صفر تا صد محاسبه مالیات پزشکان

مدت مطالعه: 4 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 21 اردیبهشت 1399
نویسنده: Niloofar Zamani

از آنجایی که در سال‌های اخیر فشار تحریم‌ها زیاد شده، تمرکز دولت روی مالیات به شکلی بیشتر شده است که درآمد حاصل از مالیات در  بودجه سال‌های اخیر از درآمدهای نفتی پیشی گرفته است. جامعه پزشکان و دندان پزشکان و صاحبان فنون پزشکی که در استخدام بیمارستان‌های دولتی یا خصوصی بوده و در این رابطه حقوق دریافت می‌کنند نیز از قاعده پرداخت مالیات مستثنا نبوده و باید مالیات بر درآمد خود را به دولت بپردازند. 
در این مطلب قصد داریم که نحوه محاسبه مالیات پزشکان پزشکان را بررسی و به نکات پیرامون آن اشاره کنیم. در ادامه با کارمنتو همراه باشید.
 

انواع دریافت مالیات از پزشکان

  • مالیات بر درآمد حقوق
  • مالیات بر درآمد مشاغل

از نظر قانون، پزشکان تا سال ۹۷ باید دو نوع مالیات پرداخت می کردند که مالیات بر درآمد حقوق و مالیات بر درآمد مشاغل بوده و هست.

مالیات بر درآمد حقوق برای پزشکانی هست که با مراکز درمانی رابطه استخدامی داشته باشند و به عبارتی کارمند آن‌جا باشند در این حالت طبق ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم باید مالیات تکلیفی حقوق کسر و به سازمان امور مالیاتی واصل شود.

مالیات بر درآمد پزشکان

بند ک تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸

اما در سال ۹۸ پایه دریافت مالیات نوع سومی هم اضافه شد و آن‌هم این‌که براساس بند ک تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ مراکز درمانی مکلف‌اند مالیات تکلیفی پزشکان را کسر و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز نمایند.

در خصوص مسائل مالیاتی، مشاوره تلفنی مالیاتی بدون محدودیت در زمان و مکان و با حداقل هزینه، بهترین و کارآمد ترین نوع مشاوره از متخصصین مالیاتی است که شما می‌توانید به صورت تخصصی به سوالات خود پاسخ داده و مشاوره دریافت کنید.

براساس بخشنامه شماره 504/98/200:

کلیه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی غیر دولتی، نیروهای مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی ملکف به اجرای مقررات بند(ک)تبصره(۶)قانون مذکور خواهند بود.

مقررات بند مذکور صرفا ناظر بر حق الزحمه یا حق العمل پزشکی پزشکان بوده و سایر شاغلین به حرفه‌های پزشکی از جمله دکترهای دارو ساز و دکترای علوم آزمایشگاهی، مشمول حکم این بند نخواهند بود.

درآمد پزشکانی که با مراکز درمانی دارای رابطه استخدامی بوده و مشمول مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق می‌باشند، از شمول مقررات این دستورالعمل خارج است.

تذکر: در صورت وجود رابطه استخدامی پزشک با مراکز درمانی، کلیه دریافت‌‍های پزشک مشمول مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق بوده و تفکیک بخشی از درآمدها و عدم اعمال مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق به درآمدهای مذکور موضوعیت ندارد.

مراکز درمانی مکلفند ده درصد(۱۰%)از حق الزحمه یا حق العملی را که به موجب دریافت وجه صورتحساب ارسالی به بیمه‌ها و یا دریافت نقدی از طرف بیمار، به پزشکان مشمول این دستورالعمل پرداخت می‎نمایند به عنوان علی الحساب مالیات کسر و تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب، طی قبض دریافتی از اداره امور مالیاتی مربوط(رسیدگی کننده به مالیات عملکرد مراکز درمانی)به نام پزشک به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند.

ملاک اعمال این مقررات پرداخت وجه به پزشکان می‌باشد. بنابراین درصورت پرداخت وجه حق الزحمه یا حق العمل پزشکان به صورت علی الحساب، فارغ از دریافت مبالغ آن از بیمه‌ها، پرداختی مذکور مشمول مقررات این دستورالعمل خواهد بود.

مقررات این دستورالعمل صرفا شامل حق الزحمه یا حق العمل‌هایی است که ارائه خدمات و درآمد آن در سال ۱۳۹۸ تحقق یافته و در سال مذکور نیز پرداخت می‌شود.

کسور مذکور به عنوان علی الحساب از مالیات عملکرد سال ۱۳۹۸ پزشکان قابل کسر خواهد بود.

اخذ مالیات علی الحساب از پزشکان

طبق دستورالعمل کسر 10 درصد مالیات علی الحساب از پرداختی به پزشکان توسط مراکز درمانی، طبق حکم قانون بودجه سال 98 با دستور سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، به مرحله اجرا رسید.

در این دستورالعمل طبق بخش نامه فروردین ماه سال 98 و بر اساس احکام مالیاتی این قانون، گفته شد:

تمام مراکز درمانی دولتی، خصوصی و…ملزم به اجرای مقررات بند(ک)تبصره 6 قانون بودجه سال 98 هستند.

این بند صرفا مربوط به پزشکان بوده و شامل دکترهای داروساز و علوم آزمایشگاهی نمی‌شود.

درآمد پزشکان استخدامی در مراکز درمانی، شامل این قانون نمی‌باشد و طبق مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق، مالیات آن‌ها محاسبه می‌گردد.

مراکز درمانی مکلفند 10 درصد از حق الزحمه پزشکان را کسر نموده و تا پایان ماه بعد، به نام پزشک به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند.

ملاک اعمال این قانون، پرداخت وجه و دستمزد پزشک می‌باشد.

این قانون شامل حق الزحمه‌هایی است که ارائه خدمات آن در سال 98 صورت گرفته و در همین سال نیز پرداخت می‌گردد.

مبلغ کسر شده به عنوان علی‌الحساب، از مالیات سال 98 پزشک مربوطه کسر می‌گردد.

استفاده پزشکان از پایانه فروشگاهی

پزشکان و الزام استفاده از پایانه فروشگاهی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی خود در اسفند ماه سال 1397 به بررسی لایحه بودجه کشور در سال 98 پرداختند که بندهای الحاقی یک و دو از تبصره 6 به شرح زیر را به تصویب رساندند:

تمامی صاحبان مشاغل پزشکی، پیرا پزشکی، داروسازی و دامپزشکی و…که مجوز فعالیت دارند، ملزم شدند طبق تبصره 2 ماده 169 ق.م.م و اصلاحات س از آن، از آغاز سال 98 از پایانه‌های فروشگاهی استفاده نمایند.

تمامی مراکز درمانی دولتی و خصوصی و…نیز مکلف‌اند 10 درصد از حق الزحمه پزشکان را کسر و به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: نحوه تعیین درآمد مشمول مالیات در تراکنش های بانکی

و در پایان

در این مطلب به نحوه محاسبه مالیات پزشکان پرداختیم و به نکات پیرامون آن اشاره کردیم. حال اگر در حوزه مالیاتی به سوال و یا ابهامی برخورد کردید، بهتر است که با مشاورین و متخصصین این حوزه در کارمنتو اپلیکیشن تخصصی مشاوره مالیاتی همراه شوید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 0 نظر

1 0
صفر تا صد محاسبه مالیات پزشکان

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

مالی و مالیاتی
29 شهریور 1402

|

6 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
29 شهریور 1402

|

6 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
28 شهریور 1402

|

11 دقیقه مطالعه

مقالات مرتبط

مالی و مالیاتی
29 شهریور 1402

|

6 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
29 شهریور 1402

|

6 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
28 شهریور 1402

|

11 دقیقه مطالعه

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ایمیل شما با موفقیت ثبت شد