فهرست مطالب
Toggle- فاکتور رسمی چیست؟
- صدور فاکتور رسمی برای چه کسب و کارهایی ضرورت دارد؟
- اهمیت صدور فاکتور رسمی و علت ضرورت آن (هدف از تنظیم فاکتورها)
- قوانین فاکتور رسمی
- چگونه فاکتور رسمی صادر کنیم؟
- مشخصات و ویژگیهای فاکتور رسمی مورد تایید دارایی چیست؟
- فاکتورهای رسمی به چه صورت چاپ میشوند؟
- آیا فاکتور رسمی قابل ویرایش است؟
- مواد قانون مالیات های مستقیم در ارتباط با فاکتور های رسمی چیست؟
- منظور از مالیات بر ارزش افزوده در فرایند ارائه فاکتور رسمی چیست؟
- چگونه فاکتورهای صوری از فاکتورهای رسمی تشخیص داده میشود؟
- تفاوت فاکتور رسمی با فاکتور غیر رسمی چیست؟
مطمئنان شما هم تا به حال نام فاکتور رسمی به گوشتان خورده است؛ چرا که این مدل از اسنادهای مالی برای کسب و کارها از اهمیت زیادی برخوردار هستند. در واقع فاکتور رسمی یک سند تجاری با مهر و امضا است که در زمان انجام معاملات بین طرفین خریدار و فروشنده تنظیم و به ثبت میرسد. وقتی که کالا یا خدماتی با پرداخت هزینه ثبت میشود، فاکتوری که صادر میشود شرایط معامله را مشخص کرده و اطلاعاتی را در مورد روشهای پرداخت ارائه میکند.
لازم به ذکر است که فاکتور رسمی معتبر دارای انواع مختلفی است که این انواع شامل رسید کاغذی، قبض فروش، یادداشت بدهی، فاکتور فروش یا ثبت الکترونیکی آنلاین میشود. همچنین با توجه به شرایط پرداخت که این طرفین توافق شده است، فاکتورها به صورت اقساطی با یک جا تنظیم خواهند شد. در سالهای اخیر با به وجود آمدن نرم افزارهای جدید میتوان صورتحسابهای پرداختی شرکتها را به آسانی در شکلهای مختلف رسمی، غیررسمی و فروشگاهی چاپ کرد و هیچ محدودیت چاپی در آنها وجود ندارد. در ادامه همراه ما باشید تا به صورت کامل با نمونه فاکتور رسمی و اینکه چگونه فاکتور رسمی صادر کنیم آشنا شوید.
فاکتور رسمی چیست؟
ممکن است برای شما نیز این سوال به وجود آمده باشد که فاکتور رسمی چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که در زمانهای انجام معاملات فروشنده به خریدار رسید یا فاکتوری ارائه میکند که این میتواند به ۲ شکل رسمی و غیر رسمی باشد. نکته حائز اهمیت این است که هر سندی که دارای مهر و امضا از سمت شرکت باشد، میتواند برای طرفین ایجاد حق کرده و فاکتور رسمی تلقی شود. همچنین این فاکتور باید بر اساس قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم شده باشد و مورد تایید وزارت دارایی نیز قرار گیرد.
امروزه در معاملات دیگر فاکتورهای رسمی به صورت دستی صادر نخواهند شد، اما فاکتورهای رسمی کاغذی نیز هنوز از اعتبار برخوردار هستند و از بین نرفتهاند. فاکتور رسمی الکترونیکی و با کمک نرم افزارهای حسابداری صادر میشود. اما به صورت کلی فاکتور رسمی که بتواند در ادارات و سازمانهای دولتی به عنوان مرجع رسیدگی به حقوق فروشندگان و خریداران استفاده شود، باید شرایط و مشخصات مناسب را داشته باشد.
صدور فاکتور رسمی برای چه کسب و کارهایی ضرورت دارد؟
قوانین فاکتور رسمی در رابطه با اشخاص مودیان مالیاتی باید بگوییم که صدور فاکتور رسمی برای اشخاص حقیقی و حقوقی است. برخی از افراد این تصور را دارند که صدور فاکتور رسمی فقط برای شرکتها و مجموعههای بزرگ ضروری است، اما این باور به صورت کامل اشتباه است. در واقع ارائه و صدور فاکتور رسمی به خریداران برای تمامی بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ که مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده میشوند، امری اجباری محسوب میشود.
