روش های صادرات کالا به ترکیه به همراه قوانین تجارت با این کشور

مدت مطالعه: 9 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 21 دی 1401
نویسنده: Niloofar Zamani

ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است و بسیاری از ایرانیان با این کشور ارتباطاتی دارند. این ارتباطات اکثرا به منظور کار و تجارت است؛ زیرا کشور ترکیه از لحاظ اقتصادی و رسوم، شباهت زیادی به کشور ایران دارد و برای مردم ایران تجارت با مردم ترکیه بسیار ساده است. به طوری که همواره بسیاری از کسب و کارها به دنبال صادرات به ترکیه هستند و مراحل قانونی این کار راطی می‌کنند. البته این کار به هیچ عنوان ساده نیست و برای این کار نیاز دارید که برخی قوانین و مقررات کشور ترکیه و کشور ایران را بدانید.
بازار صادرات به ترکیه برخی قوانین مشخص و تعریف شده دارد که از طرف دولت دو طرف و سازمان‌های نظارت بر صادرات در جهان وضع شده‌اند. امروزه گمرک جمهوری اسلامی ایران پر از کالاهایی است که مالکان آن‌ها به دلیل عدم اگاهی از قوانین صادرات، نمی‌توانند کالاهای خود را وارد یا خارج کنند. به همین دلیل اگر به دنبال صادرات به ترکیه هستید و از قوانین آن مطلع نیستید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

روش های صادرات کالا به ترکیه به همراه قوانین تجارت با این کشور

مشاوره تجارت و بازرگانی، راهی مطمئن در مسیر صادرات و واردات

شیوه و مراحل صادرات به ترکیه

صادرات کالا به ترکیه پروسه نبستا ساده‌ای دارد و می‌توان کالاها را به شیوه‌های مختلف می‌توان از ایران وارد ترکیه کرد. اما اگر بخواهیم مراحلی را برای صادرات به ترکیه به شما معرفی کنیم، می‌توان این مراحل را به 4 دسته تقسیم بندی کرد. البته این مراحل بسیار دشوار و زمان‌بر هستند و شاید انجام هر کدام از آن‌ها ماه‌ها طول بکشد. ما به صورت مختصر، مراحل صادرات به ترکیه را در اختیارتان می‌گذاریم تا از پروسه کلی این کار آگاهی داشته باشید:

1.    مرحله بررسی بازار صادرات به ترکیه

صادرات به ترکیه می‌تواند توسط تولیدی‌ها و بازرگانان انجام گیرد و تمام آن‌ها شرایط مختلفی در این پروسه خواهند داشت. در اولین مرحله از صادرات شما باید محصولات مورد نظر خود را در بازار ترکیه بررسی کنید تا قیمت کلی و سوددهی آن را به دست آورید. داشتن اطلاعات از کالاهای مورد نظر در ترکیه و سوددهی حاصل از آن می‌تواند ارزش بسیاری داشته باشد.

2.    مرحله بررسی قوانین صادرات به ترکیه

در دومین مرحله، بررسی و آنالیز قوانین صادرات به ترکیه را باید به خوبی انجام دهید و در نظر بگیرید که با چه روش صادراتی کار ساده‌تری برای صادرات کالاهای مورد نظر خود خواهید داشت. پس از اینکه روش مورد نظر خود را یافتید، باید مراحل اداری و قوانین رسمی آن را مطالعه کنید. زیرا هر کدام از کالاها شرایط متفاوتی برای واردات و صادرات دارند و برای ساده سازی پروسه صادرات خود، باید قوانین و مقررات آن را بدانید. در واقع شما هر چه قدر از این حوزه اطلاعات بیشتری داشته باشید، کار ساده‌تری برای صادرات به ترکیه خواهید داشت.

3.    مرحله عملی صادرات به ترکیه

حالا که از تمام قوانین و مقررات صادرات کالاهای خود اگاه شده‌اید، نوبت به مرحله عملی می‌رسد. شما باید در این مرحله پروسه عملی صادرات به ترکیه را شروع کنید و کالاهای خود را بار بزنید. در واقع شما باید بتوانید در این مرحله کالاهای خود را از گمرک ایران رد کنید و انتظار می‌رود این کار را در چند روز انجام دهید. البته برای اینکار باید در مرحله قبلی به خوبی قوانین گمرک ایران را مطالعه کرده باشید تا به مشکلات بزرگ قانونی بر نخورید.

4.    مرحله نهایی صادرات به ترکیه

حال که کالاهای خود را از گمرک ایران رد کرده‌اید، هزینه‌هایی را باید پرداخت کنید. زیرا گمرک همواره هزینه‌ای از افراد طلب می‌کند که باید بپردازند تا بتوانند کالاهای خود را تحویل بگیرند. البته این مورد در صادرات چمدانی به ترکیه شامل نمی‌شود و شما می‌توانید تا حدی که توسط گمرک تعین شده، کالاهای صادراتی ایران به ترکیه را صادر کنید. پس از اینکه توانستید تمام کالاهای خود را از مرز بگیرید و وارد خاک ترکیه شوید، آزاد هستید تا آن‌ها را به فروش برسانید.


بیشتر بخوانید :
 صادرات کالا به قطر 

صادرات چمدانی به ترکیه

یکی از شیوه‌های جالب و رایج برای واردات ترکیه از ایران، صادرات چمدانی است. امروزه طبق قوانین افراد می‌توانند میزان مشخصی از کالاها را به کشور ترکیه ببرند و در آن‌جا به فروش آن بپردازند. این قانون برای هر کدام از کالاها متفاوت است و افراد باید قبل از اقدام به این کار، به خوبی قوانین آن کالا را مطالعه کنند. البته بر خلاف تصورات، صادرات چمدانی به ترکیه نیز می‌تواند سود نسبتا خوبی داشته باشد. امروزه طبق قوانین گمرک، افراد می‌توانند با خود تا سقف 100 گرم زعفران به ترکیه ببرند. با این 100 گرم می‌توان یک درآمد نسبتا خوب داشت.

مهم‌ترین اقلام وارداتی ترکیه

ترکیه کشوری است که در بازار صادراتی جهان نقش برجسته‌ای دارد و همواره به دنبال افزایش صادرات و واردات خود می‌باشد. البته همواره واردات کشور ترکیه کنترل می‌شود و نمی‌توان هر کالایی را بدون محدودیت وارد این کشور کرد. زیرا سعی دولت ترکیه بر این است که تنها کالاهایی وارد خاک ترکیه شوند که در این کشور تولید نمی‌شود و یا بازار راکدی دارد. اگر شما بخواهید کالایی به ترکیه صادر کنید که در این کشور بسیار نایاب است، دولت ترکیه به شدت از شما حمایت می‌کند و می‌توانید به سادگی این کار را انجام دهید.
صنعت کشاورزی و دامداری در کشور ترکیه بسیار گسترده است و صادرات محصولات حاصل این این صنایع به کشور ترکیه بسیار دشوار می‌باشد و صرفه اقتصادی ندارد. اگر سرمایه کمی دارید، صادرات چمدانی بهترین راه صادرات به ترکیه با سرمایه کم است. از جمله اقلام مهم وارداتی کشور ترکیه که می‌توانید به سادگی آن‌ها را به ترکیه صادر کنید، به شرح زیر هستند:
•    نفت خام
•    طلای خام
•    زغال سنگ
•    دارو
•    اشیای عتیقه و باستانی
•    تجهیزات سنجشی
•    موتورهای پیستونی


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید :
 صادرات کالا به عراق 

لیست اقلام صادراتی ایران به ترکیه

از آن جایی که کشور ترکیه و کشور ایران از بسیاری لحاظ به یکدیگر نزدیک هستند، رابطه اقتصادی خوبی با یکدیگر دارند. به صورتی که سالانه میلیون‌ها کالا توسط دو کشور رد و بدل می‌شود و تا به حال همکاری‌های اقتصادی بسیار زیادی بین آن‌ها صورت گرفته است. اگر به دنبال صادرات به ترکیه هستید، توصیه می‌شود این مطلب را تا انتهای مطالعه کنید. زیرا ما یک لیست از مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به ترکیه را در اختیارتان می‌گذاریم تا بتوانید انتخاب آسان در این حوزه داشته باشید. مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به ترکیه به شرح زیر است:

 

زعفران

•   صادرات زعفران

زعفران از جمله کالاهایی است که در ایران کشت و برداشت گسترده‌ای دارد و آن را به کشور ترکیه صادر می‌کنند. البته در خود کشور ترکیه نیز این گیاه کشت می‌شود و می‌توان محصولات خود ترکیه را در بازار مشاهده کرد. اما به دلیل کیفیت بالای زعفران در ایران، این محصول در ترکیه بسیار محبوب است و به صورت کیلویی صادر می‌شود. شما می‌توانید تا 100 گرم زعفران را به صورت چمدانی وارد ترکیه کنید؛ اما اگر مایل به صادرات به ترکیه بیش از این میزان باشید، باید آن‌ها را در قالب بسته بندی و در چارچوب قانون به ترکیه بفرستید.

 

نفت خام

•    صادرات نفت خام

ایران یکی از نفت خیزترین کشورهای جهان است که در این زمینه جزو رتبه‌های برتر جهان می‌باشد. به همین دلیل ترکیه یکی از مشتریان نفت خام ایران است که سالانه هزاران بشکه نفت خام را از ایران خریداری می‌کند. البته این مورد تنها تحت نظر دولت ایران امکان پذیر است و شما به صورت مستقل نمی‌توانید نفت خام به این کشور صادر کنید.

•   صادرات خشکبار

یکی دیگر از کالاهای صادراتی ایران به ترکیه، خشکبار است. خشکبار در ایران بازار بسیار گسترده و گرمی دارد و امروزه تولیدی‌های زیادی به تولید و عرضه خشکبار در ایران می‌پردازند. مردم ترکیه نیز از علاقه‌مندان به این محصول هستند و همواره در وعده‌های غذایی خود خشکبار دارند. شما می‌توانید با صادرات خشکبار به ترکیه به صورت انبوه، یک سود بسیار عالی داشته باشید. البته در بازار صادرات به ترکیه، امروزه تاجران قدرتمندی وجود دارند که باید با آن‌ها رقابت کنید تا بتوانید قسمتی از بازار را برای خود اختصاص دهید.

 

آجیل

•    آجیل

دور از ذهن نیست که آجیل‌های ایرانی در کشورهای همسایه طرفدارانی داشته باشد. مردم ترک همواره به آجیل ایران علاقه‌مند بوده‌اند و بازار بسیار گرمی دارد. به طوری که سالانه چندین تن آجیل به کشور ترکیه صادرات می‌شود و تاجران سود کلانی از این راه به دست می‌آورند. پسته از مهم‌ترین کالاهایی است که میان آجیل و خشکبار به ترکیه صادر می‌شود. توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان شانس صادرات به ترکیه را از دست ندهید.

 

پلاستیک

•    پلاستیک

با توجه به اینکه خرید مواد اولیه ایرانی برای کارآفرینان خارجی بسیار با صرفه است و قیمت بسیار مناسبی برای آن‌ها دارد. پلاستیک و مواد اولیه پلاستیک از دیگر کالاهای صادراتی ایران به ترکیه می‌باشد و فروش بسیار خوبی می‌توان از طریف صادرات ان به ترکیه داشت. البته قوانین صادرات پلاستیک به ترکیه کمی پیچیده است و ابتدا باید به خوبی قوانین و مقررات آن را مطالعه کنید.

برای شناخت بیشتر مراحل و شرایط تجارت، می‌توانید در بخش مشاوره واردات و صادرات، از کارشناسان راهنمایی دریافت کنید.

قوانین گمرک ترکیه برای صادرات به این کشور

گمرک تمام کشورها به منظور بهبود بازار صادرات و واردات با کشورهای دیگر، برخی قوانین و مقررات را در این حوزه طرح می‌کنند. زیرا تجربه نشان دهنده این بوده است که اگر قوانینی حساب شده توسط متخصصان یک حوزه طرح نشود، نمی‌تواند رشد کند. بر خلاف تصورات قوانین گمرک ترکیه نیز صادرات به ترکیه را محدود نمی‌سازد؛ بلکه تنها با کنترل آن، مسیری را برای رشد باز می‌کند. برخی از مهم‌ترین قوانین گمرک کشور ترکیه را برایتان شرح می‌دهیم.

کالاهای مجاز برای صادرات به ترکیه

گمرک کشور ترکیه برای تاجران کشورهای دیگر قوانین گذاشته تا تنهای کالاهایی را وارد خاک این کشور کنند که مجاز است. البته این قانون به این معنی نیست که کالاهای دیگر اجازه واردات ترکیه از ایران ندارند؛ بلکه این موارد کاملا مجاز می‌باشد و تاجران می‌توانند به سادگی صادرات به ترکیه انجام دهند. برخی از این موارد به شرح زیر است:
•    پوشاک
•    تجهیزات آپارتمانی
•    لوازم یدکی خودرو
•    پلاستیک
•    لوازم خانگی

 

ترخیص کالا در گمرک ترکیه


بیشتر بخوانید :
 واردات کالا از چین  

ترخیص کالا در گمرک ترکیه

ارتباطات ساده از مهم‌ترین نکاتی است که گمرک ترکیه بر آن تاکید دارد. زیرا تاجرانی که به زبان ترکی تسلط دارند و می‌توانند به خوبی به تاجران ترک ارتباط برقرار کنند، می‌توانند ساده‌تر و سریع‌تر کالاهای خود را از گمرک ترکیه تحویل بگیرند. این اتفاق باعث شده امروزه تاجران خارجی بسیاری ناچار به یادگیری زبان ترکی شوند و تاثیر به سزایی در ارتباطات تاجران خارجی و ایرانی داشته است. پس تسلط به زبان ترکی نیز در صادرات به ترکیه تاثیر دارد.

عوارض رد شدن کالا از گمرک ترکیه

گمرک برای برخی از کالاها عوارضی را تعیین کرده است که افراد باید به ان توجه داشته باشند. البته این موارد تنها برای صادرات کم تعداد و کوچک است و در صادرات کالاهای انبوه صدق نمی‌کند. بلکه تنها برای کالاهایی است که به همراه مسافران و به صورت چمدانی وارد کشور می‌شوند. عوارض کالاها 10% ارزش کل آن است و در مواردی کسری نیز شامل آن می‌شود. اگر صادرات به صورت انبوه باشد این تعرفه تغییر می‌کند و نسبت به هر کالایی متفاوت است.

 

نکات مهم که برای صادرات به ترکیه باید بدانیم!

نکات مهم که برای صادرات به ترکیه باید بدانیم!

حال که کم و بیش با قوانین صادرات به ترکیه آشنا شدید، بهتر است به نکات ریز صادرات به ترکیه توجه داشته باشید. عدم توجه به این نکات در موارد زیادی باعث شکست افراد در این تجارت بین المللی شده است. ما برای اگاه سازی شما مهم‌ترین نکاتی که می‌تواند باعث شکست افراد شود را جمع آوری کرده‌ایم و در اختیار شما می‌گذاریم. این نکات به شرح زیر هستند:

  • در بسته بندی کالاهای خود نهایت دقت را به خرج بدید تا در راه، دچار آسیب نشود.
  • قبل از اقدام به صادرات به ترکیه، بازار کالای مورد نظر خود را به خوبی بررسی کنید.
  • در صورت صادرات انبوه، مناسب‌ترین باربری را برای حمل و نقل کالاهای خود برگزینید.
  • قیمت کالای خود را در کشور ترکیه جستجو کنید تا در انتخاب کالا برای صادرات به ترکیه دچار اشتباه نشوید.
  • قوانین و مقررات رسمی کشور ترکیه را مطالعه کنید تا اطلاعاتی به روز و صحیح داشته باشید.
  • تا حد امکان به زبان ترکی تسلط داشته باشید تا مشکلات خود را به حداقل برسانید.

روش های صادرات کالا به ترکیه به همراه قوانین تجارت با این کشور ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است و بسیاری از ایرانیان با این کشور ارتباطاتی دارند. این ارتباطات اکثرا به منظور کار و تجارت است؛ زیرا کشور ترکیه از لحاظ اقتصادی و رسوم، شباهت زیادی به کشور ایران دارد و برای مردم ایران تجارت با مردم ترکیه بسیار ساده است. به طوری که همواره بسیاری از کسب و کارها به دنبال صادرات به ترکیه هستند و مراحل قانونی این کار راطی می‌کنند. البته این کار به هیچ عنوان ساده نیست و برای این کار نیاز دارید که برخی قوانین و مقررات کشور ترکیه و کشور ایران را بدانید. بازار صادرات به ترکیه برخی قوانین مشخص و تعریف شده دارد که از طرف دولت دو طرف و سازمان‌های نظارت بر صادرات در جهان وضع شده‌اند. امروزه گمرک جمهوری اسلامی ایران پر از کالاهایی است که مالکان آن‌ها به دلیل عدم اگاهی از قوانین صادرات، نمی‌توانند کالاهای خود را وارد یا خارج کنند. به همین دلیل اگر به دنبال صادرات به ترکیه هستید و از قوانین آن مطلع نیستید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. شیوه و مراحل صادرات به ترکیه صادرات کالا به ترکیه پروسه نبستا ساده‌ای دارد و می‌توان کالاها را به شیوه‌های مختلف می‌توان از ایران وارد ترکیه کرد. اما اگر بخواهیم مراحلی را برای صادرات به ترکیه به شما معرفی کنیم، می‌توان این مراحل را به 4 دسته تقسیم بندی کرد. البته این مراحل بسیار دشوار و زمان‌بر هستند و شاید انجام هر کدام از آن‌ها ماه‌ها طول بکشد. ما به صورت مختصر، مراحل صادرات به ترکیه را در اختیارتان می‌گذاریم تا از پروسه کلی این کار آگاهی داشته باشید: 1. مرحله بررسی بازار صادرات به ترکیه صادرات به ترکیه می‌تواند توسط تولیدی‌ها و بازرگانان انجام گیرد و تمام آن‌ها شرایط مختلفی در این پروسه خواهند داشت. در اولین مرحله از صادرات شما باید محصولات مورد نظر خود را در بازار ترکیه بررسی کنید تا قیمت کلی و سوددهی آن را به دست آورید. داشتن اطلاعات از کالاهای مورد نظر در ترکیه و سوددهی حاصل از آن می‌تواند ارزش بسیاری داشته باشد. 2. مرحله بررسی قوانین صادرات به ترکیه در دومین مرحله، بررسی و آنالیز قوانین صادرات به ترکیه را باید به خوبی انجام دهید و در نظر بگیرید که با چه روش صادراتی کار ساده‌تری برای صادرات کالاهای مورد نظر خود خواهید داشت. پس از اینکه روش مورد نظر خود را یافتید، باید مراحل اداری و قوانین رسمی آن را مطالعه کنید. زیرا هر کدام از کالاها شرایط متفاوتی برای واردات و صادرات دارند و برای ساده سازی پروسه صادرات خود، باید قوانین و مقررات آن را بدانید. در واقع شما هر چه قدر از این حوزه اطلاعات بیشتری داشته باشید، کار ساده‌تری برای صادرات به ترکیه خواهید داشت. 3. مرحله عملی صادرات به ترکیه حالا که از تمام قوانین و مقررات صادرات کالاهای خود اگاه شده‌اید، نوبت به مرحله عملی می‌رسد. شما باید در این مرحله پروسه عملی صادرات به ترکیه را شروع کنید و کالاهای خود را بار بزنید. در واقع شما باید بتوانید در این مرحله کالاهای خود را از گمرک ایران رد کنید و انتظار می‌رود این کار را در چند روز انجام دهید. البته برای اینکار باید در مرحله قبلی به خوبی قوانین گمرک ایران را مطالعه کرده باشید تا به مشکلات بزرگ قانونی بر نخورید. 4. مرحله نهایی صادرات به ترکیه حال که کالاهای خود را از گمرک ایران رد کرده‌اید، هزینه‌هایی را باید پرداخت کنید. زیرا گمرک همواره هزینه‌ای از افراد طلب می‌کند که باید بپردازند تا بتوانند کالاهای خود را تحویل بگیرند. البته این مورد در صادرات چمدانی به ترکیه شامل نمی‌شود و شما می‌توانید تا حدی که توسط گمرک تعین شده، کالاهای صادراتی ایران به ترکیه را صادر کنید. پس از اینکه توانستید تمام کالاهای خود را از مرز بگیرید و وارد خاک ترکیه شوید، آزاد هستید تا آن‌ها را به فروش برسانید. صادرات چمدانی به ترکیه یکی از شیوه‌های جالب و رایج برای واردات ترکیه از ایران، صادرات چمدانی است. امروزه طبق قوانین افراد می‌توانند میزان مشخصی از کالاها را به کشور ترکیه ببرند و در آن‌جا به فروش آن بپردازند. این قانون برای هر کدام از کالاها متفاوت است و افراد باید قبل از اقدام به این کار، به خوبی قوانین آن کالا را مطالعه کنند. البته بر خلاف تصورات، صادرات چمدانی به ترکیه نیز می‌تواند سود نسبتا خوبی داشته باشد. امروزه طبق قوانین گمرک، افراد می‌توانند با خود تا سقف 100 گرم زعفران به ترکیه ببرند. با این 100 گرم می‌توان یک درآمد نسبتا خوب داشت. مهم‌ترین اقلام وارداتی ترکیه ترکیه کشوری است که در بازار صادراتی جهان نقش برجسته‌ای دارد و همواره به دنبال افزایش صادرات و واردات خود می‌باشد. البته همواره واردات کشور ترکیه کنترل می‌شود و نمی‌توان هر کالایی را بدون محدودیت وارد این کشور کرد. زیرا سعی دولت ترکیه بر این است که تنها کالاهایی وارد خاک ترکیه شوند که در این کشور تولید نمی‌شود و یا بازار راکدی دارد. اگر شما بخواهید کالایی به ترکیه صادر کنید که در این کشور بسیار نایاب است، دولت ترکیه به شدت از شما حمایت می‌کند و می‌توانید به سادگی این کار را انجام دهید. صنعت کشاورزی و دامداری در کشور ترکیه بسیار گسترده است و صادرات محصولات حاصل این این صنایع به کشور ترکیه بسیار دشوار می‌باشد و صرفه اقتصادی ندارد. اگر سرمایه کمی دارید، صادرات چمدانی بهترین راه صادرات به ترکیه با سرمایه کم است. از جمله اقلام مهم وارداتی کشور ترکیه که می‌توانید به سادگی آن‌ها را به ترکیه صادر کنید، به شرح زیر هستند: • نفت خام • طلای خام • زغال سنگ • دارو • اشیای عتیقه و باستانی • تجهیزات سنجشی • موتورهای پیستونی لیست اقلام صادراتی ایران به ترکیه از آن جایی که کشور ترکیه و کشور ایران از بسیاری لحاظ به یکدیگر نزدیک هستند، رابطه اقتصادی خوبی با یکدیگر دارند. به صورتی که سالانه میلیون‌ها کالا توسط دو کشور رد و بدل می‌شود و تا به حال همکاری‌های اقتصادی بسیار زیادی بین آن‌ها صورت گرفته است. اگر به دنبال صادرات به ترکیه هستید، توصیه می‌شود این مطلب را تا انتهای مطالعه کنید. زیرا ما یک لیست از مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به ترکیه را در اختیارتان می‌گذاریم تا بتوانید انتخاب آسان در این حوزه داشته باشید. مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به ترکیه به شرح زیر است: • زعفران زعفران از جمله کالاهایی است که در ایران کشت و برداشت گسترده‌ای دارد و آن را به کشور ترکیه صادر می‌کنند. البته در خود کشور ترکیه نیز این گیاه کشت می‌شود و می‌توان محصولات خود ترکیه را در بازار مشاهده کرد. اما به دلیل کیفیت بالای زعفران در ایران، این محصول در ترکیه بسیار محبوب است و به صورت کیلویی صادر می‌شود. شما می‌توانید تا 100 گرم زعفران را به صورت چمدانی وارد ترکیه کنید؛ اما اگر مایل به صادرات به ترکیه بیش از این میزان باشید، باید آن‌ها را در قالب بسته بندی و در چارچوب قانون به ترکیه بفرستید. • نفت خام ایران یکی از نفت خیزترین کشورهای جهان است که در این زمینه جزو رتبه‌های برتر جهان می‌باشد. به همین دلیل ترکیه یکی از مشتریان نفت خام ایران است که سالانه هزاران بشکه نفت خام را از ایران خریداری می‌کند. البته این مورد تنها تحت نظر دولت ایران امکان پذیر است و شما به صورت مستقل نمی‌توانید نفت خام به این کشور صادر کنید. • خشکبار یکی دیگر از کالاهای صادراتی ایران به ترکیه، خشکبار است. خشکبار در ایران بازار بسیار گسترده و گرمی دارد و امروزه تولیدی‌های زیادی به تولید و عرضه خشکبار در ایران می‌پردازند. مردم ترکیه نیز از علاقه‌مندان به این محصول هستند و همواره در وعده‌های غذایی خود خشکبار دارند. شما می‌توانید با صادرات خشکبار به ترکیه به صورت انبوه، یک سود بسیار عالی داشته باشید. البته در بازار صادرات به ترکیه، امروزه تاجران قدرتمندی وجود دارند که باید با آن‌ها رقابت کنید تا بتوانید قسمتی از بازار را برای خود اختصاص دهید. • آجیل دور از ذهن نیست که آجیل‌های ایرانی در کشورهای همسایه طرفدارانی داشته باشد. مردم ترک همواره به آجیل ایران علاقه‌مند بوده‌اند و بازار بسیار گرمی دارد. به طوری که سالانه چندین تن آجیل به کشور ترکیه صادرات می‌شود و تاجران سود کلانی از این راه به دست می‌آورند. پسته از مهم‌ترین کالاهایی است که میان آجیل و خشکبار به ترکیه صادر می‌شود. توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان شانس صادرات به ترکیه را از دست ندهید. • پلاستیک با توجه به اینکه خرید مواد اولیه ایرانی برای کارآفرینان خارجی بسیار با صرفه است و قیمت بسیار مناسبی برای آن‌ها دارد. پلاستیک و مواد اولیه پلاستیک از دیگر کالاهای صادراتی ایران به ترکیه می‌باشد و فروش بسیار خوبی می‌توان از طریف صادرات ان به ترکیه داشت. البته قوانین صادرات پلاستیک به ترکیه کمی پیچیده است و ابتدا باید به خوبی قوانین و مقررات آن را مطالعه کنید. قوانین گمرک ترکیه برای صادرات به این کشور گمرک تمام کشورها به منظور بهبود بازار صادرات و واردات با کشورهای دیگر، برخی قوانین و مقررات را در این حوزه طرح می‌کنند. زیرا تجربه نشان دهنده این بوده است که اگر قوانینی حساب شده توسط متخصصان یک حوزه طرح نشود، نمی‌تواند رشد کند. بر خلاف تصورات قوانین گمرک ترکیه نیز صادرات به ترکیه را محدود نمی‌سازد؛ بلکه تنها با کنترل آن، مسیری را برای رشد باز می‌کند. برخی از مهم‌ترین قوانین گمرک کشور ترکیه را برایتان شرح می‌دهیم. کالاهای مجاز برای صادرات به ترکیه گمرک کشور ترکیه برای تاجران کشورهای دیگر قوانین گذاشته تا تنهای کالاهایی را وارد خاک این کشور کنند که مجاز است. البته این قانون به این معنی نیست که کالاهای دیگر اجازه واردات ترکیه از ایران ندارند؛ بلکه این موارد کاملا مجاز می‌باشد و تاجران می‌توانند به سادگی صادرات به ترکیه انجام دهند. برخی از این موارد به شرح زیر است: • پوشاک • تجهیزات آپارتمانی • لوازم یدکی خودرو • پلاستیک • لوازم خانگی ترخیص کالا در گمرک ترکیه ارتباطات ساده از مهم‌ترین نکاتی است که گمرک ترکیه بر آن تاکید دارد. زیرا تاجرانی که به زبان ترکی تسلط دارند و می‌توانند به خوبی به تاجران ترک ارتباط برقرار کنند، می‌توانند ساده‌تر و سریع‌تر کالاهای خود را از گمرک ترکیه تحویل بگیرند. این اتفاق باعث شده امروزه تاجران خارجی بسیاری ناچار به یادگیری زبان ترکی شوند و تاثیر به سزایی در ارتباطات تاجران خارجی و ایرانی داشته است. پس تسلط به زبان ترکی نیز در صادرات به ترکیه تاثیر دارد. عوارض رد شدن کالا از گمرک ترکیه گمرک برای برخی از کالاها عوارضی را تعیین کرده است که افراد باید به ان توجه داشته باشند. البته این موارد تنها برای صادرات کم تعداد و کوچک است و در صادرات کالاهای انبوه صدق نمی‌کند. بلکه تنها برای کالاهایی است که به همراه مسافران و به صورت چمدانی وارد کشور می‌شوند. عوارض کالاها 10% ارزش کل آن است و در مواردی کسری نیز شامل آن می‌شود. اگر صادرات به صورت انبوه باشد این تعرفه تغییر می‌کند و نسبت به هر کالایی متفاوت است. نکات مهم که برای صادرات به ترکیه باید بدانیم! حال که کم و بیش با قوانین صادرات به ترکیه آشنا شدید، بهتر است به نکات ریز صادرات به ترکیه توجه داشته باشید. عدم توجه به این نکات در موارد زیادی باعث شکست افراد در این تجارت بین المللی شده است. ما برای اگاه سازی شما مهم‌ترین نکاتی که می‌تواند باعث شکست افراد شود را جمع آوری کرده‌ایم و در اختیار شما می‌گذاریم. این نکات به شرح زیر هستند: • در بسته بندی کالاهای خود نهایت دقت را به خرج بدید تا در راه، دچار آسیب نشود. • قبل از اقدام به صادرات به ترکیه، بازار کالای مورد نظر خود را به خوبی بررسی کنید. • در صورت صادرات انبوه، مناسب‌ترین باربری را برای حمل و نقل کالاهای خود برگزینید. • قیمت کالای خود را در کشور ترکیه جستجو کنید تا در انتخاب کالا برای صادرات به ترکیه دچار اشتباه نشوید. • قوانین و مقررات رسمی کشور ترکیه را مطالعه کنید تا اطلاعاتی به روز و صحیح داشته باشید. • تا حد امکان به زبان ترکی تسلط داشته باشید تا مشکلات خود را به حداقل برسانید. اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه جالب است بدانید تجارت بین دو کشور ایرانی و ترکیه به قدری بازار گرمی دارد که امروزه اتاق بازرگانی مشترک برای هر دو کشور موجود است. اعضای مدیریت و هیئت مدیره این اتاق ایرانی هستند و بازرگانان سرشناس ترکیه و ایران به این اتاق رفت و آمد دارند. وجود این اتاق خبر از سالم بودن رابطه تجاری دو کشور دارد و برای افرادی که به دنبال صادرات به ترکیه هستند خبر خوبی است.

اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه

جالب است بدانید تجارت بین دو کشور ایرانی و ترکیه به قدری بازار گرمی دارد که امروزه اتاق بازرگانی مشترک برای هر دو کشور موجود است. اعضای مدیریت و هیئت مدیره این اتاق ایرانی هستند و بازرگانان سرشناس ترکیه و ایران به این اتاق رفت و آمد دارند. وجود این اتاق خبر از سالم بودن رابطه تجاری دو کشور دارد و برای افرادی که به دنبال صادرات به ترکیه هستند خبر خوبی است.

مشاوره صادرات به ترکیه

در این بلاگ سعی کردیم تمامی مراحل صادرات کالا به ترکیه را به شما بازرگانان عزیز آموزش دهیم. در صورت بروز هرگونه مشکل در زمینه صادرات به ترکیه می‌توانید از طریق وب سایت و یا اپلیکیشن کارمنتو، اقدام به دریافت مشاوره کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 84 نظر

4 84
روش های صادرات کالا به ترکیه به همراه قوانین تجارت با این کشور

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

تجارت و بازرگانی
20 شهریور 1401

|

5 دقیقه مطالعه
تجارت و بازرگانی
20 شهریور 1401

|

5 دقیقه مطالعه
تجارت و بازرگانی
4 مرداد 1401

|

5 دقیقه مطالعه
تجارت و بازرگانی
2 مرداد 1401

|

6 دقیقه مطالعه

مقالات مرتبط

تجارت و بازرگانی
20 شهریور 1401

|

5 دقیقه مطالعه
تجارت و بازرگانی
20 شهریور 1401

|

5 دقیقه مطالعه
تجارت و بازرگانی
4 مرداد 1401

|

5 دقیقه مطالعه

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از

6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ایمیل شما با موفقیت ثبت شد