فهرست مطالب
Toggle- طرح تجاری راه اندازی خط تولید سبد میوه
- مشکلات و مزایای راه اندازی خط تولید سبد
- مکان مناسب برای راه اندازی خط تولید سبد میوه
- دستگاههای مورد نیاز برای تولید سبد میوه
- مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سبد میوه
- هزینه راه اندازی خط تولید سبد میوه
- سود حاصل از تولید سبد میوه
- مراحل اخذ مجوز تأسیس خط تولید سبد میوه
- مشاوره راهاندازی خط تولید سبد میوه با کارمنتو
احتمالا سبدهای میوه را در میوهفروشیهای محتان زیاد دیدهاید. معمولا میوههای نوبر فصل در این سبدها قرار میگیرند و حتی گاهی به صورت سبدی به دست مصرفکننده نهایی میرسند. اما آیا تا الان فکر کردهاید که این همه سبد میوه، کجا تولید میشوند و هر میوهفروش چقدر باید برای داشتنشان هزینه کند؟
تولید سبدهای میوه در خط تولید کارگاههای پلاستیک انجام میشود و قیمت هرکدامشان (برای خرید عمده) از 8000 تومان به بالاست. بعضی از کارگاهها سبدهایشان را به صورت کیلویی میفروشند و بعضیها هم دانهای آنها را وارد بازار میکنند. فروش بالای این سبدها، خیلی از شهروندان را به فکر تولیدشان انداخته است. اگر به راه اندازی خط تولید سبد میوه فکر میکنید و میخواهید وارد این کسبوکار شوید، باید ابتدا چالشها و فرصتهایش را بشناسید و البته خوب به میزان سرمایهاش فکر کنید. پاسخ سوالات شما در مورد خط تولید سبد میوه و میزان درآمد آن، در این مطلب است.
طرح تجاری راه اندازی خط تولید سبد میوه
برای گرفتن انواع مجوز و وام و البته ارائه طرح کسبوکارتان به سرمایهگذار، قدم اول نوشتن یک طرح تجاری یا Business Plan (همان طرح توجیهی) است. این طرح در واقع یک گزارش مکتوب است از برنامهها و پیشبینیهای شما درباره کسبوکاری که در آستانه راهاندازی آن هستید (در این جا راه اندازی خط تولید سبد میوه). فراموش نکنید که خواننده طرح، باید بتواند یک ایده کلی از کار شما، سرمایه آن، میزان تولیدتان در بازههای زمانی مختلف، مدل کار و… به دست بیاورد (البته که آوردن جزئیات بیش از حد هم میتواند طرح را شلوغ کند). در طرح تجاری خط تولید سبد میوه خودتان، این موارد را بنویسید:
- ظرفیت تولید (به تفکیک هر بازه زمانی)
- محل اجرای کارگاه تولیدی
- میزان سرمایه طرح (و راه حل شما برای تامین آن)
- دوره بازگشت سرمایه
- میزان اشتغالزایی
- تعداد نیروها
- میزان سرمایه ثابت و سرمایه در گردش
- و…
مشکلات و مزایای راه اندازی خط تولید سبد
هر سبد میوه، در دستگاهی تولید میشود که مواد اولیه پلاستیکی را به درون یک قالب میریزد. این فرایند در ابتدا به نظر ساده میرسد، اما به خودی خود یک صنعت است. برای شروع کار در حوزه تولید سبد میوه، باید حتما مزایا و چالشهای آن را بشناسید. در چنین موقعیتی میتوانید واقعبینانه تصمیم بگیرید و کار را شروع کنید، یا به سراغ یک کسبوکار دیگر بروید.
مزایا:
- تجربه کارفرمایی: با راه اندازی خط تولید سبد میوه، شما کارفرمای خودتان میشوید. وقتی مدیر کارگاه باشید، میتوانید همه چیز از استخدام تا ساعت کاری را زیر نظر بگیرید.
- سود بالا: با توجه به گستره مصرف سبد میوه در کشور، سود بالایی در انتظار تولیدکنندگان آن است. این سبدها از شهرهای بزرگ و میوهفروشیهای لوکس تا مزارع کوچک روستایی کاربرد دارند.
مشکلات:
- ثبات نداشتن قیمت ارز: به دلیل موقعیت اقتصادی کشورمان، ممکن است در طول فرایند کاری شما قیمت ارز بارها گران شود. در چنین شرایطی، مواد اولیه هم گرانتر میشوند و این ثبات کسبوکار شما را به خطر میاندازد.
- نیاز به مکان ویژه: خط تولید، از آن کسبوکارهایی نیست که بتوانید در خانه راهاندازی کنید. برای خرید دستگاه و شروع کار، باید یک کارگاه با حداقل 100 متر مساحت یا سوله داشته باشید.
مکان مناسب برای راه اندازی خط تولید سبد میوه
برای کسب سود از تولید سبد میوه، باید میزان تولیدتان مقیاسپذیر باشد. این یعنی باید بتوانید تعداد بالایی سبد را به کارگاهها، میوهفروشیها و پخشکنندگان عمده بدهید تا یک رقم معنیدار به دست بیاورید و کسبوکار را بزرگتر کنید. این کار، نیازمند داشتن یک مکان مناسب است. سوله کارگاهی شما باید دارای این ویژگیها باشد:
- ترجیحا بیرون از مناطق مسکونی شهر
- متراژ حداقل 150 متر
- ارتفاع سقف حداقل 4.5 متر (و در صورت استفاده از جرثقیل سقفی حداقل 5.5 متر)
- داشتن سیستم تهویه مناسب
- داشتن کفِ بتنریزی شده
- داشتن فضای کافی بین دستگاهها برای تردد افراد و جابجایی محصول نهایی
دستگاههای مورد نیاز برای تولید سبد میوه
کار اصلی که در کارگاه تولیدی سبد میوه انجام میشود، تزریق پلاستیک به درون قالبهای خاص است. این قالبها در اندازههای متفاوتی وجود دارند و هر کدام سبدی با سایز خاص میسازند. برای فرایند تولید سبد، به این موارد نیاز خواهید داشت:
- دستگاه تزریق پلاستیک (که اندازه آن با توجه به ظرفیت و سایز سبد متفاوت است)
- قالب سبد میوه
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید سبد میوه
سبدهای میوه از پلاستیک ساخته میشوند و برای تولید انبوهشان، باید مواد اولیه صنعتی و پلاستیکی تهیه کنید؛ البته نه هر نوع پلاستیکی! ماده اصلی تولید سبد میوه، پلی اتیلن است. پلی اتیلن صنعتی به صورت کیلویی به فروش میرسد. برای چرخیدن خط تولید، ممکن است به مشتقات نایلون، پلی پروپیلن و PVC هم نیاز داشته باشید. البته که سبدهای میوه باید رنگ شوند. چه به صورت دستی و توسط کارگران این فرایند را انجام بدهید و چه یک دستگاه رنگرزی داشته باشید، باید رنگ (کلرات یا رنگدهنده پلاستیک) را هم بین مواد اولیه مورد نیازتان بگذارید.
هزینه راه اندازی خط تولید سبد میوه
حالا که درباره شیوه تولید سبد میوه چیزهایی خواندید و فهمیدید سبدهای موجود در میوهفروشیها و مزارع از کجا میآیند، احتمالا درباره هزینههای تولید این سبدها هم سوالاتی دارید. شاید نتوانیم یک رقم دقیق را به عنوان هزینه نهایی راه اندازی خط تولید سبد میوه به شما بگوییم، اما میشود چند مورد از هزینهها را (به صورت کلی) مرور کرد تا ایدهای از سرمایه مورد نیاز داشته باشید:
- خرید یا اجاره مکان (از 100 میلیون تومان)
- استخدام نیرو (حقوق ماهانه از حداقل 6 میلیون تومان)
- خرید دستگاه تزریق (شروع از 50 میلیون تومان)
- هزار کیلو مواد اولیه (هر کیلو پلی اتیلن از حدود 5 هزار تومان شروع میشود)
- قالب (شروع از حدود 3 میلیون تومان)
- هزینه جواز تاسیس
- هزینه ماهانه آب، برق و گاز برای کارگاه
- هزینه نگهداری و نظافت کارگاه
سود حاصل از تولید سبد میوه
درآمد حاصل از تولید سبد میوه، با کم کردنِ میزان هزینه (که در قسمت قبلی به آن اشاره کردیم) به سود میرسد. همانطور که گفتیم، پخش و فروش سبد میوه در همه شهرهای ایران ممکن است و بر خلاف محصولاتی که فقط در مناطق خاصی خریدار دارند، میشود در هر شهر و روستایی آن را به فروش رساند. با پیشرفتهتر شدن دستگاههای تزریق پلاستیک، هم ظرفیت تولید بالا رفته و هم سبدها باکیفیتتر شدهاند. درآمد حاصل از تزریق پلاستیک، میتواند به بیش از یک و نیم میلیون تومان در روز برسد و این یعنی ماهانه حداقل 45 میلیون تومان. با بیشتر شدن ظرفیت تولیدتان، میتوانید سود بیشتری برای کسبوکار ایجاد کنید. فراموش نکنید که لازمه کسب سود، بروزرسانی مداوم دانش و بکارگیری افرادی است که در این حوزه باتجربه هستند.
مراحل اخذ مجوز تأسیس خط تولید سبد میوه
برای شروع کار در کارگاه تولیدی سبد میوه، باید یک «جواز تاسیس کارگاهی» بگیرید. این جواز، به اشخاص حقیقی و حقوقی داده میشود که میخواهند در یک مکان خاص، فعالیت تولیدی شروع کنند. البته که این اشخاص باید دارای تابعیت ایرانی، حداقل 20 ساله و دارای کارت پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان) باشند. بعد از دریافت مجوز، کار شما به صورت رسمی و قانونی شروع خواهد شد. برای دریافت آن، باید این مراحل را طی کنید:
- به وبسایت وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد شوید و در آن ثبتنام کنید.
- بعد از ثبتنام، باید فرم تقاضانامه را پر کنید. این فرم در واقع ثبت درخواست شما برای مجوز کارگاهتان است و نیاز به وارد کردن اطلاعات دارد. این اطلاعات عبارتاند از کپی کارت ملی، شناسنامه و کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان/ آدرس محل سکونت/ تلفن همراه و ثابت/ فهرست محصولات و کالاهای مورد درخواست برای تولید
- مشخصات کامل بنگاه تولیدی، مدیر عامل (همان شخص تقاضادهنده)، اسم برند و مشخصات شرکت را ثبت کنید.
- درخواستتان را نهایی کرده و منتظر نتیجه آن بمانید. کارشناسان وزارت، همه مدارک را بررسی میکنند و مجوز کارگاه تولیدی صادر خواهد شد.
مشاوره راهاندازی خط تولید سبد میوه با کارمنتو
برای راهاندازی هر کاری باید پیچ و خمهای مسیر آن را بشناسید، یا حداقل با یک مشاور حرفهای صحبت کنید. مشاوری که یا خودش مسیر کسبوکار را رفته و یا با مسائل قانونی و مالی آن آشناست. برای راه اندازی خط تولید سبد میوه، در کارمنتو به صورت آنلاین مشاوره بگیرید. پلتفرم کارمنتو، یک پلتفرم مشاوره آنلاین است که دهها کارشناس و متخصص در آن حضور دارند. این متخصصان میتوانند در زمینههای مختلف شما را (به صورت کاملا غیرحضوری) راهنمایی کنند. اگر در مورد اخذ مجوز یا پروانه راه اندازی خط تولید سوال دارید، میخواهید بهترین گزینه برای خرید مواد اولیه را بشناسید یا حتی نیاز به پاسخی درباره قیمت ارز و پیشبینی بازار دارید، همین الان با مشاوران کارمنتو تماس بگیرید.