در نتیجه فرقی نمیکند که مخاطب شما فرد حقیقی یا یکی از بنگاههای اقتصادی باشند یا محصول و خدمت شما از چه مقدار هزینه برخوردار باشند، در هر حالت اگر مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده باشید باید به مشتریان خود فاکتور رسمی ارائه دهید. در اخر نیز باید ذکر کنیم که صدور فاکتور رسمی تنها برای فروش کالاهای فیزیکی اجباری نبوده و برای فروش خدمات نیز باید صدور فاکتور انجام شود.
اهمیت صدور فاکتور رسمی و علت ضرورت آن (هدف از تنظیم فاکتورها)
چاپ فاکتور رسمی از اهمیت بالایی برخوردار است و آنها بیش از یک سند رسمی که شامل اطلاعات مورد نیاز برای دریافت پرداخت از مشتریان است، محسوب میشوند. با کمک فاکتورهای رسمی افراد میتوانند برای کسب و کار خود یک تصویر حرفهای ایجاد کرده و در طول زمان نیز سبب سازماندهی پرونده مالیاتی خود شوند. میتوان اشاره کرد که هدف از صدور این فاکتورها این است که برخی از دارندگان سازمانها یا کسب و کارها از طریق صدور فاکتور اشتباه نتوانند از پرداخت درصد مالیات فاکتور رسمی فرار کنند. همچنین باید اشاره کنیم که در صورتی که مجموعهای از ارائه فاکتور استاندارد خودداری کند، جرم صورت گرفته و طبق قانون با مجموعه خاطی برخورد صورت میگیرد.
قوانین فاکتور رسمی
از قوانین فاکتور رسمی مورد قبول دارایی باید بگوییم که تمامی مشاغل کوچک و بزرگ که مشمول مالیات بر ارزش افزوده بوده، موظف به ارائه فاکتور رسمی به خریداران هستند. بنابراین هر کسب و کاری با هر محصول و خدماتی که مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده است، باید فاکتور رسمی به مشتریان خود ارائه دهد و ارائه نکردن فاکتور به مشتریان خود در صورت رد فاکتور استاندارد جرم محسوب میشود و با فاکتور نادرست برابر قانون برخورد میشود. همچنین صدور فاکتور رسمی نه تنها برای فروش کالاهای فیزیکی بلکه برای فروش خدمات نیز امری الزامی محسوب میشود.
چگونه فاکتور رسمی صادر کنیم؟
برای اینکه بدانید چگونه فاکتور رسمی مورد تایید را صادر کنید باید بگوییم که صدور انواع فاکتورهای رسمی با کنم نرم افزارهای حسابداری امری بسیار رایج است که بیشتر فاکتورها اتوماتیک صادر میشوند؛ چرا که نرم افزارهای حسابداری به صورت از قبل طراحی شده فایلهایی را در قالب پیش فاکتور، فروشگاهی، حواله انبار، شخصی، نمایشی و حتی غیررسمی ارائه میدهند و با مشخص کردن اطلاعات فاکتور صادر و به چاپ میرسند. باید اشاره کنیم که چاپ فاکتورها با نرم افزارها بسیار راحت است و تنها با کمک چند کلیک ساده میتوان اطلاعات لازم را در قالب فاکتور آماده سازی کرد.

از طریق مشاوره مالیاتی تلفنی آنلاین بدون پرداخت هزینه تلفن، از طریق اینترنت و تماس امن VOIP زیر 1 دقیقه پاسخ سوالات خود را در زمینه فاکتور رسمی دریافت نمایید.
مشخصات و ویژگیهای فاکتور رسمی مورد تایید دارایی چیست؟
برای اینکه بدانید مشخصات فاکتور رسمی چیست؟ باید بگوییم که رعایت ویژگیهای فاکتور رسمی اداره مالیات در زمان فروش کالا یا ارائه خدمات بسیار مهم است؛ زیرا در صورت رعایت نکردن و عدم تطابق با ویژگیهای از پیش تعیین شده مورد تایید قرار نخواهد گرفت. در ادامه به ویژگیهای مهم نمونه فاکتور رسمی مورد قبول سازمان امور مالیاتی (نمونه فاکتور رسمی پر شده) خواهیم پرداخت. این ویژگیها به شرح زیر هستند:
شماره سریال:
از مشخصات و ویژگیهای مهم در زمان صدور فاکتورهای رسمی، داشتن شماره سریال است. شماره فاکتور یا همان شماره سریال باید به رنگ قرمز و در قالب آفست یا ملخی به چاپ برسد که کمی برجستگی نیز داشته باشد. شمارههایی که به این صورت چاپ میشوند به راحتی قابل شناسایی بوده و نسبت به شمارههای معمولی مورد توجه بیشتری قرار خواهند گرفت.
اطلاعات خریدار و فروشنده:
یکی دیگر از مشخصات فاکتورها برخورداری از مشخصات کامل خریدار و فروشنده است که مشخصات طرفین شامل، شناسه ملی / کد ملی (صدور فاکتور رسمی با کد ملی)، آدرس، کد پستی، شماره تلفن، شماره ثبت و کد اقتصادی (فاکتور رسمی با کد اقتصادی) میشود.
تخفیفات، مالیات و عوارض:
از دیگر مشخصات فاکتور رسمی دارایی باید به این اشاره کنیم که فاکتورها باید تمام اعداد و ارقام مهم را داشته باشند و تعداد کالا، قیمت، تخفیفها، مالیات و عوارض بر ارزش افزوده محاسبه شده باشد. لازم به ذکر است که تخفیف اعمال شده باید قبل از مالیات و عوارض مشخص شده باشد؛ چرا که در غیر این صورت، فاکتور اشتباه تنظیم خواهد شد.
امضاء و مهر:
آخرین ویژگی و مشخصه فاکتور رسمی این است که فاکتور باید کاملاً تمیز و بدون خط خوردگی به تایید برسد و مهر و امضا خریدار و فروشنده در محل مناسب آن انجام گیرد.
همچنین کسب راهنمایی در این حوزه از یک مشاور امور مالی و مالیاتی بسیار مهم است. مجموعه کارمنتو میتواند با داشتن بیش از 350 نفر از مشاوران با تجربه توصیههای مهمی را به شما ارائه دهد.
فاکتورهای رسمی به چه صورت چاپ میشوند؟
حال که با فاکتور رسمی آشنا شدهاید ممکن است برای شما این سوال مطرح شود که فاکتور رسمی چگونه است و به چه صورت چاپ میشود؟ باید بگوییم که شرایط برای چاپ فاکتورهای رسمی به شکل معمول رایج بوده به شکل زیر است:
- استفاده از کاغذ تحریر ۸۰ گرمی جهت استفاده در پرینتر و یا کاغذ تحریر ۶۰ گرمی جهت نوشتن دستی
- نوشتن به ۲ ۳ برگی به انتخاب شخص
- استفاده از کاغذهای a4 / a5
آیا فاکتور رسمی قابل ویرایش است؟
همه افراد میتوانند با تهیه فاکتور رسمی قابل ویراش در صورت نیاز فاکتور تهیه شده را براساس شرایط خدمات مجموعه خود ویرایش و تنظیم کنند. بنابراین شما میتوانید با استفاده از نمونه فاکتور رسمی فروش و ارائه محصولات و خدمات خود را به صورت کاملا قانونی ثبت کرده و از این طریق تمام پیشپرداختها، تحویلها، خریدهای جزئی و کلی قابل مدیریت و بررسی است.
مواد قانون مالیات های مستقیم در ارتباط با فاکتور های رسمی چیست؟
از آنجایی که تمامی واحدهای تجاری مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده ملزم به ارائه فاکتور رسمی به خریداران خود هستند، صدور فاکتور رسمی ربطی به بزرگی واحد تجاری نخواهد داشت. لازم به اشاره است که خریدار این امکان را دارد تا در قبال وجه پرداختی، درخواست صدور فاکتور رسمی کند و اگر فروشنده از صدور فاکتور رسمی امتناع کند، مشمول جرائم مربوطه خواهد بود. در واقع با توجه به بخشنامههای مالیاتی در رابطه با استفاده از دستگاه صندوق مکانیزه فروشگاهی در حال حاضر بیشتر صورتحسابهای صادره از ویژگیهای یک صورتحساب قانونی برخوردار بوده و البته عدم صدور فاکتور رسمی دلیل قانع کنندهای برای نپذیرفتن هزینه نخواهد بود و ملاک پذیرش صورتحساب از سوی ممیزین مالیاتی مفاد ماده 147 قانون مالیاتهای مستقیم و ماده 148 قانون مالیاتهای مستقیم است.
منظور از مالیات بر ارزش افزوده در فرایند ارائه فاکتور رسمی چیست؟
باید بدانید که منظور از مالیات ارزش افزوده در فرایند ارائه فاکتور رسمی (فاکتور رسمی با ارزش افزوده) مالیات غیر مستقیم است که با تفاوت ارزش کالای عرضه شده با ارزش کالای خریداری شده در یک دوره مشخص تعیین خواهد شد. در واقع هر کالا و خدماتی برای بنگاه معاملاتی، هزینههایی دارد. زمانی که قیمت فروش بیشتر از هزینههای اولی تولید باشد مالیاتی تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده برای آن در نظر گرفته میشود. بنابراین اختلاف قیمت بین مواد و هزینههای اولیه و قیمت فروش است.
چگونه فاکتورهای صوری از فاکتورهای رسمی تشخیص داده میشود؟
به صورت کلی فاکتور صوری، فاکتورهایی شبیه به فاکتور رسمی سازمان امور مالیاتی مورد تایید سازمان مالیات است، اما در اصل این فاکتورها جعلی بوده و از اعتبار برخوردار نیست. نکته حائز اهمیت این است که صادر کردن چنین فاکتورهایی غیر قانونی بوده و جرم محسوب میشود. بنابراین بهتر است که به عنوان یک خریدار و فروشنده باید توانایی تشخیص فاکتور صوری را داشته باشید.
- مطمئن شوید که شرکت صادرکننده فاکتور، فقط روی کاغذ نباشد.
- بررسی کنید که فروشنده کالا از طریق یک شرکت منحل شده، فاکتور را صادر نکرده باشد.
- از اعتبار شناسه ملی اعلام شده توسط فروشنده اطمینان حاصل کنید.
- فعالیت فرد صادرکننده فاکتور را با کالای درج شده مقایسه کنید.
تفاوت فاکتور رسمی با فاکتور غیر رسمی چیست؟
متوجه شده تفاوت فاکتور رسمی و غیررسمی کار راحتی بوده و کافی است که به اطلاعات وارد شده در فاکتور توجه کافی داشته باشید. از جمله مهمترین تفاوتهای فاکتور رسمی و غیر رسمی باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- از مهمترین تفاوتهای فاکتورهای رسمی از غیر رسمی، فرمت آن است. فاکتورهای رسمی بر اساس سازمان امور اقتصاد چاپ میشوند. در صورتی که فاکتورهای غیر رسمی فقط برای آگاه کردن خریدار از قیمت کالای خریداری شده باشد، اعتباری در سازمان امور اقتصاد و دارایی نخواهد داشت.
- معمولا فاکتور غیر رسمی برای خریدارانی که قصد خرید کالا و یا خدماتی را جهت مصارف شخصی خود دارند، صادر میشود، اما فاکتورهای رسمی عموما برای خریدهایی با تعداد و مقدار بالا برای شرکتهای بسیار بزرگ است. البته صدور فاکتورهای رسمی تنها مختص شرکتهای بزرگ نیست.
- از دیگر تفاوتهای فاکتورهای رسمی از غیر رسمی اطلاعات درج شده در آن است. در فاکتورهای رسمی اطلاعاتی از جمله نام طرفین معامله، شرایط و مبلغ و مشخصات کامل طرفین معامله ذکر میشود.
سخن پایانی
در این متن به ثبت فاکتور رسمی فروش و موارد مربوط به این موضوع پرداختیم. در واقع صدور فاکتورهای رسمی به شما در ایجاد اطمینان از خدمات یا کالای خریداری شده کمک میکند و همچنین سبب حرفهای تر بودن کسب و کار شما خواهد شد.
در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی یا سوال در رابطه با بخشنامه صدور فاکتور رسمی میتوانید از مشاوران امور مالی و مالیاتی کارمنتو راهنماییهای لازم را به صورت آنلاین تلفنی در لحظه و فوری بگیرید. این مجموعه با استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای دنیا و ارائه خدمت با معقولترین قیمت بازار میتواند یک گزینه مناسب برای کسب راهنمایی باشد. لازم به ذکر است که این پلتفرم دارای شارژ اولیه رایگان بوده و قابلیت استفاده از کیف پول را برای کاربران خود فراهم کرده است. همچنین میتوانید این اطمینان را داشته باشید که اطلاعات شما نزد مشاوران ما به صورت کاملا محرمانه باقی میماند.

از طریق مشاوره کسب و کار آنلاین تلفنی در حوزه مد نظر خود بدون پرداخت هزینه تلفن و اینترنت و از طریق تماس امن، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.
با کلیک روی لینک زیر و از طریق (منو خدمات مشاوره) حوزه مد نظر خود را انتخاب نمایید.