هر آنچه در مورد راه‌اندازی مجموعه نان فانتزی نیاز است بدانید!

مدت مطالعه: 6 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 16 خرداد 1402
نویسنده: Niloofar Zamani

بنر نان فانتزی

یکی از کسب و کارهایی که با توجه به درآمد آن مورد توجه افراد قرار گرفته است، مجموعه نان فانتزی است. از دیر باز نان یکی از رایج‌ترین مواد غذایی ایرانیان بوده است و امروزه با توجه به گسترش فست‌فودها، صنعت نان فانتزی رواج بیشتری پیدا کرده است. اگر شما هم به فکر راه‌اندازی یک مجموعه نان فانتزی هستید و می‌خواهید در این مورد بیشتر بدانید، حتما این مقاله را دنبال کید تا با تمام جزئیات این کار آشنا شوید. در این مسیر ابتدا با مزایا و معایب این کسب و کار آشنا می‌شویم و در نهایت مسیر دریافت مجوز و ثبت امور مالیاتی را بررسی می‌کنیم.

می‌توانید در بخش مشاوره کارآفرینی، وب سایت کارمنتو هر آنچه را که باید در مورد راه‌اندازی کسب و کار جدید بدانید، از کارشناسان دریافت کنید.

مزایا و معایت راه‌اندازی نانوایی

پیش از هر چیز بهتر است کمی با فراز و نشیب بازار کار نانوایی آشنا شویم. فرقی ندارد چه نوع نانوایی مد نظرتان باشد.

مزایای تاسیس نانوایی:

  1. شاید مهم‌ترین مزیت تاسیس نانوایی را بتوان اهمیت این ماده غذایی در سفره خانوار ایرانی معرفی کرد.
  2. در وهله دوم سوددهی نانوایی‌ها خوب است و درآمدی نسبتا خوب را برای موسس مجموعه به ارمغان می‌آورد.
  3. کارآفرینی و اشتغالزایی برای جوانان کشور یکی دیگر از مزایای این کسب و کار است.
  4. شما می‌توانید با تکیه بر تهیه نان سالم به سلامت جامعه و رفع بیماری‌های اجتماع کمک کنید.

مشکلات پیش روی تاسیس نانوایی:

  1. تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی نانوایی ممکن است اولین چالش پیش روی شما باشد.
  2. در ادامه مسیر تاسیس نانوایی ثبت مجموعه و دریافت مجوز فعالیت مهم‌ترین چالش شما در این مسیر است. برای حل این مشکل مجموعه‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند بهترین انتخاب را انجام دهید.
  3. مطمئنا پس از تاسیس نانوایی شما نیاز به شاطر یا متخصص پخت نان هستید که بتوانید کیفیت خوبی را برای نان خود به ارمغان بیاورید.
  4. چالش دیگری که در این مسیر با آن روبرو می‌شوید، تهیه آرد یا سبوس است.

انواع نانوایی

پس از آشنایی با مزایا و مشکلات راه‌اندازی نانوایی، بهتر است با انواع نانوایی آشنا شویم:

نانوایی سنتی

نانوایی‌های سنتی همان نانوایی‌های رایج هستند. نان‌های بربری، تافتون، سنگک و… که در تنورهای سنتی پخته می‌شوند در این دسته قرار می‌گیرند.

نانوایی سنتی مکانیزه

این دسته نانوایی‌ها همان نان سنتی را با تجهیزات پیشرفته‌تر از قبیل فرهای نانوایی استفاده می‌شود.

نان فانتزی

نان فانتزی معمولا با نان‌های باگت، ساندویچی، نان صبحانه و… شناخته می‌شود.

نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم این است که گاهی یک نانوایی چند نوع نان را تولید می‌کند که به آن‌ها مجتمع نان می‌گویند.

طرح تجاری مناسب برای تاسیس نان فانتزی

طرح تجاری مناسب به طرحی می‌گویند که تمام جوانب کسب و کار را در نظر بگیرد. برای داشتن چنین طرح جامع و کاملی باید کل مسیر حرکت را مشخص کند. برای نوشتن این طرح گام‌های زیر را طی کنید.

برآورد اولیه‌ای از هزینه‌ها انجام دهید.

این هزینه‌ها شامل تجهیزات، اجاره یا خرید مغازه، حقوق اولیه کارکنان، برآورد نسبی هزینه آب/ برق/ گاز، هزینه لازم برای دریافت مجوزها و… خواهد بود. بنابراین حتما تمام جوانب کار را در نظر بگیرید.

تعیین نفشه راه برای تولید نان با کیفیت.

