قرارداد مشارکت چیست؟شرایط و طرز نوشتن قرارداد شراکت چگونه است؟

مدت مطالعه: 12 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 6 اسفند 1403

قرارداد شراکت در واقع نوعی عقد است که در قانون مدنی تعریف شده و طبق آن افراد می‌توانند منابع مالی و یا مهارت‌های خود را به منظور رسیدن به یک هدف مشترک ترکیب نمایند. این ترکیب باید بر اساس اصولی معین و با تنظیم قراردادی دقیق و بدون هیچ نوع ابهام انجام شود. مواردی اعم از تقسیم سود و زیان، مدت زمان شراکت و میزان آورده هر شریک حتما باید به صورت مستقیم در قرارداد ذکر شود. در واقع می‌توان گفت که شراکت از جمله مهم‌ترین قراردادها به شمار می‌رود که بین طرفین امضا می‌شود.

امروزه بسیاری از افراد وجود دارند که دارای سرمایه زیادی بوده اما توانایی استفاده از آن‌ها را ندارند. با کمک قرارداد شراکت نامه می‌توانید با دیگر افراد شریک شده و کسب‌وکار جدیدی راه‌اندازی کنید. به صورت کلی قرارداد مشارکت می‌تواند اختیاری و یا غیر اختیاری باشد اما در هر حال به دانش حقوقی دقیق به منظور پیشگیری از اختلافاتی که ممکن است در آینده پیش آید، نیاز خواهید داشت.

البته شما می‌توانید در زمینه قرارداد شراکت کاری با خیال راحت از خدمات مشاوره‌ای کارمنتو کمک بگیرید. این مرکز این امکان را فراهم نموده تا به صورت 7 روز هفته و 24 ساعت مشاوره آنلاین تلفنی دریافت کنید و از پشتیبانی کامل نیز بهره‌مند شوید. اما در ادامه این مطلب با ما همراه باشید، چرا که قصد داریم به نکات مهمی در زمینه قرارداد مشارکتی اشاره کنیم.

بنر قرارداد

قرارداد شراکت چیست؟

در ابتدا به منظور آشنایی بیشتر با مفهوم قرارداد شراکت لازم دانستیم تا تعریف دقیق چند اصطلاح را برای شما بیان کنیم. اصطلاح همکاری در واقع به معنی کار مشترک برای رسیدن به هدفی خاص و عمدتا بدون تقسیم سود و زیان استفاده می‌شود. شراکت نیز دیگر اصطلاح رایجی است و به معنی  اشتراک در مالکیت و یا سرمایه‌گذاری در یک کسب‌وکار یا فعالیت اقتصادی مشخص است. مشارکت نیز در واقع قراردادی است که برای ترکیب منابع و تقسیم نمودن سود و زیان به نسبت سهم استفاده می‌شود.

قرارداد مشارکت و شراکت بیشتر به تقسیم سود و زیان در کسب‌وکار و یا سرمایه‌گذاری اشاره دارد. اما قرارداد همکاری معمولا برای انجام یک پروژه یا یک همکاری خاص بدون تقسیم سود و زیان منعقد می‌شود. به عبارتی می‌توان بیان کرد که قرارداد مشارکتی اصطلاح کلی بوده و تمامی موارد بالا را شامل می‌شود.

در واقع امروزه این امر بسیار رایج شده که چند نفر با مشارکت یکدیگر قراردادی منعقد می‌کنند که هدف از آن سرمایه‌گذاری، کار و یا تامین تجهیزات است. این نوع قراردادها ذیل قرارداد مشارکت کاری مدنی قرار می‌گیرد. بر اساس ماده 571 قانون مدنی، این نوع قرارداد به معنی دو یا چند شخص است که آورده‌های نقدی یا غیرنقدی خود را با هدف کسب سود با یکدیگر ادغام می‌کنند.

انواع قرارداد شراکت

بر اساس مفاد قرارداد و هدف طرفین انواع قراردادهای مشارکت وجود دارند که از جمله آن‌ها موارد زیر را می‌توان نام برد:

  • قرارداد مشارکت در ساخت: در این نوع مشارکت نامه صاحبان ملک‌های قدیمی از جمله خانه‌های کلنگی که سرمایه کافی ندارند با مجریان قرارداد مشارکت در ساخت منعقد می‌کنند و ملک خود را به آن سپرده تا یک ساختمان جدید تحویل بگیرند.
  • قرارداد مشارکت با بانک: این نوع با مدت 1 تا 3 ساله منعقد می‌شود. در این نوع قرارداد، متقاضی اطلاعات لازم از جمله میزان سرمایه لازم، موضوع شراکت، مدت زمان مشارکت و مواردی از این قبیل را به بانک ارائه می‌داهند. پس از آن بانک تمامی ضوابط لازم را بررسی کرده و در صورت داشتن سود اقتصادی با شخص متقاضی قرارداد منعقد می‌کند.
  • قرارداد شراکت در کار: این نوع بین دو یا چند نفر منعقد می‌شود. در واقع قرارداد مشارکت در کار بین افرادی منعقد می‌شود که قصد داشته باشند برای یک مدت زمان مشخص و به منظور کسب سود بیشتر با افراد دیگر همکاری کند.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر چیست؟

برای درک بهتر قرارداد مشارکت کاری بین دو نفر بهتر است ابتدا با مفهوم قرارداد شراکت آشنا شویم. زمانی که دو نفر و یا بیشتر به صورت نقدی و یا غیر نقدی به یکدیگر کمک می‌کنند تا سودی کسب شود به آن شراکت می‌گویند. به این نکته توجه کنید که تا زمانی که تمامی بخش‌های شراکت و موارد مربوط به آن در قرارداد ذکر نشده باشد شراکتی انجام نمی‌شود.

در برخی مواقع قرارداد همکاری بین دو نفر فقط برای سرمایه گذاری نیست بلکه وظایف هر شخص در هر کاری را مشخص می‌کند. قراردادها انواع مختلفی دارند ولی منظور از قرارداد شراکت دو نفره، قرارداد سرمایه گذاری و همکاری در مورد موضوع خاصی است.

هدف از عقد قرارداد شراکت بین دو نفر مشخص کردن وظایف هر فرد و میزان سود و زیان آن‌ها است. بعد از شروع یک کسب و کار و پیشرفت آن، شرکا بین سود و زیان کار دچار اختلاف می‌شوند. قرارداد شراکت مانع چنین اختلافاتی شده و حق و حقوق هر یک از افراد را همان ابتدای کار مشخص می‌کند.

افراد برای موضوعات مختلفی قرارداد تهیه می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به خرید و فروش، تجارت، راه اندازی شرکت و … اشاره کرد. فردی که سرمایه زیادی داشته ولی توانایی راه اندازی کسب و کاری را ندارد می‌تواند با عقد قرارداد مشارکت بین دو نفر به راحتی یک تجارت جدید راه اندازی کرده و شروع به سوددهی کند.

شکایت از شریک در قرارداد شراکت کاری بین دو نفر:

گاهی اوقات بین شرکا اختلافاتی به وجود می‌آید که به تنهایی نمی‌توانند آن را حل کنند و یکی از شرکا تصمیم به شکایت می‌گیرد. برای جلوگیری از شکایت در حین نوشتن متن قرارداد می‌توان راه حل‌های مختلفی برای آن ارائه داد. اگر هنوز متن قرارداد نوشته نشده است می‌توانید در آن به نحوه حل اختلافات نیز اشاره کنید و فرد مورد اعتماد دو طرف را به عنوان داور انتخاب کنید. فرد ذکر شده در قرارداد وظیفه داوری بین اختلافات دو طرف را دارد.

