فهرست مطالب
Toggle- طرح تجاری کارگاه بسته بندی خشکبار
- مشکلات و مزایای راه اندازی کارگاه بسته بندی خشکبار
- مکان مناسب برای کارگاه بسته بندی خشکبار
- دستگاهها و مواد اولیه مورد نیاز برای کارگاه بسته بندی خشکبار
- هزینه راه اندازی کارگاه بسته بندی خشکبار
- سود حاصل از کارگاه بسته بندی خشکبار
- مراحل اخذ مجوز تأسیس کارگاه بسته بندی خشکبار
- مشاوره راه اندازی کارگاه بسته بندی خشکبار با کارمنتو
بستهبندی هر محصول، از مهمترین عناصر تاثیرگذار در برندینگ آن است. وقت خرید هر چیزی، از خوراکی گرفته تا لوازم ارایشی و از ابزار تاسیساتی تا لوازم برقی خانگی، اولین چیزی که به عنوان خریدار میبینیم پکیج است. به همین دلیل است که برندها و شرکتهای بزرگ، بخشهای بزرگی از بودجهشان را به طراحی و اجرای بستهبندی اختصاص میدهند. در سالهای اخیر خشکبار، این عضو همیشگی آشپزخانه ما ایرانیها در قالبها و بستهبندیهای جذاب و متفاوتی وارد بازار شده و بسیاری از این فرصت برای راهاندازی کسبوکار و همکاری با برندها استفاده کردهاند.
در این مطلب میخواهیم یک کسبوکار مرتبط با همین موضوع را بررسی کنیم: راه اندازی کارگاه بسته بندی خشکبار. برای راه اندازی چنین کارگاهی، اطلاعات لازم را به شما میدهیم و یک راه ساده و کارآمد برای دریافت مشاوره تخصصی معرفی خواهیم کرد.
طرح تجاری کارگاه بسته بندی خشکبار
طرح تجاری، در واقع سند مکتوب شما برای برنامهریزی شغلی است. وقتی به راه اندازی یک کارگاه بستهبندی فکر میکنید، باید همه برنامههای آن از جمله بودجه مورد نیاز، مکان کارگاه، میزان تولید، زمانبندی، تعداد کارمندان و کارگران و… را در طرح بنویسید. به زبان ساده، این طرح قرار است سرمایهگذاران و مخاطبان شما را قانع کند که این کسبوکار فکر شده و سودده است. بعضی از اطلاعات موجود در طرح، اینها هستند:
- ظرفیت تولید
- محل اجرا
- سرمایه ثابت و سرمایه در گردش
- سرمایه کل طرح
- زمین محل اجرا
- میزان تسهیلات مورد نیاز
- مدت بازگشت سرمایه
مشکلات و مزایای راه اندازی کارگاه بسته بندی خشکبار
برای راه اندازی کارگاه بسته بندی خودتان، باید با چشمان باز تصمیم بگیرید. این شغل میتواند نسبتا سودده باشد، اما چالشها و مشکلاتی هم دارد.
مزایا:
– تنوع محصولات: خشکبار را میشود به اشکال مختلف و جذابی بستهبندی کرد. این یعنی دست شما در انتخاب بستههای کاغذی، مقوایی، پلاستیکی و حتی شیشهای کاملا باز است. با توجه به بودجه و شرایطتان، یکی از این مدلها را انتخاب کنید.
– امکان شروع در فضای کوچک: اگر کار را از مقیاسهای خیلی کوچک شروع کنید (مثلا طراحی و چاپ را برونسپاری کرده و خودتان فقط کار بستهبندی را انجام بدهید)، میشود کارگاه را با داشتن فقط یک دستگاه راه انداخت.
– سود بالا: کارگاههایی با ظرفیت متوسط میتوانند روزانه بیش از 200 بسته تولید کنند و صاحبان کسبوکار را به سود نسبتا بالایی برسانند.
مشکلات:
– ثبات نداشتن قیمت ارز: همه چیز در صنعت به قیمت ارز بستگی دارد. از چسبی که برای بستهبندی استفاده میکنید تا اجارهای که برای کارگاه میپردازید. با بالا رفتن قیمت ارز، کسبوکار شما تاثیرات منفی میپذیرد.
– قیمت بالای دستگاهها: سرمایه اولیه شما برای راهاندازی کارگاه کم نیست. دستگاههای بسته بندی این روزها از 100 تا 200 میلیون تومان قیمت دارند.
مکان مناسب برای کارگاه بسته بندی خشکبار
کارگاه بسته بندی خشکبار شما باید حداقل 20 متر مربع مساحت داشته باشد. البته که بعد از بزرگ شدن کسبوکار و بالا رفتن تعداد کارکنان، باید متراژ را بالاتر ببرید. کارگاهی که 10 نفر کارمند و ظرفیت روزی 200 بسته را داشته باشد، به مکانی حداقل 100 متر مربعی نیاز خواهد داشت.
دستگاهها و مواد اولیه مورد نیاز برای کارگاه بسته بندی خشکبار
همانطور که گفتیم، دستگاهها و امکانات مورد نیاز شما بستگی به این دارند که میخواهید دقیقا چه نوع بستهبندی برای خشکبار تهیه کنید. این چند دستگاه از انتخابهای معمول افرادی هستند که چنین کارگاههایی تاسیس میکنند:
- دستگاه بستهبندی ساشه مارپیچی
- دستگاههای یک طرف، دو طرف و سه طرف دوخت
- دستگاه چاپ
- دستگاه پر کُن
- دستگاه سیل
- دستگاه توزین دار
- دستگاه دوخت
- وکیوم رومیزی یا صنعتی
مواد اولیه مورد نیاز:
- کارتن مقوایی
- پاکت ساشهای
- سلفون
- قوطی شیشهای
هزینه راه اندازی کارگاه بسته بندی خشکبار
اگر به بسته بندی خشکبار در خانه کار میکنید، با یک دستگاه وکیوم میتوانید کسبوکار را شروع کنید. با این حال وقتی در مورد یک «کارگاه تولیدی» صحبت میکنیم، همه چیز متفاوت است. برای شروع کسبوکارتان در قالب یک کارگاه، این هزینهها را (به صورت حدودی) در پیش خواهید داشت:
- خرید یا اجاره مکان (شروع از 50 میلیون تومان)
- خرید دستگاه (شروع از 150 میلیون تومان)
- خرید مواد اولیه (شروع از 20 میلیون تومان)
- هزینه راهاندازی آب و برق و گاز کارگاه
سود حاصل از کارگاه بسته بندی خشکبار
سود کارگاه بسته بندی، به میزان تولید و سود ِ هر پکیج بستگی دارد. به طور میانگین اگر شما روزانه 400 بسته تولید کنید و روی هر بسته حدود 1500 تومان سود داشته باشید، روزی 60000 و ماهانه تقریبا 18 میلیون تومان سود خواهید داشت. با این حال، باید همیشه مراقب هزینههای جاری هم باشید. ممکن است سود کارگاه در ماههای ابتدایی به این عدد نرسد، اما با تداوم کار حتی از این هم بیشتر خواهد شد.
مراحل اخذ مجوز تأسیس کارگاه بسته بندی خشکبار
مجوز کسبوکارهای بسته بندی مواد غذایی، از طرف وزارت بهداشت صادر میشود. برای ثبت شرکت بستهبندی، ابتدا باید این موارد را دریافت کنید:
- مجوز بهداشت از وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو
- پروانه تاسیس از وزارت جهاد کشاورزی
- پروانه بهرهبرداری از صنایع و معادن
- معرفینامه مسئول فنی واجد شرایط و پروانه شخص معرفی شده
سپس باید تمام این مدارک را به وب سایت اداره ثبت شرکتها یا دفتر این شرکت به صورت حضوری تحویل بدهید و یک سری مدارک شخصی (کپی کارت ملی و شناسنامه، مشخصات اعضای هیئت مدیره، اساسنامه و اظهارنامه) را هم به آن ضمیمه کنید. این اداره پس از بررسی مدارک و کارشناسی محل کارگاه، مجوز کارتان را صادر خواهد کرد.
مشاوره راه اندازی کارگاه بسته بندی خشکبار با کارمنتو
اگر بدون تجربه قبلی به سراغ این کسبوکار آمدهاید، احتمالا سوالات زیادی در ذهن دارید. از این که چطور یک طرح تجاری کامل و به روز بنویسید تا این که مراحل اداری گرفتن مجوز را چطور طی کنید. متخصصان و کارشناسان ما در کارمنتو، آماده پاسخ دادن به این سوالات هستند. مهم است که جوابهایتان را از افراد باتجربه بگیرید، و مشاوره با افراد باتجربه را میتوانید در پلتفرم کارمنتو تجربه کنید. سوالات و مشکلاتتان را در این پلتفرم مطرح کنید و به صورت کاملا آنلاین و غیرحضوری، مشاوره بگیرید.