نقشه راه تهیه شده از سوی شما باید از اولین قدم یا همان خرید آرد باشد تا مرحله پخت نان. در این مسیر مراحلی همچون تهیه مخمر، آماده سازی خمیر مناسب، دمای فر یا کوره مناسب نانوایی و… را باید در نظر بگیرید. البته بخش عمده‌ای از این اطلاعات به کمک به کارگیری یک نانوای ماهر کسب می‌شود.

مسیر فروش و بازاریابی را تعیین کنید.

در پایان مسیر تهیه طرح تجاری نیاز است به پیدا کردن مشتریان هم فکرکنید. طرح‌های تبلیغاتی در نظر بگیرید، پوستر پخش کنید یا وجه تمایزی را ایجاد کنید. در بازار پر رقابت این حوزه وجود وجه تمایز یا طرح تبلیغاتی اهمیت بسیار زیادی دارد.

البته علاوه برنکاتی که ذکر شد باید بگوییم که طرح اولیه‌ای که شما می‌نویسید، ممکن است در طول مسیر اجرا، چندین بار تغییر کند. پس نگران این تغییرات نباشید و تنها سعی کنید به کمک مشاوران مطمئن طرح خود را به حقیقت نزدیک کنید.

بررسی شرایط مکان مناسب برای راه‌اندازی نان فانتزی

مکان مناسب برای نان فانتزی شامل دو بخش کلی است:

  1. بخش اول کارگاه مناسب است که باید کلیه قوانین بهداشتی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت را رعایت کند.
  2. فروشگاه مناسب برای فروش محصولات تولید شده در مجموعه نان فانتزی.

بنابراین مغازه مورد نظر شما یا باید در یک مکان بزرگ باشد که هر دو محل را در کنار هم داشته باشد یا دو مغازه جدا از هم را آماده کنید. شاید با بررسی و مطالعه این بخش سوالی برایتان پیش بیاید که تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی کارگاه نان فانتزی چیست؟ یا حتی فروشگاه نان فانتزی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

تجهیزات مورد نیاز جهت تاسیس نان فانتزی

تجهیزات مورد نیاز در کارگاه پخت نان آن قدر پیشرفته و کامل است که از زمان آماده سازی خمیر تا پهن کردن و پختن آن را می‌توان به آسانی به کمک آن‌ها انجام داد. هرچند وجود نیروی ماهر جهت استفاده از آن‌ها امری ضروری و حیاتی است. قرار است در این بخش لیستی از تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی کارگاه و فروشگاه نان فانتزی برای شما ارائه کنیم تا بتوانید با دیدی بازتر طرح تجاری تهیه کنید.

  • دستگاه همزن که با نام خمیر گیر نیز شناخته می‌شوند.
  • دستگاه چانه‌گیر خمیر جهت یکسان بودن چانه‌های تهیه شده.
  • دستگاه پهن کن خمیر که ضخامت خمیر پهن شده را یکدست می‌کند.
  • دستگاه پخت نان این دستگاه‌ها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع نان و نوع خمیر باید دستگاه مناسب را انتخاب کرد.
  • فر یکی دیگر از تجهیزاتی است که هر کارگاهی به آن احتیاج دارد. البته باید بدانید که فر هم انواع مختلفی دارد که مجددا با توجه به انواع نان و کیک می‌توانید فر مناسب را انتخاب کنید.
  • قیف‌های مخصوص نانوایی که برای شیرینی‌ها و نان‌هایی با خمیر سفت یا نیمه سفت استفاده می‌شوند.
  • دستگاه الک کردن آرد برای جداسازی ناخالصی و یکدست کردن آرد.
  • توری سرد کن نان که بتوانید نان‌های داغ را خنک کنید و از خمیر شدن آن جلوگیری می‌کند.
  • ویترین مناسب جهت به نمایش گذاشتن محصولات
  • ترازو جهت وزن کردن محصولات وزنی
  • نورپردازی مناسب در فروشگاه می‌تواند مشتریان زیادی را جذب مغازه شما بکند.
  • سیستم تهویه مناسب در فروشگاه و کارگاه که اهمیت بسیار بالایی دارد.
  • دستگاه برش نان تست هم برای حفظ بهداشت و تامین رضایت مشتریان مهم است.

با تمام این تفاسیر هزینه مورد نیاز برای تاسیس فروشگاه نان فانتزی زیاد به نظر می‌رسد.

هزینه راه‌اندازی خط تولید نان فانتزی چقدر است؟

هزینه خط تولید نان فانتزی با توجه به اینکه نوسانات قیمت بسیار زیاد است غیر قابل پیش بینی است. با این وجود بدون در نظر گرفتن هزینه اجاره مغازه و کارگاه به نظر می‌آید با سرمایه 500 الی 700 میلیون تومان می‌توان کارگاه مناسبی را راه‌اندازی کرد. البته فراموش نکنید که برند تجهیزات، نو بودن یا دست دوم بودن، تعداد، نوع دستگاه و… نقش به سزایی در تغییر این میزان سرمایه دارد. این هزینه برای یکبار انجام می‌شود اما هزینه‌های جاری یک فروشگاه نان فانتزی چیست؟

لیست هزینه‌های ثابت یک نان فانتزی

راه‌اندازی کافه نان به صورت ثابت چند خرج مشخص دارد. اولین بخش مخارج هزینه‌های آب/ برق/ گاز است. این مخارج معمولا ماهانه بالای 1 میلیون است چرا که هم محل تاسیس کافه تجاری است و هم میزان مصرف بالاست. البته دولت حمایت‌هایی از این کسب و کارها انجام می‌دهد. علاوه بر این مخارج حقوق پرسنل و تامین مواد اولیه هم نباید فراموش کرد. مواد اولیه مورد نیاز در کافه نان شامل تخم مرغ، آرد، شیر، مخمر، گلاب، روغن، نمک، جوش شیرین و.. است.

حال که با تجهیزات و هزینه‌های راه‌اندازی نان فانتزی آشنا شدیم خوب است نگاهی هم به روند اخذ مجوز آن بپردازیم.

مراحل اخذ مجوز تاسیس نان فانتزی

برای اخذ مجوزهای لازم باید مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا محدوده (ناحیه/ منطقه) مورد نظرتان را برای تاسیس کارگاه یا فروشگاه در نظر بگیرید.
  • حال به صنف ناحیه یا شهر خود بروید و طرح پیشنهادیتان را ارائه کنید. در این مرحله بر اساس مدارک و اطلاعات شما با تاسیس کارگاه شما موافقت اصولی خواهد شد. در ادامه باید جواز تاسیس را دریافت کنید.
  • به کمک جواز تاسیس اقدام به راه‌اندازی کارگاه کنید. در این مرحله پیش از خرید تجهیزات پیشنهاد می‌کنیم قوانین وزارت بهداشت را در مورد کارگاه‌های تولیدی مواد غذایی مطالعه کنید و محیط کارگاه را متناسب با آن بهینه سازی کنید.
  • حال به کمک جواز تاسیس + موافقت اصولی درخواست پروانه کسب بدهید. برای دریافت پروانه کسب بازدید حضوری از محیط مغازه و کارگاه شما انجام می‌شود. اینجاست که آماده سازی اولیه کارگاه شما را از ارائه درخواست مجدد نجات می‌دهد. پس از گذشتن از این مرحله پروانه کسب شما صادر و مجوز فعالیتتان داده می‌شود.
  • پخت وفروش نان را آغاز کنید. البته فراموش نکنید پیش از فروش ثبت نام امور مالیاتی را حتما انجام دهید.

مراحل ثبت نام امور مالیاتی

امور مالیاتی کشور بر اساس قوانین تصویب شده در دولت از تمامی صاحبین کسب و کار می‌خواهد با تنظیم اظهارنامه مالیاتی در ادوار مشخص میزان درآمد و مخارج خود را ثبت کنند. به این ترتیب مالیات مربوط به شما محاسبه خواهد شد. برای تکمیل اطلاعات خود به پایگاه اینترنتی tax.gov.ir مراجعه کنید و با تکمیل پروفایل خود، در زمان مشخص اظهارنامه خود را تسلیم دولت کنید. در این راه حسابداران به شما کمک می‌کنند تا به راحتی اطلاعاتتان را تکمیل کنید.

مشاوره راه‌اندازی نان فانتزی با کارمنتو

مجموعه کارمنتو مفتخر است به همکاری با خبره‌ترین مشاوران و فعالان حوزه کسب و کار. این همکاری سبب شده است تمام نیازهای کسب و کارهای نوپا را شناسایی کند وبهترین راهکار را به ایشان ارائه کند. شما هم می‌توانید به راحتی از مشاورین ما کمک بگیرید و با راه‌اندازی کارگاه و فروشگاه نان فانتزی خود درآمدی عالی را ثبت کنید. امیدواریم کسب و کارتان همیشه پر رونق و پر سود باشد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 750 نظر

5 750
هر آنچه در مورد راه‌اندازی مجموعه نان فانتزی نیاز است بدانید!

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از

20 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ایمیل شما با موفقیت ثبت شد