در صورتی که قرارداد نوشته شده است و شما فردی را به عنوان داور انتخاب نکرده‌اید، بهتر است در هنگام بروز اختلاف با صحبت و سازش آن را حل کنید. اگر نتوانستید سازش کنید می‌توانید از طریق قانون اقدام به شکایت نمایید. اگر شریک شما بعد از دادگاه نیز به وظایف خود عمل نکرد، شما می‌توانید اقدام به فسخ قرارداد مشارکت کاری نمایید.

البته توجه کنید که باید در قرارداد به نحوه فسخ قرارداد نیز اشاره کنید تا بعداً دچار مشکل نشوید. شکایت و اثبات شراکت بدون مدرک و به طور کلی مراجعه به دادگاه می‌تواند آخرین راه کار برای حل اختلافات باشد. قبل از مراجعه به دادگاه طرفین باید تلاش کنند با گفت‌وگو و سازش مسائل خود را حل کنند.

نمونه تفاهم نامه سه جانبه چیست؟

بیشتر افراد بر این باورند که تفاوت زیادی بین تفاهم‌ نامه و قرارداد شراکت بین سه نفر و یا سه جانبه وجود دارد، در صورتی که اصلاً چنین نیست. از نظر حقوق‌دانان، ارزش تفاهم نامه برابر با قرارداد است. زمانی که برای آغاز کسب و کار و موارد دیگر، تفاهم نامه‌ای بین سه نفر نوشته می‌شود به آن تفاهم نامه سه جانبه گفته می‌شود. این تفاهم نامه تفاوتی با قرارداد شراکت بین سه نفر ندارد.

در نوشتن تفاهم نامه نیز باید دقت زیادی به خرج داده و نکات زیادی را رعایت کنید تا بعداً مشکلاتی به وجود نیاید. گاهی اوقات بین شرکت‌ها نیز تفاهم نامه‌ای امضا می‌شود که تفاوتی با تفاهم نامه بین افراد و یا قرارداد شراکت ندارد بلکه نحوه نوشتن آن متفاوت است.

تفاهم نامه همکاری بین شرکت و شخص چیست؟

تفاهم نامه‌ها، فقط بین دو شخص نوشته نمی‌شوند بلکه گاهی اوقات بین دو شرکت و یا شرکت و فرد نوشته می‌شود. در این تفاهم نامه‌ها نیز مانند قرارداد شراکت کاری بین دو نفر، تمامی موارد از جمله میزان سود و زیان شرکت و فرد در تفاهم نامه قید می‌شود.

گاهی اوقات شرکت سرمایه‌ای را در اختیار یک شخص قرار می‌دهد تا کار خاصی که در قرارداد قید می‌شود را انجام دهد. در چنین حالتی فرد از سرمایه استفاده می‌کند و شرکت نیز در سود و زیاد کار فرد سهیم است. میزان سهم فرد و شرکت در سود، زیان و خسارت در قرارداد قید می‌شود.

برای معرفی یکی از انواع این تفاهم نامه‌ها، می‌توان به قرارداد بین بانک‌ها با افراد اشاره کرد. در چنین تفاهم نامه‌هایی نیز تمامی مشخصات و اطلاعات فرد ذکر شده و نحوه بررسی سود و زیان نیز به طور کامل نوشته می‌شود. از دیگر تفاهم نامه همکاری بین شرکت و شخص می‌توان به همکاری افراد با شرکت‌های خصوصی اشاره کرد. مطالعه نمونه قرارداد همکاری بین شرکت و شخص می‌تواند کمک بسیار زیادی به شما کند تا با نکات مهمی در این زمینه آشنا شوید.

نمونه متن تفاهم نامه همکاری بین دو شرکت

قرارداد کاری و تفاهم نامه در قرارداد شراکت کاری بین دو نفر و فرد و شرکت خلاصه نمی‌شود بلکه تفاهم نامه همکاری می‌تواند بین دو شرکت باشد. گاهی اوقات شرکت‌های مختلف برای انجام امور خاصی با یکدیگر همکاری می‌کنند و قراردادی بین آن‌ها نوشته می‌شود. این تفاهم نامه محدوده فعالیت آن‌ها را مشخص می‌کند، همچنین میزان سود و زیان آن‌ها را از این همکاری تعیین می‌کند. سود به وجود آمده از شراکت آن‌ها طبق دستور نوشته شده در تفاهم نامه بین دو شرکت تقسیم می‌شود.

