فهرست مطالب
Toggle- مطالبه و اجرا گذاشتن مهریه چگونه است؟
- شرایط مطالبه و اجرا گذاشتن مهریه در قانون جدید
- مراحل مطالبه مهریه
- سریعترین راه گرفتن مهریه
- قانون جدید اجرا گذاشتن مهریه وجه نقد
- قانون جدید مطالبه مهریه سکه
- مراحل قانونی اجرا گذاشتن مهریه در عقد موقت
- به اجرا گذاشتن مهریه بدون طلاق
- مطالبه مهریه از شخص ثالث
- در طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه است؟
- هزینه به اجرا گذاشتن مهریه
- روش اجرای مهریه
- شرایط اعسار زوج از پرداخت مهریه
- به اجرا گذاشتن مهریه چقدر طول میکشد؟
- چند بار میتوان مهریه را اجرا گذاشت؟
- مطالبه همزمان مهریه از ثبت و دادگاه
امروزه با مراجعه کردن به دادگاه متوجه تعداد بسیار زیاد پروندههای مربوط به مطالبه و اجرا گذاشتن مهريه میشوید. مهریه در واقع یکی از مهمترین حق و حقوق یک زن است که با عقد نکاح به آنان تعلق میگیرد. به همین دلیل اطلاع از نحوه گذاشتن اجرای مهریه امری بسیار مهم است. امروزه نحوه مطالبه و قانون آن تغییرات اساسی کرده است و به همین دلیل آشنایی با راههای مختلف مطالبه مهریه اهمیت بسیار زیادی دارد.
در گذشته زوجه میتوانست با مراجعه کردن به دادگاه و تنظیم کردن دادخواست اقدام به مطالبه مهریه خود کند؛ اما امروزه در صورتی که قاضی متوجه شود، قوانین رعایت نشده است، رسیدگی به آن را کاملا متوقف میکند. بدین ترتیب آشنایی با قوانین و نحوه مطالبه مهریه ضروری است. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم برای شما شرح دهیم که منظور از مطالبه مهریه چیست و علاوه بر این شما را با مراحل به اجرا گذاشتن مهریه نیز آشنا کنیم.
مطالبه و اجرا گذاشتن مهریه چگونه است؟
از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای تمامی افراد دارای این نوع پرونده پیش آید این است که مهریه را چگونه می توان گرفت و یا به عبارتی اجرا گذاشتن مهريه چگونه است؟ ازدواج به صورت کلی نوعی آثار مالی به دنبال دارد که مهریه یکی از مهمترین آنها به شمار میرود. مهریه در اصل همان مالی است که با انعقاد نکاح، مرد متعهد میشود به زوجه پرداخت کند که میتواند سکه، پول، مال منقول و غیرمنقول و یا حتی انجام یک کار مشخص شده از جانب مرد باشد. دقت کنید که مهریه باید مشخص و معین شده باشد. مهریه را میتوان به عنوان دین خطاب کرد که پرداخت آن برعهده مرد است و امکان فرار از دین مهریه برای مرد وجود ندارد.
به طور کلی مهریه میتواند به صورت عندالمطالبه و یا عندالاستطاعه باشد. عدم مشخص نمودن مهریه در نکاح دائم موجب بطلان نیست. اما در عقد نکاح موقت حتما مهریه باید مشخص شود و در غیر این صورت این امر میتواند موجب باطل شدن عقد شود. اما در ادامه با ما همراه باشید تا برای شما شرح دهیم که برای مطالبه مهریه چه باید کرد.
شرایط مطالبه و اجرا گذاشتن مهریه در قانون جدید
در این بخش قصد داریم به پاسخ این سوال بپردازیم که چگونه مهریه را به اجرا بگذاریم؟ مهریه در واقع یکی از مهمترین حقوق مالی زن بوده و با عقد نکاح به زن تعلق میگیرد. یکی از شرایط اجرا گذاشتن مهریه عندالمطالبه و یا عندالاستطاعه بودن آن است. زمانی که مهریه عندالمطالبه باشد، شرایط گرفتن آن راحتتر از زمانی است که مهریه عندالاستطاعه باشد.
اگر مهریه عندالمطالبه باشد، زوجه میتواند برای دریافت مهریه، تنظیم و ثبت دادخواست مطالبه و یا درخواست صدور اجرائیه مهریه برای گرفتن مهریه خود اقدام کند. اما اگر مهریه عندالاستطاعه باشد تا زمانی که تمکن مالی همسر برای پرداخت کردن مهریه ثابت نشود نمیتوان برای الزام او به پرداخت اقدام کرد و در صورتی که زوجه مدعی تمکن مالی همسر باشد بار اثبات این امر نیز بر عهده زوجه خواهد بود.
بنابراین در این مورد طریقه اجرا گذاشتن مهریه این است که زوجه یک لیست از اموال و داراییهای زوج، فیش حقوقی و یا با دیگر مدارک ادعای خود را به اثبات برساند. به طور کلی بر اساس نحوه مطالبه مهریه در قانون جدید در مورد شرایط گرفتن مهریه باید به این نکته اشاره کرد که میتواند از دو روش برای این کمک گرفت که البته مراحل و شرایط اجرا گذاشتن مهریه در هر یک از آنها متفاوت است.
در صورتی که زوج دارای تمکن مالی باشد و زوجه قصد توقیف اموال همسر خود را داشته باشد درخواست صدور اجرائیه برای توقیف اموال میتواند راهحل مناسبتری باشد.
مراحل مطالبه مهریه
با انعقاد عقد نکاح بین زوجین مسئولیتهای مالی از جمله مهریه بر عهده مرد میافتد. مهریه میتواند موارد مختلفی اعم از پول، سکه، خودرو، منزل مسکونی و موارد دیگری از این قبیل را شامل شود. پرداخت کردن مهریه بر عهده مرد بوده و به همین دلیل هر زمان که زن آن را مطالبه کند، مرد موظف به پرداخت آن است.
لازم به ذکر است که زمان دریافت مهریه به انواع عوامل بستگی دارد که البته در پروندههای مختلف میتواند متفاوت باشد. به صورت کلی نحوه اجرا گذاشتن مهریه به دو صورت و مرحله کلی انجام میشود که در ادامه آنها را برای شما بررسی معرفی خواهیم کرد.
1. مراحل مطالبه مهریه از طریق دادگاه:
یکی از مراحل به اجرا گذاشتن مهریه همان اجرا گذاشتن مهریه از طریق دادگاه است. در روش از اجرا گذاشتن مهریه از طریق دادگاه زوجه باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست مطالبه مهریه را تنظیم و ثبت کند.
لازم به ذکر است که برای مطالبه مهریه از طریق دادگاه تنظیم دادخواست باید حاوی اطلاعات متعددی اعم از مشخصات زن و شوهر، میزان مهریه، تاریخ عقد نکاح و دلایل مطالبه مهریه باشد.
دادگاه پس از اینکه دادخواست و مدارک را بررسی کند به پرداخت مهریه حکم صادر میکند. حکم دادگاه نیز قطعی بوده و باید در هر صورت اجرا شود. اگر که مرد از پرداخت کردن مهریه خودداری کند، اجرا گذاشتن مهریه توسط زن میتواند با مراجعه کردن به اجرای احکام مدنی دادگاه، حکم دادگاه را اجرا کنند.
● مدارک لازم برای مطالبه مهریه از طریق دادگاه
برای مطالبه مهریه شما به برخی مدارک لازم برای اجرا گذاشتن مهریه نیازمند خواهید بود. از جمله مدارک لازم برای اجرا گذاشتن مهریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنظیم دادخواست مطالبه مهریه
- ارائه دادخواست به دادگاه یا اداره ثبت اسناد و املاک
- بررسی مدارک و مستندات زوجه توسط دادگاه یا اداره ثبت اسناد و املاک
- صادر کردن حکم پرداخت مهریه توسط دادگاه یا اداره ثبت اسناد و املاک
- اجرای حکم پرداخت مهریه توسط اداره ثبت اسناد و املاک یا اجرای احکام مدنی
● نمونه دادخواست مطالبه مهریه از طریق دادگاه
اکنون که با مراحل قانونی اجرا گذاشتن مهریه از دادگاه و مدارک لازم جهت اجرا گذاشتن مهریه آشنا شدید، در این بخش قصد داریم شما را با یک نمونه دادخواست مطالبه مهریه از طریق دادگاه آشنا کنیم.
خواهان : …………..
خوانده : …………..
وکیل یا نماینده قانونی: ………………..
خواسته موضوع و بهای آن
1- مطالبه مهریه به تعداد …… عدد سکه تمام بهار آزادی به نرخ روز
دلایل و منضمات دادخواست(مدارک)
1- فتوکپی مصدق شناسنامه و کارت ملی
2- فتوکپی مصدق سند ازدواج
3- وکالتنامه
شرح دادخواست مطالبه مهریه
با سلام و تقدیم احترام
به استحضار عالی میرساند موکل و خوانده به موجب عقد نامه ……. مورخ …. به عقد دائم یکدیگر درآمدهاند. موکل از مهریه موجود در سند نکاحیه ……. عدد سکه تمام بهار آزادی را که بر ذمه زوج عندالمطالبه میباشد، تقاضا مینماید. با عنایت به مراتب فوق صدور حکم از آن مقام محترم مورد استدعاست.
2. مراحل مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت:
در این بخش قصد داریم به مراحل اجرا گذاشتن مهریه از طریق ثبت اشاره کنیم. یکی دیگر از روشهای نحوه اجرا گذاشتن مهریه میتوان به مطالبه از راه اداره ثبت اشاره کرد. اما احتمالا چگونگی مطالبه مهریه از طریق ثبت برای شما نیز سوال باشد. در واقع در این روش و یا همان مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت زوجه باید به اداره ثبت اسناد و املاک محل سکونت همسر مراجعه کرده و صدور اجراییه مهریه را درخواست کند.
سپس برای اجرا گذاشتن مهریه از طریق ثبت این اداره مدارک و احراز هویت زن را بررسی کرده و اجرای مهریه را صادر میکند. در ادامه نحوه مطالبه مهریه از ثبت و پس از صادر شدن اجراییه، زن میتواند با مراجعه به دفتر اسناد رسمی، اموال همسر را توقیف نماید. پس از اجرا گذاشتن مهریه از طریق ثبت اموال توقیف شده نیز به مزایده گذاشته میشود و در انتهای مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت مبلغ حاصل از این اموال توقیف شده و به مزایده گذاشته شده به عنوان مهریه زن به وی پرداخت میشود.
با توجه به افزایش آمار طلاق برای افزایش سرعت و اطمینان از صحت روند طلاق، دریافت مشاوره از مشاوران طلاق تلفنی آنلاین کارمنتو، بهترین راه حل است.
سریعترین راه گرفتن مهریه
به صورت کلی مهریه از جمله حقوق مالی بوده که پیش از عقد و با رضایت زوجین مشخص میشود و مرد از زمانی که عقد جاری میشود، موظف است تا آن را پرداخت کند. بنابراین زوجه برای به اجرا گذاشتن مهريه میتواند در هر زمان دوران عقد و یا پس از ازدواج اقدام کند.
اکنون که برای شما دادیم چگونه مهریه را به اجرا بگذاریم و یا اینکه شما را با نحوه به اجرا گذاشتن مهریه و همچنین مراحل اجرا گذاشتن مهریه آشنا کردیم، در این بخش قصد داریم برای شما شرح دهیم که سریعترین و بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه کدامند. از جمله سریعترین و کوتاهترین روش مطالبه مهریه و همچنین روش اجرا گذاشتن مهریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درخواست توقیف اموال زوج:
زوجه در این مورد باید مراحل اجرا گذاشتن مهریه را پیش ببرد. به عبارتی زوجه باید پس از گرفتن استعلام چهارگانه اموال و داراییهای مرد به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه نماید. یکی از سریعترین روشهای گرفتن مهریه این است که زوجه دادخواست مطالبه مهریه را به اجرا گذاشته و داراییهای با سند دسمی و یا وجوه نقد و همچنین سپرده را مطالبه کند. البته زوج در صورتی که در این نحوه به اجرا گذاشتن مهریه توان پرداخت به صورت یکجا نداشته باشد، میتواند برای قسطبندی آن درخواست اعسار دهد.
گرفتن مهریه از طریق ممنوع الخروج کردن زوج:
شاید بسیاری از شما روش اول را مناسب ندانسته و اکنون برای شما سوال باشد که روش دوم سریعترین مطالبه مهریه چگونه است؟ ممنوع الخروج کردن زوج از دیگر بهترین روش به اجرا گذاشتن مهریه به شمار میرود. تفاوتی ندارد که زوج دلیل موجه برای پرداخت مهریه را داشته باشد یا خیر در هر صورت زوجه این اختیار را دارد که وی را ممنوع الخروج کند.
البته در این زمینه نیز مانند حکم جلب نکات و قوانین مهمی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. بر اساس ماده 32 قانون محکومیت مالب، زوج پس از صادر شدن حکم محکومیت مالی و عدم پرداخت کردن مهریه به صورت یکجا و یا قسطهای آن محکوم شناخته شده و زوجه میتواند از دادگاه درخواست ممنوع الخروج کردن زوج را درخواست کن.
برای این امر میتوانید حتی در صورت وجود شرایط لازم برای اجرا گذاشتن مهریه از طریق شورای حل اختلاف نیز اقدام کنید. به صورت کلی دادگاه 1 ماه به زوم فرصت میدهد که برای پرداخت مهریه و یا درخواست اعسار اقدام کند. اما در صورت عدم اقدام طی این مدت، دادگاه اقدام به ممنوع الخروج کردن وی میکند. تنها در صورتی این حکم دادگاه باطل میشود که زوج تمام مهریه را پرداخت کرده و یا اینکه مدارک لازم برای اثبات عدم توانایی پرداخت را ارائه دهد.
قانون جدید اجرا گذاشتن مهریه وجه نقد
بر اساس قانون جدید مطالبه مهریه و قانون جدید اجرا گذاشتن مهریه این مهریه به نرخ روز حساب میشوو و زوج باید اقدام به پرداخت آن کند. دو نکته بسیار مهم در این زمینه وجود دارد و آن این است که در صورتی که زوج فوت شود صرفا تا تاریخ فوت همسر این مهریه به نرخ روز حساب خواهد شد و نکته دوم این است که ملاک نرخ روز پرداخت مهریه توسط زوج است و تاریخ اقامه دعوی و یا تقدیم دادخواست توسط زوجه در نظر گرفته نمیشود. در مورد چگونگی اجرا گذاشتن مهریه لازم به ذکر است که مهریه وجه نقد را هم از دادگاه و هم از اداره اجرای ثبت میتوانید مطالبه کنید.
قانون جدید مطالبه مهریه سکه
به صورت کلی مهریه میتواند سکه بهار آزادی و یا سکه امامی باشد، نیم سکه و یا همچنین میتواند ربع سکه باشد. نوع مهریه در اصل به توافق زن و شوهر بستگی دارد.
مهریه حتی میتواند طلا نیز باشد. به طور کلی هر چیزی که از نظر عقلی هزینهای باید بابت آن پرداخت شود، میتواند با توافق طرفین به عنوان مهریه در نظر گرفته شود. مهریه سکه را نیز به طور کلی به دو روش اداره ثبت و یا دادگاه مطالبه و به اجرا میگذارند که در بخشهای قبلی به نحوه اجرا گذاشتن مهریه از طریق ثبت و دادگاه را برای شما توضیح دادهایم.
به صورت کلی اگر هنوز برای شما سوال است که چگونه مهریه خود را مطالبه کنیم و یا اینکه اجرا گذاشتن مهریه اینترنتی چگونه انجام میشود و یا سوالات و ابهاماتی در این زمینه دارید بهتر است از یک وکیل مجرب کمک بگیرید.
