاً به نوع دستگاه، کاربرد درمان آن و کشور مبدا بستگی خواهد داشت. همچنین کالاهایی که دارای تاییدیه درمانی و مصرف در بیمارستان‌ها هستند نیز ممکن است دچار معافیت مالیاتی شوند.

مالیات بر فروش تجهیزات پزشکی:

بهتر است بدانید که تمام فروشندگان کالای پزشکی، موظف هستند تا فاکتور رسمی خود را صادر کنند؛ و مالیات کالای پزشکی را پرداخت کنند. همچنین تمام فروشندگان موظف‌اند تا گزارش فروش خود را نیز به اداره مالیات ارسال کنند. نرخ مالیات کالای پزشکی معمولاً بین ۹ تا ۱۵ درصد در سال متغیر است.

البته لازم به ذکر است که بگوییم در صورتی که کالای شما به خارج از کشور صادر می‌شود، مالیات شما نیز متغیر خواهد شد. در واقع بسته به نوع صادرات، مالیات شما ممکن است صفر یا قابل بازگشت شود. این در صورتی است که در فروش داخلی، کلیه فروشندگان باید مالیات خود را به صورت دقیق محاسبه و واریز کنند.

مشاوره مالی و مالیاتی

از طریق مشاوره مالیاتی تلفنی آنلاین بدون پرداخت هزینه تلفن، از طریق اینترنت و تماس امن VOIP زیر 1 دقیقه پاسخ سوالات خود را در زمینه مالیات وسایل پزشکی دریافت نمایید.

شرایط معافیت مالیاتی کالای پزشکی چیست؟

در قانون مالیات ایران، شرایط ویژه و خاصی برای معافیت مالیاتی تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده است. معافیت مالیاتی با هدف کاهش هزینه‌های درمانی و حمایت کردن از مراکز درمانی و بیماران انجام می‌شود.

  • معافیت برای تجهیزات پزشکی با کاربرد درمانی:

از جمله مهم‌ترین انواع معافیت‌های مالیاتی، مربوط به لوازم پزشکی می‌شود؛ که به صورت مستقیم در فرایند درمان بیماران نقش دارند.

  • معافیت برای تجهیزات مورد استفاده در بیمارستان‌ها:

کالاهایی که در مراکز درمانی همچون بیمارستان‌ها کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ ممکن است شامل معافیت مالیاتی شوند.

  • معافیت تجهیزات پزشکی وارداتی:

برخی از تجهیزات پزشکی وارداتی شامل معافیت مالیاتی خواهند شد. این وسایل از مالیات بر ارزش افزوده و عوارض گمرکی معاف می‌شوند.

  • معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی:

بهتر است بدانید که شرکت‌های داخلی که به تولید تجهیزات پزشکی می‌پردازند و تجهیزات پزشکی را با بهترین کیفیت تولید می‌کنند؛ از معافیت‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند. این معافیت‌ها شامل کاهش درصد مالیات بر درآمد و یا تسهیلات سرمایه‌گذاری می‌شود.

در صورتی که شرکت فعالیت تحقیقاتی، توسعه فناوری و یا تولید دانش بنیان انجام دهد نیز می‌تواند از تخفیفات ویژه مالیاتی بهره‌مند شود. در این باره باید بگوییم که درصد مالیات تجهیزات پزشکی متغیر است و بستگی به موارد مختلفی دارد. به همین دلیل شما باید در این باره با متخصصین مربوطه مشورت کنید.

  • معافیت‌های مالیاتی کالای پزشکی در مناطق آزاد تجاری:

در رابطه با معافیت‌های مالیاتی در مناطق آزاد تجاری، باید بگوییم وارد کردن تجهیزات پزشکی در مناطق آزاد شامل معافیت‌های مالیاتی قابل توجهی خواهد شد. در مناطق آزاد تجاری، معافیت از مالیات بر ارزش افزوده مشروط به ترخیص کالا در همان منطقه است. در واقع شما زمانی که کالای خود را در همان منطقه و با رعایت فرایند گمرکی ترخیص کنید؛ شامل معافیت مالیاتی تجهیزات پزشکی خواهید شد.

همچنین بهتر است بدانید که شرکت‌هایی که در این مناطق مستقر هستند نیز تا ۲۰ سال از مالیات بر درآمد معاف بوده؛ و می‌توانند به راحتی در حوزه تجهیزات پزشکی سرمایه‌گذاری کنند.

نمونه تجهیزات پزشکی معاف از مالیات:

در این بخش از مقاله سعی داریم تا نمونه تجهیزات پزشکی که از مالیات ارزش افزود معاف هستند را ذکر کنیم:

  • دستگاه نوار قلب
  • دستگاه سونوگرافی
  • ابزار تشخیصی
  • لوازم دندانپزشکی عمومی
  • پمپ تزریق و سرم پمپ

معافیت مالیاتی کالای پزشکی

سخن پایانی

در نهایت نیز به عنوان سخن آخر باید بگوییم که درک قوانین مربوط به مالیات وسایل پزشکی و اطلاع از این قوانین، امری ضروری برای فعالان این صنعت محسوب می‌شود. چرا که تفاوت محاسبه مالیات، درصد، شرایط معافیت و سایر فرایندهای قانونی مربوط به مالیات بر هزینه نهایی کالا تاثیرگذار است.

به همین دلیل پیشنهاد ما به شما این است که اگر در مسیر واردات، تولید و یا فروش لوازم پزشکی هستید؛ بهتر است با متخصصان مالیاتی مشورت کنید. مشورت با متخصصین پلتفرم کارمنتو، باعث می‌شود تا بتوانید در کمترین زمان و با هزینه مناسب بهترین خدمات را دریافت کنید. در صورتی که قصد مشاوره تخصصی در رابطه با مالیات تجهیزات پزشکی را دارید از خدمات مشاوره تلفنی کارمنتو با ارتباط در لحظه و فوری از هر جای ایران استفاده نمایید.

کسب و کار

از طریق مشاوره کسب و کار تلفنی آنلاین در حوزه مد نظر خود بدون پرداخت هزینه تلفن و اینترنت و از طریق تماس امن، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.

با کلیک روی لینک زیر و از طریق (منو خدمات مشاوره) حوزه مد نظر خود را انتخاب نمایید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 1 نظر

5 1
مالیات وسایل پزشکی چند درصد است؟ آیا مشمول معافیت می شود؟

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها