آشنایی با سرمایه گذاری در بازار بورس جهانی

مدت مطالعه: 7 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 10 شهریور 1403
نویسنده: Niloofar Zamani

بازار بورس قدمت بالایی دارد و به حدود 400 سال پیش می‌رسد. در کشوهای مختلف مردم اغلب در بازارهای بورس داخلی سرمایه گذاری می‌کنند، اما علاوه بر بازارهای بورس داخلی، بازارهای بورس خارجی و بین‌المللی نیز وجود دارد که بسیاری از افراد، خواهان سرمایه گذاری در این بازارها هستند. هم اکنون 60 بازار بورس خارجی و بین‌المللی در سطح جهان فعالیت می‌کنند که افراد مختلف می‌توانند از هر کجای دنیا در این بورس‌ها سرمایه گذاری کنند. لازم به ذکر است که اغلب بازارهای بورس خارجی پیچیدگی‌های بسیار زیادی دارند و افرادی که قصد ورود به این بازارها را دارند باید همواره اطلاعات خود را در این باره افزایش داده و در صورت نیاز، اطلاعات خود را به‌روز کنند تا به نتیجه دلخواه برسند. در این مقاله به انواع مختلف بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل پرداخته و سعی می‌کنیم تا اطلاعات مفیدی درباره بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل در اختیار شما قرار دهیم. در صورت مواجه با هر گونه پرسش، می‌توانید با مشاوران بخش مشاوره بورس و سرمایه‌گذاری در تماس باشید.

مشاوره سرمایه‌گذاری تلفنی و آنلاین کارمنتو، راهی امن را به شما برای سرمایه‌گذاری در بورس به شما ارائه می‌دهد.

معرفی بازار بورس جهانی

در ابتدای کار بهتر است تا تعریفی دقیق و کلی از بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل ارائه دهیم. بازار بورس به مجموعه‌ای از مبادلات و ارزها، خریدوفروش سهام و در نهایت صدور سهام در بازار بورس موردنظر گفته می‌شود. تمام مبادلات و خرید و فروش‌های انجام شده در بازارهای بورس تحت قوانین و ضوابط خاصی انجام می‌گیرد. بازارهای بورس داخلی یکی از محل­هایی می‌باشد که هر سرمایه گذاری می‌تواند با سرمایه گذاری در آن سهیم شود. اما بازار بورس جهانی یکی از بزرگ‌ترین  مقاصد افراد سرمایه گذار برای سرمایه گذاری است که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. در گذشته، فعالیت در بازار بورس جهانی بسیار دشوار و در مواقعی غیرممکن بود؛ اما امروزه با توجه به پیشرفت دنیای اینترنت و ایجاد پلتفرم‌های متفاوت اینترنتی، سرمایه گذاری در بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل بسیار آسان‌تر شده و افراد مختلف از سراسر دنیا می‌توانند با دسترسی به یک سیستم و اینترنت قوی، در این بازارها سرمایه گذاری کنند. در واقع بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل مجموعه‌ای از بازارهای جهانی هستند که مبادلات و ارزهای مبادله شده در این بازارها جهانی بوده و براساس پول واحد داخلی کشور نمی‌باشد.

انواع بازارهای بورس جهانی

بازارهای مختلفی در بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل وجود دارند که از جمله مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

 

بازار سهام

بیشتر بخوانید : آشنایی با نحوه سرمایه‌گذاری بلند مدت و انواع آن

  • بازار سهام

 در این بازار سهام، سرمایه گذاران و معامله‌گران با سرمایه گذاری و خرید سهم یک شرکت یا مجموعه‌، در سود و زیان تفاوت قیمت سهام آن بنگاه اقتصادی شریک می‌شوند. نمونه این نوع از بازار، بورس اوراق بهادار تهران و سهام شرکت‌های فعال در آن می‌باشد.

  • بازار کالاها

 در این بازار، معامله گران به دنبال معامله بر روی ارزش کالاهای موجود هستند که شامل طلا، نقره، سیمان، اقلام خوراکی، فلزات، قهوه، نفت، گاز، برق، ذغال سنگ و غیره می‌باشد.

  • بازار اوراق بهادار

در این بازار اغلب اوقات اوراق مشارکتی توسط دولت برای مشارکت مردم و سرمایه‌های مردم، ارائه می‌شود و برای اجرای طرح‌های سودآور از این سرمایه‌ها استفاده می‌شود. به عنوان مثال اوراق مشارکت وزارت‌خانه‌ها در ایران، نوعی از اوراق بهادار می‌باشد که توسط دولت ارائه می‌گردد.

 

بازار تبادلات ارزی (فارکس)

بیشتر بخوانید : مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در ایران

  • بازار تبادلات ارزی (فارکس)

در بازار تبادلات ارزی فارکس، پول ملی کشورها بر اساس عرضه و تقاضا در مقابل سایر ارزها و پول‌های ملی کشورهای دیگر ارزش گذاری شده و سنجیده می‌شوند. به عنوان مثال نرخ برابری یورو به دلار در این بازار ارزی سنجیده می‌شود.

نحوه ثبت‌نام و ورود به بازارهای بورس جهانی

امروزه هر فردی فارغ از موقعیت جغرافیایی و کشور خود می‌تواند در بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل ثبت‌نام کرده و با کسب اطلاعات در این زمینه، به خرید و فروش سهام در آن بپردازد. برای ثبت‌نام و ورود به بازارهای بورس جهانی، افراد باید در ابتدا با انواع روش‌های مختلف ثبت‌نامی که وجود دارد، آشنا شده و سپس تصمیم‌گیری کنند که قصد دارند به چه طریقی به بازار بورس جهانی وارد شده و در آن فعالیت کنند. ثبت نام تمام افراد از هر کشوری در بازار بورس جهانی امکان‌پذیر بوده و بنا به قوانین بورس جهانی، هر فردی می‌تواند در آن ثبت نام کند، اما در مورد برخی از بازارهای مالی، این روند برای ایران و بعضی از کشورها دارای محدودیت‌هایی می‌باشد. از دو طریق مهم و اصلی می‌توان در بورس جهانی ثبت‌نام کرد که در ادامه مطلب به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

  • ثبت‌نام به‌صورت مستقیم

در این روش، فرد سرمایه گذار با وارد شدن به سایت بورس کشور مورد نظر اطلاعات خود را در آن سایت وارد کرده و سپس می تواند مقدار مورد نظر سهام خود را از بورس تعیین شده خریداری کند. اما به‌منظور استفاده از روش مستقیم برای ثبت‌نام در بازار بورس جهانی حتماً قبل از انجام خرید و واردکردن اطلاعات در سایت بورس جهانی، قوانین سایت و بازار سهام موردنظر و محدودیت‌های آن را مطالعه کنید.

  • ثبت‌نام به‌صورت غیرمستقیم

ثبت نام به صورت غیرمستقیم، تنها روش سرمایه گذاری در بورس جهانی برای افرادی مانند ایرانیان می‌باشد. در واقع در این روش به جای وارد شدن به سایت اصلی بورس جهانی، فرد سرمایه گذار به یکی از سایت‌های بروکر و  واسطه اعتماد کرده و با ثبت نام در یکی از سایت‌ها و یا نرم‌افزارهای بروکر، در بورس جهانی ثبت نام می‌کند. برای استفاده از این روش و اعتماد به یکی از سایت‌های بروکر حتماً باید قبل از ثبت نام، اطلاعات مفیدی مبنی بر اینکه سایت بروکر معتبر و قابل اعتماد می‌باشد، کسب کنید.

 

مقایسه بازار بورس تهران و بورس جهانی

بیشتر بخوانید : بررسی و ارزیابی مدل‌های مختلف سرمایه‌گذاری و اهمیت آن‌ها

مقایسه بازار بورس تهران و بورس جهانی

بازار بورس داخلی تهران در مقایسه با بازار بورس خارجی و بازار بورس بین الملل تفاوت­های بسیار زیادی دارد که در ادامه مطلب به توضیح هر یک می­پردازیم.

  • ساعت معامله

 ساعات باز بودن بورس جهانی سهام محدود است؛ در صورتی که در بورس تهران از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ روزهای شنبه تا چهارشنبه معامله صورت می‌گیرد. بازار بورس فارکس در تمام ۲۴ ساعت شبانه‌ روز باز و معامله و تراکنش قابل انجام می‌باشد و این قابلیت آن باعث شده تا این بازار در بین سایر بازارهای بورس منحصربه‌فرد شود. بازار فارکس به گونه‌ای فعالیت می‌کند که افراد می‌توانند در هر ساعت و از هر کجای دنیا در آن به خرید و فروش بپردازند. همین ساختار بازار بورس باعث شده تا بازار بورس فارکس در مقایسه با سایر بازارهای مالی، پویایی بالایی داشته باشد و طرفداران بسیار زیادی داشته باشد.

  • نوسانات

 به طور کلی در هر نوعی از تجارت و سرمایه گذاری نوساناتی وجود دارد و راه فراری از این نوسانات در هیچ یک از بازارهای بورس داخلی و خارجی وجود ندارد. نوسانات بازارهای مالی مشخص بوده و به شکل نوسانات منتظره و غیرمنتظره اتفاق می‌افتند. اما نوسانات معاملات ارز در بازار فارکس بسیار بالا می‌باشد و لازم است تا قبل از هرگونه سرمایه ‌گذاری، ابتدا از خطرات و نوع آن‌ها مطلع شوید. جهت نوسانات بازار می‌تواند دقیقا برخلاف آنچه شما پیش‌بینی نموده‌اید پیش برود، علاوه بر اینکه بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل فارکس یک بازار با نوسانات شدید و سریع است.