آورده طرفین شراکت یعنی چه؟

آورده یکی از عبارت‌های مهم نمونه قرارداد مشارکت است. به عبارتی آورده در اصل موضوع شراکت هر کدام از شرکا برای تحقق مال مشاع است. به عنوان مثال در قرارداد مشارکت در ساخت آورده مالک، زمین به عنوان عرصه بوده و در مقابل عملیات و هزینه‌های ساخت ساختمان جدید، آورده سازنده به شمار می‌رود. این آورده‌ها باید ارزیابی و قیمت‌گذاری شوند تا به تناسب آن سهم‌الشرکه هر کدام از شرکا در مال مشاع ایجاد شده، مشخص شود.

سهم هریک از شرکا در قرارداد شراکت چگونه تعیین می شود؟

اگر مجموع تعداد سهم شراکت ذکر شده در نمونه قرارداد شراکت را 100 در نظر بگیرید و از این مقدار، حق هر کدام از طرفین قرارداد را مشخص کنید. در این زمینه باید حساب بانکی مشترک نیز در نظر گرفته شود. علاه‌بر این باید در مورد زمان تقسیم سود شراکت و میزان سودی که بین طرفین تقسیم می‌شود نیز کاملا توضیح داده شود، چرا که این امکان وجود دارد که طرفین تمایل داشته باشند تنها بخشی از سود حاصل از شراکت بین آن‌ها تقسیم شود و مابقی آن را صرف دیگر امور پیشرفت کنند.

تعهدات طرفین قرارداد شراکت کاری

در مورد این امر و تعهدات مربوط به آن در قرارداد شراکت کاری باید طرفین تصمیم‌گیری کنند، چرا که این بخش از هر قرارداد با نوع دیگر می‌تواند تفاوت‌هایی داشته باشد. در واقع در این بخش طرفین قرارداد مشارکت انتظارات خود از یکدیگر را بیان می‌کنند. به عبارتی دیگر این بخش از نمونه قرارداد شراکت بین چند نفر از اهمیت ویزه‌ای برخوردار است، چرا که انتظارات ار شریک باید به صورت کاملا واضح و بدون ابهام بیان شود. در چنین شرایط‌هایی پیشنهاد می‌شود حتما با یک مشاور حقوقی مشورت نمایید.

نحوه تنظیم و نوشتن قرارداد شراکت

اکنون قصد داریم در مورد چگونگی تنظیم قرارداد شراکت نکاتی ارائه دهیم. اولین مرحله تنظیم و نوشتن قرارداد شراکت، نوشتن مشخصات کامل طرفین است. پس از نوشتن مشخصات در ادامه چگونگی نوشتن قرارداد شراکت باید آورده‌های افراد را به صورت کامل نوشته شده و سهم آن‌ها از سود و زیان تعیین شود.

در این بین نکات مختلف و مهمی وجود دارد که بر طرز نوشتن قرارداد شراکت اثرگذار بوده و دارای اهمیت بالایی است. در صورت تمایل می‌توانید از خدمات کارمنتو نیز در زمینه چگونگی قرارداد مشارکت استفاده کنید و قرارداد مناسبی ایجاد کنید. اما سوالات زیر به شما کمک می‌کنند تا بتوانید با نحوه نوشتن قرارداد همکاری و شراکت بیشتر آشنا شوید.

  • چه کسانی مسئول پرداخت خسارت‌های احتمالی هستند؟
  • سهم هر کس از سود بر چه اساسی تعیین می‌شود؟
  • سهم هرکس از زیان وارد شده چگونه حساب می‌شود؟
  • قرارداد چه مدت اعتبار دارد؟
  • آیا نیاز به تمدید قرارداد است یا خیر؟

شرایط در تنظیم قرارداد شراکت

اکنون که با نکاتی در زمینه نحوه تنظیم قرارداد همکاری آشنا شدید، در این بخش قصد داریم به شرایط کلی قرارداد شراکت نامه اشاره کنیم. اصول اولیه این شراکت شامل مواردی اعم از مشخص نمودن دقیق آورده‌ها، تقسیم سود و زیان، مدیریت مشترک و تعهدات متقابل است. این قرارداد باید شفاف و دقیق بوده و تمامی جزئیات مهم را نیز در برگیرد. علاوه‌بر این باید اهلیت طرفین، مشروع بودن موضوع شراکت و قصد و رضایت هر یک در نظر گرفته شود.

قرارداد

ارتباط با مشاوران برای دریافت مشاوره حقوقی قرارداد در کارمنتو زیر یک دقیقه و فوری به صورت آنلاین تلفنی خواهد بود. دریافت مشاوره از افراد متخصص هنگام تنظیم قرارداد مشارکت، شما را از بسیاری از مشکلات قانونی در امان نگه می‌دارد.

نمونه قرارداد شراکت

آشنا شدن با نمونه قرارداد همکاری بین دو نفر و یا شراکت بین دو نفر می‌تواند به شما کمک کند تا موارد مهم هر قراردادی را شناسایی کرده و در صورت لزوم شما نیز از آن‌ها استفاده کنید. اما در ادامه نمونه‌ای کلی از این قرارداد برای شما قرار داده‌ایم:

پرکاربردترین قراردادهای شراکت

در ادامه شما را با پرکاربردترین قرارداد همکاری آشنا می‌کنیم:

● قرارداد شراکت پرکیس

قرارداد پریکس از انواع مهم این نوع قراردادها بوده و هدف اصلی آن مشارکت و همکاری برای ارائه خدمات خاص پزشکی است. قرارداد پریکس بین افرادی منعقد می‌شود که در زمینه بهداشت و درمان فعالیت دارند.

● قرارداد مشارکت در تولید دارو

این نوع ابزاری حقوقی بوده به طرفین یا جند طرف اجازه می‌دهد تا به صورت مشترک دارو تولید کنند. این نوع قراردادها عمدتا بین شرکت‌های داروسازی، موسسات تحقیقاتی و یا حتی دانشگاه منعقد می‌شود.

● قرارداد شراکت مغازه

برای راه اندازی بیشتر مشاغل، افراد به یک محل کار و مغازه نیاز دارند. برخی از افراد دارای مغازه هستند و توانایی راه اندازی کار جدیدی را ندارند و یا بالعکس افرادی برای شروع کار جدید نیاز به مغازه دارند. در چنین حالت‌هایی قرارداد شراکت مغازه نوشته می‌شود و وظایف صاحب مغازه و شریک دیگر به روشنی مشخص می‌شود.

● قرارداد مشارکت کاری در سرمایه گذاری

گاهی برخی افراد به منظور تامین سرمایه مادی فعالیت‌های تجاری که در نظر دارند از این نوع قراردادها استفاده می‌کنند.

● قرارداد مشارکت کاری بازرگانی

این اتفاق نیز به معنی توافق بین دو یا چند شخص در زمینه راه‌اندازی، مدیریت و یا انجام یک نوع فعالیت اقتصادی خاص است که به کسب درآمد و سود ختم می‌شود.

● قرارداد همکاری در آرایشگاه

در سال‌های اخیر تأسیس سالن‌های زیبایی رونق زیادی پیدا کرده است. در این سالن‌ها افراد کارهای مختلفی انجام می‌دهند و باید قراردادی بین صاحب سالن و فرد انجام دهنده کار نوشته شود. در این قرارداد وظایف هر شخص، مشخص می‌شود همچنین میزان سود و زیان افراد نیز نوشته می‌شود.

● قرارداد شراکت در موسسه آموزشی

توافقی که بین دو یا چند نفر به منظور راه‌اندازی و یا توسعه یک آموزشگاه و یا موسسه آموزشی انجام می‌شود را قرارداد شراکت در موسسه آموزشی می‌گویند.

● قرارداد شراکت صادرات

برخی اشخاص نیز وجود دادنو که تمایل دارند در زمینه صادرات سرمایه‌گذاری کنند. همچنین ممکن است برخی تولیدکنندگان سرمایه لازم برای صادرات محصول خود به خارج از کشور را نداشته که این نوع قرارداد می‌تواند کمک کننده باشد.

● قرارداد شراکت رستوران و غذاخوری

امروزه با بالا رفتن قیمت‌ها افراد به تنهایی نمی‌توانند کسب و کار جدیدی راه اندازی کنند، راه اندازی رستوران و یا کافی شاپ نیز از این موارد هستند. برای شروع کار یک رستوران ابتدا یک مغازه و تجهیزات مربوط به آشپزی و رستوران مورد نیاز است. یک شخص برای خرید این وسایل و کار در رستوران از فرد دیگری کمک می‌گیرد و در بین آن‌ها قراردادی نوشته می‌شود. طبق این قرارداد وظیفه هر یک مشخص شده و میزان دریافت سود طبق آورده‌های آن‌ها محاسبه می‌شود.

● قرارداد شراکت میوه فروشی

نوعی قرارداد بیع است که به صورت مستقیم با نیازهای مردم در ارتباط است. این نوع در اصل یک قرارداد خرید کالا است. به عبارتی ممکن است فردی با امضای این قرارداد به صورت مستقیم محصول باغ خود را به فروش برساند.

● قرارداد شراکت در وب سایت

توافق‌نامه‌ای است که بین دو یا چند نفر منعقد شده که بتوانند یک وب‌سایت مشترک ایجاد کرده و آن را مدیریت کنند.

تفاوت مشارکت مدنی و مشارکت حقوقی چیست؟

در مشارکت حقوقی قانون تجارت حاکم است و مشارکت حقوقی شخصیت حقوقی مستقل است. اما مشارکت مدنی تابع قانون مدنی بوده و شخصیت حقوقی مورد نظر قانون تجارت را نخواهد داشت.

همچنین در قرارداد مشارکت مدنی سرمایه را طرفین شریک فراهم می‌کنند اما در مشارکت حقوقی سرمایه را مالک فراهم می‌کند. لازم به ذکر است که برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت اشخاص حقیقی و یا نمونه قرارداد مشارکت اشخاص حقوقی نیز می‌توانید با مشاوران کارمنتو در ارتباط باشید.

تاثیر فوت شریک بر قرارداد شراکت

در صورتی که یکی از طرفین فوت شود، با وجود اینکه برحسب نوع شراکت میزان اثرگذاری می‌تواند کم یا زیاد شود اما با این وجود ممکن است موجب اختلال در کسب‌وکار شود. به همین دلیل بر اساس قانون تجارت کشور و نوع شرکت، شرکا مشخص می‌کنند که فوت شربک چه تاثیری می‌تواند بر روند کاری داشته باشد. طبق ماده 114 قانون در اساسنامه شرکت اگر فوت شریک پیش بینی شده باشد، موجب انحلال شرکت خواهد شد در غیر این صورت شرکا می‌توانند فعالیت خود را ادامه دهند.

منظور از فسخ قرارداد شراکت چیست؟

اگر طی شراکت یکی از طرفین کاری کند و یا برخلاف حقوق و تعهداتش عمل کند و به واسطه آن به دیگر شرکا زیان وارد کند، شریک زیان دیده بر اساس قانون می‌تواند اقدام به خروج از شراکت کند و یا به عبارتی بهتر امکان و شرایط فسخ قرارداد همکاری به وجود می‌آید. به هم زدن یک‌طرفه قرارداد فسخ قرارداد نامیده می‌شود. لازم به ذکر است که با خروج از شراکت و فسخ آن تمامی تعهدات و آثار نیز از بین می‌رود.

فسخ قرارداد شراکت

نحوه فسخ قرارداد شراکت با استناد به قرارداد چگونه است؟

قرارداد شراکت توافقی کتبی بین دو یا چند نفر است که بر اساس یک هدف مشخص مانند میزان آورده هر شریک، سهم‌ها و نحوه تقسیم سود و زیان تنظیم می‌شود. در متن قرارداد شراکت، عمدتا شرایط فسخ و عوامل خروج از قرارداد نیز مشخص می‌شود.

برای مثال اگر که یکی از شرکا به تعهدات خود عمل نکند، دیگر شرکا می‌توانند این قرارداد را فسخ کنند. در صورتی که این امر در قرارداد پیش‌بینی شده باشد، شرکا می‌توانند پس از مواجه شدن با دلایل فسخ، به آن خاتمه دهند و با مراجعه کردن به دادگاه درخواست تنفیذ فسخ را ارائه دهند.

متن فسخ شراکت چیست؟

در ادامه ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال وجود داشته باشد که آیا در نمونه قرارداد همکاری و یا شراکت، فسخ وجود دارد؟ به طور کلی لازم است بدانید که نمونه قرارداد فسخ شراکت وجود ندارد، چرا که فسخ یک قرارداد نیست.

بلکه راه و روشی برای به پایان رساندن قرارداد است. اما متن قرارداد شراکت و یا متن فسخ را می‌توان تنظیم‌ کرد. لازم به ذکر است که متن فسخ شراکت نیز متن از پیش مشخص شده‌ای نبوده و برای فسخ یک قرارداد باید فرد به دادگاه مراجعه کند تا برای وی تصمیم به فسخ شراکت‌نامه‌ بگیرد.

سخن پایانی

قرارداد شراکت از جمله قراردادهای ذکر شده در قانون مدنی است. این نوع قرارداد می‌تواند بین دو یا چند نفر منعقد شود. در واقع قرارداد مشارکت سه جانبه و یا دو نفره یا حتی چند نفره با هدف شراکت برای کسب‌وکار منعقد می‌شود. در این نوع  شراکت افراد آورده‌های نقدی و غیرنقدی خود را با هدف کسب سود ادغام می‌کنند.

از جمله مسائل مهم در این زمینه نحوه تنظیم صحیح یک قرارداد است که باید از یک کارشناس کمک بگیرید. مرکز کارمنتو از مراکزی است که خدمات متنوعی در زمینه‌های مختلف ارائه می‌دهد و تمامی این خدمات را از یک پلتفرم جامع که برای مشاور و کارفرما تهیه شده با قیمت بسیار مقرون‌به‌صرفه ارائه می‌دهد.

کسب و کار

از طریق مشاوره کسب و کار آنلاین تلفنی در حوزه مد نظر خود بدون پرداخت هزینه تلفن و اینترنت و از طریق تماس امن، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.

با کلیک روی لینک زیر و از طریق (منو خدمات مشاوره) حوزه مد نظر خود را انتخاب نمایید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 6 نظر

3 6
قرارداد مشارکت چیست؟شرایط و طرز نوشتن قرارداد شراکت چگونه است؟
قرارداد مشارکتی در واقع یک توافق بین دو یا چند طرف بوده که به منظور همکاری در یک کسب‌وکار منعقد می‌شود. این قرارداد شامل شرایط، وظایف و سهم هر یک از طرفین در پروژه است.
برای نوشتن این نوع قرارداد باید در ابتدا اهداف و شرایط همکاری به طور دقیق مشخص شود و پس از آن به جزئیات مربوط به سهم، مسئولیت‌ها و نحوه حل اختلافات را در متن قرارداد ذکر کنید.
قرارداد همکاری و مشار‌کت در واقع عقدی است که در آن طرفین متعهد به انجام امور خاصی می‌شوند که می‌تواند شامل شرایط قانونی، مالی و اجرایی باشد.

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها