صفر تا صد ثبت شرکت نرم افزاری

مدت مطالعه: 4 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 6 آبان 1402

شرکت‌های نرم‌افزاری در حوزه خدمات آنلاین و ابزارهای کامپیوتری فعالیت می‌کنند و در زمینه‌های مختلفی به کمک مشتریان خود می‌روند؛ حوزه‎هایی مثل امنیت شبکه، پشتیبانی فنی سیستم‌های نرم‎افزاری، طراحی نرم‌افزار، آپدیت برنامه‌های قدیمی و… بسیاری از افرادی که در رشته‌های مختلف کامپیوتر تحصیل کرده‌اند، بعد از فارغ‌التحصیلی برای فعالیت رسمی چنین شرکت‌هایی را ثبت می‌کنند.

یک شرکت نرم‌افزاری علاوه بر گرفتن پروژه‌های بزرگ و کوچک از کارفرمایان مختلف، می‌تواند برای افراد زیادی (چه دانشجو و چه متخصص) شغل ایجاد کند. اما ثبت شرکت نرم افزاری چه مراحلی دارد؟ آیا نیاز است که مجوزهای خاصی را دریافت کنید یا کافی است که به اداره ثبت شرکت‌ها بروید و مدارکتان را آن‌جا ارائه کنید؟ شرکت‎‌های نرم‌افزاری در چه زمینه‌هایی فعالیت تخصصی دارند؟ در این مطلب سعی می‌کنیم به این سوالات پاسخ بدهیم.

 

بیشتر بخوانید: دریافت مشاوره امور ثبتی

شرکت نرم افزاری چیست؟‌

نرم‌افزار را می‌توانیم به عنوان برنامه‎های کامپیوتری تعریف کنیم که انجام کارهای مختلف روی یک سیستم را به عهده می‌گیرد یا تسهیل می‎کند. هر نرم‌افزار، برای رفع یک نیاز کاربران کامپیوتر به وجود آمده و قرار است کارشان را راحت‌تر کند. در شرکت‎های نرم‎افزاری این ابزارها طراحی و پشتیبانی می‌شوند، برای بهبود و بروزرسانی‌شان راه حل پیدا می‌شود، کارشناسان به دنبال مسیرهای تازه برای حل مشکلات نرم‌افزارها می‌گردند و گاهی حتی آموزش انجام می‌شود.

در ایران شرکت‌های نرم‌افزاری می‌توانند در حوزه تهیه، تولید و پخش نرم‌افزارهای فرهنگی و هنری فعالیت کنند یا برای موبایل و کامپیوتر ابزارهای کاری و کاربردی بسازند. همچنین بسیاری از این شرکت‎ها فعالیت‌های سخت‌افزاری مثل طراحی و نسب سیستم را هم انجام می‌دهند.

زمینه فعالیت شرکت‌های نرم افزاری

پیش از ثبت شرکت نرم افزاری، باید ابتدا بدانید که چنین شرکت‌هایی در چه حوزه‌هایی کار می‎کنند. چند مورد از این حوزه‌ها را بخوانید:

  • طراحی و پشتیبانی شبکه داده
  • مشاوره و نظارت طرح‌های انفورماتیک
  • طراحی، تولید و پشتیبانی نرم‌افزار به سفارش مشتری
  • تولید و فروش بسته‌های نرم‌افزاری متفاوت برای مشتریان
  • مشاوره در زمینه نرم‌افزار و طراحی
  • خرید و فروش سیستم و کامپیوتر
  • طراحی، نصب و پشتیبانی شبکه
  • انجام خدمات فنی و تعمیرات نرم‌افزاری (و گاهی سخت‌افزاری)
  • انجام پروژه‎های IT و انفورماتیک
  • تولید قطعات کامپیوتری

 

مزایا و معایب شرکت نرم افزاری

یکی از مزایای شرکت‌های نرم‌افزاری این است که برای علاقمندان به این حوزه حتی در مراحل دانشجویی و دانش‌آموزی شغل ایجاد می‌کنند و می‌توانند در تعیین مسیر کاری افراد موثر باشند. همچنین با داشتن یک شرکت، فعالیت فنی و نرم‌افزاری افراد رسمیت پیدا می‌کند و امکان این را خواهند داشت که پروژه‌های بزرگ خصوصی و حتی دولتی بگیرند. وقتی شرکت به صورت رسمی به ثبت برسد، قراردادها هم رسمی می‌شوند و این یعنی امکان مشکلات مالی، چالش‌های قانونی و  کلاهبرداری‌های احتمالی به حداقل می‎رسد. شاید بتوانیم معایب داشتن یک شرکت نرم‌افزاری را خلاصه کنیم به چالش‌های اداری و زمانی برای دریافت مجوز و البته مشکلاتی که در اینترنت کشور وجود دارد. ثبت شرکت به مدارک متعددی نیاز دارد که آماده کردنشان (با وجود این که سخت نیست) ممکن است زمان زیادی ببرد و برای بعضی‌ها چالش‌برانگیز باشد.

 

ثبت شرکت نرم افزاری مسئولیت محدود

شرکت‌های دارای مسئولیت محدود شرکت‏‎های هستند که دو یا چند موسس دارند و هرکدام از آن‎ها، تنها «به مقدار میزان سرمایه خود» مسئول قروض و تعهدات هستند. هر کدام از این افراد یک سرمایه خاص در شرکت خواهند داشت. برای ثبت شرکت نرم‌افزاری با مسئولیت محدود، باید حداقل 100 هزار تومان سرمایه داشته باشید و این مدارک را در سامانه ثبت شرکت‌ها بارگزاری کنید:

  • – شناسنامه و کارت ملی تمام شرکا و موسسان
  • – اقرارنامه عدم اشتغال مدیران شرکت در دیگر شرکت‌های تجاری
  • – گواهی عدم سو پیشینه کیفری برای همه شرکا و موسسان
  • – اساسنامه شرکت

ثبت شرکت نرم افزاری سهامی خاص

شرکت‎های سهامی خاص انواعی هستند که سهامشان در بورس اوراق بهادار قابل معامله نیست، اما افراد می‌توانند بین خود آن را رد و بدل کنند. چنین شرکت‌هایی باید حداقل سه عضو موسس و 100 هزار تومان سرمایه داشته باشند و 35% آن (حداقل) در حسابی به نام شرکت سرمایه‌گذاری شده باشد. برای ثبت شرکت با این شرایط، باید این مدارک را در در سامانه ثبت شرکت‌ها بارگزاری کنید و بقیه مراحل را (طبق چیزی که در ادامه می‌گوییم) طی کنید:

  • – مدارک شناسایی شرکا مثل کارت ملی و شناسنامه
  • – اقرارنامه عدم اشتغال مدیران شرکت در دیگر شرکت‌های تجاری
  • – گواهی عدم سو پیشینه کیفری برای همه شرکا و موسسان
  • – اساسنامه شرکت

 

مراحل ثبت شرکت

ثبت رسمی شرکت‌های تجاری در هر نوعی و با هر فعالیتی، مراحلی دارد که از سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت‏ها شروع می‎شوند. بعد از رفتن به این سامانه (به آدرس (https://irsherkat.ssaa.ir/Design/EstablishmentRequest/Index.aspx این مراحل را دنبال کنید:

  • ابتدا فرم اطلاعات را تکمیل و نوع شرکت (سهامی خاص یا مسئولیت محدود) را انتخاب کنید.
  • در ادامه، فرم اطلاعات شخصی به شما نمایش داده می‎شود که در آن باید چیزهایی مثل نشانی و مشخصات هویتی را وارد کنید.
  • 5 نام پیشنهادی برای شرکت نرم‌افزاری خودتان بنویسید (در نهایت یکی از آن‌ها انتخاب می‎شوند) و زمینه فعالیت شرکت را به صورت کامل توضیح بدهید. این نام‌ها باید مطابق قوانین ثبت نام شرکت باشند.
  • میزان سرمایه، نام، کد ملی، نشانی و منصب هرکدام از موسسین شرکت را بنویسید.
  • اگر شرکتتان قرار است چند شعبه داشته باشد نام آن‌ها را وارد کنید.
  • در این قسمت چند روزنامه کثیرالانتشار به شما ارائه می‌شوند که باید یکی‌شان را برای چاپ آگهی انتخاب کنید.
  • در مرحله بعد، اظهارنامه، اساسنامه و شرکت‎نامه را آپلود کنید.
  • سپس از طریق پست سفارشی، اصل همه مدارک را به صورت فیزیکی به اداره ثبت شرکت‌ها بفرستید و منتظر تاییدیه نهایی بمانید.
  • آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی چاپ کنید.

 

مجوزهای مورد نیاز برای ثبت شرکت‌های نرم‌افزاری

مدارکی که در بالا آوردیم، برای هر دو نوع شرکت‌ها مورد نیاز هستند اما بعضی از مواقع نیاز است که شرکت نرم‌افزاری، مجوزهای خاصی را هم دریافت کند. به صورت کلی شرکت‏های تجاری مجوز خاصی نمی‌خواهند، مگر این که حوزه فعالیتشان آن‌ها را ملزم کند. شرکت‌های نرم‌افزاری که در حوزه تهیه، تولید و یا توزیع نرم‎افزارهای فرهنگی‌هنری فعالیت خواهند داشت، باید قبل از ثبت شرکت از وزارت ارشاد مجوز بگیرند. این مجوز «مجوز تکثیر نرم‌افزار» نام دارد که بعضی از جاها با اسم «پروانه نرم‎افزار» هم شناخته می‌شود.

پروانه نرم‌افزار برای پیگیری و شناخت ناشران اثر نرم‌افزاری صادر می‏شود و با گرفتن آن، متقاضی (همان طراح و ناشر) متعهد می‎شود که عینا خود محصول را تکثیر کرده و از اعمال هر تغییری در آن خودداری کند. بعد از دریافت این مجوز هرگونه تغییر بدون هماهنگی با وزارت ارشاد و تکثیر آن، می‌تواند موجب مجازات شرکت شود.

 

مشاوره رایگان برای ثبت شرکت نرم افزاری در کارمنتو

ثبت یک شرکت نرم‌افزاری برای افرادی که تجربه آن را ندارند، می‌تواند پر از چالش باشد. برای حل این چالش‏ها، قطعا نیاز به مشاورانی پیدا می‌کنید که این مراحل را دقیق و درست بشناسند و بتوانند به سوالات شما پاسخ بدهند. پلتفرم کارمنتو، وب‌سایتی است که ده‌ها مشاور و کارشناس در حوزه‌های مختلف در آن حضور دارند و می‌توانند شما را در تمام قدم‌هایتان برای ثبت شرکت، راهنمایی کنند. کافی است سوالتان را این‎‌جا مطرح کنید و بعد منتظر جواب کارشناسان مختلف باشید. پرسیدن سوال در کارمنتو کاملا رایگان است و به دلیل ماهیت آنلاینش، نیازی به مراجعه به هیچ مرجع خاصی ندارد. در خانه بنشینید و در مراحل ثبت شرکت حرفه‌ای شوید!

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 15 نظر

4 15
صفر تا صد ثبت شرکت نرم افزاری

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها