فهرست مطالب
Toggle- طرح تجاری راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف
- چالشهایِ راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف
- مزایای راه اندازی خط تولید
- مکان مناسب برای راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف
- دستگاهها و مواد اولیه مورد نیاز
- هزینه راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف
- سود حاصل از تولید سفره یکبار مصرف
- مراحل اخذ مجوز تأسیس خط تولید سفره یکبار مصرف
- مشاوره راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف با کارمنتو
بسیاری از ابزارها و ملزومات زندگی سنتی ما ایرانیها قابل حذف نیستند، با این حال در این سالها نو شدهاند تا بتوانیم به صورت کاربردیتری از آنها استفاده کنیم. مثلا سماورهای بزرگ نفتی به کتری و قوریها تبدیل شدهاند، کوزههای نوشیدنی و آب جایشان را به پارچ دادهاند و سفرههای پارچهای سنتی، حالا دیگر فقط برای مناسبتهای خاص استفاده میشوند. این روزها در هر شهری از ایران، مردم به جای سفرههای بزرگ و سنگین قدیمی از سفره یکبار مصرف یا پلاستیکی استفاده میکنند. این طور سفرهها راحتتر تمیز و جمع میشوند و البته جای کمتری میگیرند. همین افزایش کاربرد، راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف را به یک کسبوکار پرسود تبدیل کرده است. اگر میخواهید وارد این حوزه کاری شوید، باید دانش ابتدایی در مورد مواد اولیه، میزان هزینهها و طرحهای توجیهی داشته باشید. در این مطلب سعی میکنیم این دانش را برایتان به زبان ساده بازگو کنیم. اگر قصد شروع این کار را دارید، این راهنما را تا انتها بخوانید.
طرح تجاری راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف
طرح تجاری یا بیزنس پلن (Business Plan) یک طرح مکتوب و پر از جزئیات است که شما قبل از شروع عملی کار، درمورد کسبوکارِ پیش روی خودتان مینویسید. این طرح میتواند از یک صفحه شروع شود و تا چند صد صفحه ادامه داشته باشد، اما حتما باید اطلاعات لازم را در خودش داشته باشد. اطلاعاتی مثل بودجه اولیه برای شروع کار (در اینجا خط تولید سفره)، فضای راه اندازی خط، برنامه یک ماهه، سه ماهه و یک ساله درآمدی، میزان تولید، و… در طرح تجاریتان، بهتر است این موارد را داشته باشید (یا حداقل از قبل به آنها فکر کنید):
- ظرفیت طرح (این که در یک بازه زمانی مشخص، چند تُن سفره تولید میکنید)
- محل راه اندازی خط
- سرمایهگذاری طرح (و محل تامین سرمایه)
- میزان نیروی مورد نیاز
- میزان اشتغالزایی
- دوره بازگشت سرمایه
- سود در سال اول
- و…
اگر تجربه نوشتن طرح تجاری ندارید، قبل از شروع با یک مشاور حرفهای مشورت کنید. این طرح، سندی است که در صورت نیاز به سرمایه، باید برای سرمایهگذاران هم بفرستید و آنها را قانع کنید. علاوه بر این، برای دریافت مجوز هم به این طرح نیاز دارید، پس سعی کنید به دقیقترین شکل ممکن آمادهاش کنید.
چالشهایِ راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف
مثل هر کسبوکار دیگری، راه اندازی خط تولید برای سفره را هم باید با واقعبینی نگاه کنید. داشتن یک خط تولید، یک کار تکنفره نیست و برای ادامه دادنش نیاز دارید افراد زیادی را با هم هماهنگ کنید و البته جریان سرمایه را هم همیشه و به صورت مداوم زنده نگه دارید. این چند مورد، از چالشهایی هستند که صنعتگران در حوزه راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف، با آنها مواجه میشوند:
- ریسک مالی (ممکن است سرمایه اولیه شما برنگردد یا مجبور به تزریق دوباره سرمایه شوید)
- وجود تعداد نسبتا بالای رقیب
- ثبات نداشتن بازار ارز (ممکن است مواد اولیه شما در مدت زمان کمی ناگهان دو برابر قیمت پیدا کنند)
- مصرف بالای برق در دستگاهها
- چالشهای استخدام (باید شخصا به دنبال افراد حرفهای، کارگر، انباردار، راننده و… بگردید یا یک مدیر منابع انسانی برای استخدام آنها به کار بگیرید).
مزایای راه اندازی خط تولید
حالا که معایب و چالشهای راه اندازی خط تولید سفره را خواندیم، بهتر است مزایای آن را هم بشناسیم. خیلیها باور دارند که راه انداختن یک کسبوکار شخصی، هرچقدر هم پر از چالش و سخت باشد از کارمندی بهتر است. اولین مزیتِ داشتن یک خط تولید، همین است که کارفرما شمایید و در نتیجه تمام سود و موفقیت کار مستقیما برای شما خواهد بود. از دیگر مزیتهای راه اندازی خط تولید سفره، میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:
- امکان تنظیم روز و ساعتهای کار برای خودتان
- سود بالا
- قابلیت پخش و فروش در تمام شهرهای ایران (برخلاف بعضی از محصولات که فقط در نقاط خاص مخاطب دارند)
- قابلیت تولید انبوه و سریع
- قابلیت کاهش هزینههای اولیه با خرید دستگاههای دست دوم یا اجاره مکان با دستگاه
مکان مناسب برای راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف
فراموش نکنید که این کسبوکار یک خط تولید دارد و خط تولید، چیزی نیست که بتوانید در پارکینگ خانه یا فضاهای شخصی راه بیاندازید، هرچقدر هم کوچک باشد. پس اگر به دنبال یک کار خانگی و سریع هستید، این یک مورد برایتان مناسب نخواهد بود. برای این که متراژ مناسب مکان خط تولید سفره را بفهمید، ابتدا باید یک براورد اولیه از دستگاهها، اندازه و تعدادشان داشته باشید. بعد از این که فهمیدید چه دستگاههایی مورد نیاز هستند، متراژ سالن مشخص خواهد شد. برای شروع ِ تولید و زمانی که ظرفیتتان چندان بالا نیست، به یک سالن حداقل 150 متری با ارتفاع 4 متر نیاز دارید.
علاوه بر این، سالنی که میگیرید باید دارای کف بتنی تمیز با دیوار سیمان سفید، یا دیوار آجرنما باشد. البته بعد از مراجعه برای اخذ جواز، ممکن است نیاز باشد که طبق قوانین استان، کف سالن را موزاییک کنید و دیوارها را هم تا حدود 2 متر سنگ نما یا کاشی بهداشتی بزنید. همچنین باید خط تولید را در محلی راه اندازی کنید که حداقل 100 آمپر برق داشته باشد.
دستگاهها و مواد اولیه مورد نیاز
هر سفره یک بار مصرف، از مواد اولیه پلیمری یا پلاستیکی تشکیل میشود که در ابتدا یک رول بلند بوده را تشکیل میدادهاند. فرایند تولید یک رول بزرگ پلیمری به سفرههای 20 متری یا 50 متری را تعدادی دستگاه انجام میدهند که حتما باید این دستگاهها را با تجهیزات مورد نیازشان داشته باشید. این دستگاهها نایلون را تولید و روی آن چاپ میکنند، بعد پرفراژ میزنند و… تعدادی از دستگاههای مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف را بخوانید:
- دستگاه اکسترودر یا تولیدکننده رول سفره
- دستگاه چاپ
- دستگاه رولینگ
- دستگاه جرقهگیر (این دستگاه رنگ چاپ شده روی سفره را ماندگار میکند)
- دستگاه بستهبندی یا شیرینگ پک
مواد اولیه تولید سفره، پلیمرهای بر پایه نفت هستند. پلی اتیلن از نوع گرانول (ترکیب با کربن) با ترکیب 10% کربن و 90% پلی اتیلن وارد دستگاه شده و سفرههای خانگی یکبار مصرف را ایجاد میکنند. بیشتر سفرههای موجود در بازار، طرح هم دارند. برای ایجاد طرح و رنگ روی سفره، از دانههای رنگی مخصوص نایلون (مستربچ) استفاده میشود.
هزینه راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف
حالا که دستگاهها و فرایند تولید سفره را شناختید، بد نیست که ایدهای کلی از هزینه مورد نیازتان هم داشته باشید. اولین سوال خیلی از کارآفرینان، این است که چقدر سرمایه باید برای راه اندازی خط تولیدشان جذب کنند یا کنار بگذارند.
- هر کیلو مواد رنگ: حداقل 500 تومان
- هر کیلو مواد اولیه درجه یک پتروشیمی: حداقل 21000 تومان
- هزینه تمامشده هر رول 400 گرمی سفره: 9000 تومان
- اجاره یا خرید مکان (وابسته به شهری که در آن خط تولید راه اندازی میکنید)
- حقوق ماهانه کارگران و مهندسان (حداقل ماهی 6 میلیون تومان)
- هزینه نظافت ماهانه
- هزینه برق، آب و گاز خط تولید
- هزینه خرید دستگاه
- هزینه دریافت مجوز
سود حاصل از تولید سفره یکبار مصرف
همانطور که گفتیم، تولید سفره یکبار مصرف یکی از کسبوکارهای نسبتا پرسودی است که در شرایط کنونی میتوانید در ایران شروع کنید. همه مواد پلیمری و پلاستیکی مورد نیاز برای تولید اولیه، در کشور موجود هستند و البته آمار استفاده از این سفرهها هم روز به روز در حال بالاتر رفتن هستند. هزینه تمام شده برای هر رول 400 گرمی سفره، حدود 9 تا 10 هزار تومان است، در حالی که این سفرهها از حدود 14500 تومان به بالا در بازار فروش میروند و این یعنی یک سود 50%ی در هر فروش. البته که محصولات دیگر بسته به طرح، جنس و طولشان میتوانند حتی با قیمت بالاتر هم وارد مغازهها شوند.
مراحل اخذ مجوز تأسیس خط تولید سفره یکبار مصرف
مجوز خط تولید سفره شما، از سازمان صنایع و معادن صادر میشود. این مجوز به اتباع جمهوری اسلامی ایران که بالای 18 سال دارند و (در مورد آقایان) کارت پایان خدمتشان را دریافت کردهاند، داده میشود. برای دریافت این مجوز باید این مراحل را طی کنید:
- ابتدا مطمئن شوید که تمام مدارک مورد نیاز را جمعآوری کردهاید. این مدارک عبارتاند از کپی کارت ملی و شناسنامه، فیش واریزی 100 هزار تومانی به حساب سازمان صنایع و معادن، طرح توجیهی (همان طرح تجاری)، پیشفاکتور ماشینآلات
- در سامانه «بهینیاب» (سامانه هوشمند دسترسی به خدمات سازمان) ثبتنام و مدارک را آپلود کنید.
- منتظر نتیجه بررسی کارشناسان باشید.
مشاوره راه اندازی خط تولید سفره یکبار مصرف با کارمنتو
برای راه اندازی خط تولید سفره خودتان، نباید بیگدار به آب بزنید. این کسبوکار، یک کسبوکار صنعتی است که نیاز به دانش و تجربه و البته بکارگیری افراد فنی و حرفهای دارد. اگر در ابتدای مسیر راه اندازی یک خط تولید هستید، احتمالا سوالها و ابهامهای زیادی دارید که گرفتن پاسخشان از یک کارشناس حرفهای، شما را چند قدم جلو میاندازد و جلوی ضررهای احتمالی را هم میگیرد. این کارشناسان را میتوانید در «کارمنتو» پیدا کنید.
کارمنتو پلتفرمی است که دهها کارشناس و متخصص در حوزههای مختلف در آن حضور دارند، از فروش و مارکتینگ گرفته تا حقوق و راه اندازی خط تولید. این کارشناسان به صورت کاملا آنلاین و غیرحضوری، هر جای ایران که باشید به شما مشاوره میدهند و سوالاتتان را حل میکنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و رفع ابهامهایی که درمورد خط تولید سفره، اخذ مجوز و هزینه دستگاهها دارید، همین الان اینجا کلیک کنید.