فهرست مطالب
Toggle- شغل پرورش عقرب چیست و چرا واردش میشوید؟
- اقدامات لازم در خصوص پرورش عقرب
- اخذ مجوز پرورش عقرب
- انواع روش های پرورش عقرب
- تعیین محل نگهداری عقربها
- تغذیه صحیح عقرب
- اصول نگهداری از عقرب
- سرمایه اولیه و هزینههای نگهداری عقربها
- امکانات و تجهیزات لازم
- راهکارهای بازاریابی و فروش عقرب
- میزان درآمد و سود حاصل از پرورش عقرب
- مزایا و معایب پرورش عقرب
- مشاوره پرورش عقرب با کارمنتو
پرورش عقرب جزو کسب و کارهایی است که ممکن است درباره آن اطلاعات زیادی نداشته و از سودی که میتوان از این راه کسب کرد غافل باشید. عقرب، حشرهای کوچک و خطرناک است که در صحراهای خشک و کوهستانها یافت میشوند؛ اما این حشره در کنار ظاهر خطرناک برای طبیعت و انسانها، فواید بسیاری دارد که در این مقاله به آن میپردازیم.
شغل پرورش عقرب چیست و چرا واردش میشوید؟
یکی از کسب و کارهایی که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است، پرورش عقرب است که به علت خواص بینظیر سم آن، بسیار ارزشمند است. این سم جهت درمان بیماریهایی مانند سرطان، ام اس، دیابت و… به کار میرود. این حشره در بیشتر نقاط ایران به صورت طبیعی یافت میشود و با حفاظت، حصار بندی و آبپاشی در فصلهای گرم، میتوان امکان رشد آن را افزایش داد. سم عقرب بسیار گران قیمت است و با فروش آن میتوانید درآمد بالایی کسب کنید.
اقدامات لازم در خصوص پرورش عقرب
پس از کسب مجوزهای لازم برای این کار لازم است همه شرایط محیطی، گرما و رطوبت را فراهم آورید. پس از خرید یا صید عقرب، لازم است آنها را با خار و خاشاک در یک تشت خشک با عمق ۲۰ سانتیمتر بریزید. سپس گونههای مختلف را به صورت جداگانه در تشتهای کوچکتر قرار دهید و خس و خاشاک آن را جدا کنید. عقربها را در پارچ دهان گشاد شیشهای ریخته و آب ولرم روی آنها بریزید. دمای اتاق باید بین ۲۱ تا ۲۸ درجه سانتیگراد باشد و عقربها دور از باد مستقیم یا باد کولر قرار بگیرند. لازم است بدانید آب مورد استفاده حتما باید تصفیه شده باشد. عقربها را باید در پارچ با پنس هم بزنید تا آلودگی از بدن آنها خارج شود. سپس لازم است عقربها را در الک ریخته و بر روی آنها آب بریزید و بگذارید آب خارج شود.
اخذ مجوز پرورش عقرب
برای پرورش عقرب لازم است مجوزهای لازم از محیط زیست و اداره بهداشت دریافت شود. همچنین به مجوز شکار و صید نیاز دارید. سپس لازم است برای اخذ مجوز از سازمان دامپزشکی نیز اقدام شود. اگر مدارک و مستندات فرد کامل باشد، صدور پروانه یا مجوز بدون ذیق وقت صادر میشود. همچنین برای صادرات این زهر به مجوز اداره گمرک و بازرگانی نیاز خواهید داشت.
انواع روش های پرورش عقرب
پرورش عقرب به یک روش انجام میشود و لازم است در زمین بیابانی این کار صورت بگیرد؛ اما سمگیری از عقربها با دو روش انجام میشود. در روش اول بند انتهایی دم عقرب که به آن غده سمی میگویند قطع و شستوشو میگردد. پس از آن به مدت یک ماه در دستگاههای خشککننده قرار میگیرند تا کاملا خشک شوند. پس از آن غدهها در هاونهای بلورین کویبده شده و با آب مقطر مخلوط میشود. محلول به دست آمده در سانتریفیوژ قرار داده شده تا مایع حاوی سم جدا شود.
روش دیگر برای تهیه سم، استفاده از دستگاه شوک الکتریکی است. به این صورت که دو سر الکترودی در دو طرف غده سمی قرار میگیرد و شوک الکتریکی به آن وارد میشود؛ این کار باعث میشود سم خالص عقرب بیرون بریزد.
تعیین محل نگهداری عقربها
لازم است محل پرورش عقرب سرپوشیده و دارای تهویه مناسب باشد. کف محل پرورش عقرب را شن بریزید و از کنده درخت استفاده کنید. عقربها به نور زیادی احتیاج ندارند؛ اما بهتر است در محیط نگهداری از عقربها بهطور متناوب از یک دوره تاریکی و روشنایی استفاده کنید که زمان تاریکی آن بیشتر باشد. دمای مورد نیاز برای عقربها نیز بین ۲۱ تا ۳۲ درجه سانتیگراد است و گاهی لازم است این دما تا ۳۷ درجه نیز بالا رود؛ به همین علت داشتن سیستم گرمایشی برای این کار ضروری است. لازم است توجه داشته باشید با توجه به اینکه عقرب از کوچکترین سوراخها میتواند به بیرون راه پیدا کند، وجود توریهای ریز در محل نگهداری عقرب ضروری است.
تغذیه صحیح عقرب
برای تغذیه عقربها میتوانید از کرم خاکی یا جیرجیرک استفاده نمایید. این موجودات از انواع مختلف عنکبوتها، حشرات، مارمولک، پستانداران کوچک مانند موش و عقربهای دیگر تغذیه میکنند. همچنین لازم است مواد تقویتی و آب آشامیدنی به عقربها داده شود.
اصول نگهداری از عقرب
پرورش عقرب مانند پرورش سایر موجودات زنده به اقدامات خاصی نیاز دارد. این کار باید در زمینی بیابانی و محصور و فاصله ۱۰ کیلومتری از شهر یا روستا صورت بگیرد. . باید در تعیین محل نگهداری عقربها دقت کافی به عمل آورید. همچنین لازم است دمای مورد نظر برای پروش عقرب تنظیم شود. توجه به تهیه غذای مناسب از دیگر نکاتی است که لازم است رعایت شود. عقربها در شب غذا میخورند و نیاز آنها به آب اندک است.
سرمایه اولیه و هزینههای نگهداری عقربها
هزینههای راه اندازی پرورش عقرب شامل هزینههای خرید تجهیزات، خرید عقرب، خرید غذای عقرب و.. خواهد بود. به صورت کلی برای شروع این کسب و کار به هزینهای حدود ۱۰۰ میلیون تومان نیاز دارید.
امکانات و تجهیزات لازم
امکانات و تجهیزات زیر برای پروش عقرب ضروری است:
- محفظه نگهداری پلاستیکی
- مینی ترازوی دیجیتالی
- Ph متر
- آکواریوم زایشگاه عقرب
- دما سنج و رطوبت سنج
- چراغ قوه UV
- دستگاه دیسیکاتور
- پنس بلند برای برداشتن عقرب
- الکتروشوک
- ماسه مرغوب برای کف محفظه
- لوله آزمایشگاهی
- دستگاه فریز
- آبپاش
- جعبه کمکهای اولیه
- تانک ازت ۳ لیتری
- پلیت شیشهای ۱۵ سانت
- پلیت پلاستیکی ۸ سانت
راهکارهای بازاریابی و فروش عقرب
با توجه به اینکه این سم مشتریان خاصی دارد و عموم از آن بهره نمیبرند برای پیدا کردن مشتری ممکن است با چالشهایی مواجه شوید. بازار این سم خارجی است و باید مشتریان خارجی خود را پیدا نمایید و از طریق حضور در نمایشگاههای آنها یا از طریق ایمیل و سوشال مدیا.. محصول خود را به آنها معرفی کنید.
میزان درآمد و سود حاصل از پرورش عقرب
از هر ۱۵۰ هزار عدد عقرب حدود ۲۵ گرم سم خشک عقرب تولید میشود. حدود قیمت هر گرم سم، بین ۶۵ تا ۹۰ میلیون تومان است. پس از فروش زهر و کم کردن هزینه های تولید از آن به سود حاصله دست پیدا میکنید. سود این کار حدود ۸۰ درصد خواهد بود.
مزایا و معایب پرورش عقرب
پرورش عقرب مزایای زیادی دارد که شامل موارد زیر است:
- این کسب و کار نوپا و اشباع نشده است.
- زهر عقرب جزو گران قیمتترین مایع دنیا است.( هرگرم حدود ۶۵ تا ۹۰ میلیون تومان)
- پرورش عقرب هزینه زیادی ندارد.
- پرورش عقرب به مکان بزرگی احتیاج ندارد.
از معایب این شغل میتوان به تهدید انسانی و دامی آن اشاره کرد. زهر عقرب بسیار خطرناک و کشنده است و در صورت فرار حتی یک عقرب ممکن است حوادث جبراننشدنی به بار بیاید.
مشاوره پرورش عقرب با کارمنتو
پرورش عقرب یکی از کسب و کارهایی است که اگر با آگاهی وارد آن شوید و چم و خم آن را بدانید، میتوانید به درآمد بالایی دست یابید. لازم است پیش از شروع کار با افراد متخصص مشورت نمایید تا بتوانید در این شغل به موفقیت برسید. کارمنتو با داشتن مشاورین خبره و مجرب آماده است تا شما را در این امر راهنمایی کند. شما میتوانید به صورت تلفنی و آنلاین با این مشاوران در ارتباط باشید و ابهامات خود را در این خصوص برطرف نمایید.