  • اهرم معامله

 یکی دیگر مشخصه‌های بازارهای بورس، اهرم معامله می‌باشد. در بازار بورس تهران، هیچ اهرمی برای معاملات سهام در نظر گرفته نمی‌شود و سرمایه گذاران به همان مقداری که سرمایه در اختیار دارند، می‌توانند سهام بخرند. در معاملات بازار بورس جهانی، علی‌الخصوص فارکس، اهرم معاملاتی قابل ملاحظه‌ای استفاده می‌شود.

  • استراتژی سرمایه گذاری

در اغلب سرمایه گذاری‌ها، بررسی استراتژی سرمایه گذاری نهاد مورد نظر بسیار مهم بوده و فرد سرمایه گذار باید با توجه به میزان ریسک‌پذیری خود بازار، بورس مناسب برای خود را انتخاب نماید. بسیاری از شرکت‌ها و نهادهای موجود در بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل، استراتژی سرمایه گذاری مشخص و معینی ارائه می‌دهند؛ اما برخی از آنها استراتژی نامعلومی دارند و فرد سرمایه گذار نمی‌تواند استراتژی و میزان ریسک سرمایه خود را تخمین بزند.

  • بازار دو جهته

بسیاری از بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل، برخلاف بورس تهران، یک بازار دو جهته هستند. منظور از دوجهته بودن این است که هر جفتِ ارزی به غیر از قابلیت خرید (Buy)، قابلیت فروش (Sell) نیز دارد.

  • مالکیت

 در اغلب بازار بورس جهانی، خرید یا فروش هر جفت ارز، به معنی تصاحب مجازی آن در زمان تعیین شده می‌باشد و جنس واقعی جابه‌جا نمی‌شود. یعنی هنگامی‌که یک فرد سهامی را در بازار بورسی خریداری کرده یا به فروش می‌رساند، فرد سرمایه گذار به صورت مجازی صاحب آن می‌شود؛ درحالی‌که در بازار بورس تهران این امکان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید : هر آنچه در مورد سرمایه‌گذاری در ارز دیجیتال باید بدانید!

مزایای سرمایه گذاری در بازار بورس بین المللی

بسیاری از افراد برای سرمایه گذاری، بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل را انتخاب می‌کنند. دلیل انتخاب این افراد می­تواند مزایایی باشد که این نوع سرمایه گذاری دارد. در ادامه به مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه گذاری در بازار بورس جهانی می‌پردازیم:

  • فعالیت 24 ساعته این بازار بورس
  • معاملات دو طرفه و نبود محدودیت در این بازار
  • معاملات لحظه‌ای و قابلیت دسترسی به این بازارها از هر نقطه دنیا
  • تغییرات پایینِ قیمت به دلیل حجم بالای جابه‌جایی‌ها
  • اهرم افزایش سرمایه از طریق اعطای تسهیلات سرمایه گذاری کارگزارها
    چالش‌ها و ریسک‌های معامله در بورس جهانی

     

چالش‌ها و ریسک‌های معامله در بورس جهانی

  1. در بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل، جهت نوسانات بازار می‌تواند دقیقا برخلاف آنچه شما پیش ‌بینی نموده‌اید پیش رود. علاوه بر آن، بازار بورس جهانی یک بازار با نوسانات شدید و سریع می‌‌باشد.
  2. چنانچه سرمایه اولیه شما در این بازار پایین باشد و از ریسک بالایی در معاملات خود استفاده کنید، امکان دارد ظرف چند روز سرمایه خود را از دست بدهید و یا بعد از چند روز سرمایه شما چندین برابر شود.
  3. در اغلب بازار بورس جهانی و بازار بورس بین الملل، شما فقط اجازه دارید از سود ناشی از فعالیت‌های اقتصادی دیگر خود یا پولی که غیرفعال است، استفاده کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 1 نظر

5 1
آشنایی با سرمایه گذاری در بازار بورس جهانی

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

سرمایه گذاری
1 خرداد 1402

|

3 دقیقه مطالعه
سرمایه گذاری
20 تیر 1401

|

11 دقیقه مطالعه
سرمایه گذاری
21 اسفند 1400

|

5 دقیقه مطالعه
سرمایه گذاری
21 اسفند 1400

|

7 دقیقه مطالعه

مقالات مرتبط

سرمایه گذاری
1 خرداد 1402

|

3 دقیقه مطالعه
سرمایه گذاری
20 تیر 1401

|

11 دقیقه مطالعه
سرمایه گذاری
21 اسفند 1400

|

5 دقیقه مطالعه

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ایمیل شما با موفقیت ثبت شد