کارمنتو از جمله مراکزی است که با ایجاد امکان دریافت مشاوره آنلاین تلفنی در لحظه و زیر یک دقیقه و با همکاری با بیش از 350 مشاور برتر کشور، میتواند در زمینه اجرا گذاشتن مهریه به صورت اینترنتی و یا دیگر روشها و راهنمایی شما در مورد اینکه برای اجرا گذاشتن مهریه کجا باید رفت، به شما کمک کند.
مراحل قانونی اجرا گذاشتن مهریه در عقد موقت
اکنون که با چگونگی مطالبه مهریه آشنا شدید، لازم است با این امر در عقد موقت نیز آشنا شوید. به صورت کلی اغلب صیغه نامههای ازدواج موقت سند عادی است. حتی در صورتی که این سند در دفتر ازدواج تنظیم شده باشد مگر اینکه به صورت رسمی آن را به ثبت رسانده باشند.
اما در هر صورت مهریه مندرج در آنها از طریق دادگاه قابل مطالبه است و زوجه چه در عقد موقت و یا در مدت نکاح باشد، چه تمکین کرده و یا خیر و یا حتی اگر مدت آن تمام شده باشد، حق مطالبه مهریه در ازدواج موقت را در اختیار خواهد داشت. اما برای به اجرا گذاشتن آن و دریافت حکم ندادن مهریه در ازدواج موقت، از طریق اجرای ثبت به سند رسمی نکاح موقت نیازمند است.
به اجرا گذاشتن مهریه بدون طلاق
از نکات مهم مطالبه مهریه بدون طلاق این است که زن باید به دفتر ازدواج و درخواست صدور اجراییه برای مهریه مراجعه کند. در این مرحله زن باید به دفترخانهای برود که سند ازدواج را تنظیم کرده و بدون ارائه دادن درخواست طلاق و تنها با کامل نمودن فرمهای قانونی و تسلیم سند ازدواج و مدارک شناسایی، صدور اجراییه را تقاضا کند. سردفتر نیز پس از صادر شدن اجراییه، یک نسخه را برای مرد ارسال خواهد کرد و نسخه دیگر به زوجه تحویل داده میشود. مرد نیز ده روز از تاریخ ابلاغ آن فرصت دارد تا مهریه را پرداخت کند.
با مشاوره حقوقی خانواده تلفنی آنلاین در کارمنتو میتوانید از اقدامات پیش از ازدواج گرفته تا درخواست حضانت فرزند، مهریه، نفقه و … راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
مطالبه مهریه از شخص ثالث
در صورتی که پدر شوهر مسئولیت پرداخت مهریه را برعهده گرفته باشد و زوجه قصد داشته باشد برای دریافت مهریه از وی اقدام کند، باید این امر را کاملا بر اساس مراحل قانونی انجام داده تا به نتیجه مطلوب برسد. مطالبه مهریه از پدر شوهر به طور کلی بر اساس مراحل زیر انجام میشود:
- زن باید در ابتدا مدارک مورد نیاز را به دفترخانه محل عقد و یا دفترخانه کفیل مراجعه کرده و فرم وصول مهریه را از طریق اجرای ثبت پر کند تا دفترخانه نیز این درخواست را به واحدهای مربوطه ارسال کند و این واحدها نیز استعلامات لازم را به عمل آورند.
- اگر مسئول پرداخت مهریه با استعلامات 4گانه، مال با سند رسمی داشته باشد، آن مال به نفع مهریه زن توقیف خواهد شد و پس از طی شدن روند مزایده موفق میشود مهریه را دریافت کند. اما با نداشتن سند رسمی و نداشتن توانایی برای مهریه زن، زن باید از راه دادگاه برای دریافت مهریه اقدام کند.
- برای اقدام به دریافت مهریه از دادگاه، زن باید پس از تشکیل حساب کاربری سامانه ثنا و احراز هویت، با داشتن مدارک لازم و همچنین داشتن یک نسخه از فایل ورد دادخواست تنظیمی در خصوص مطالبه مهریه از پدر شوهر، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی رفته و در مورد ثبت دادخواست اقدامات لازم را انجام دهد.
- پس از ثبت و ارسال دادخواست به دادگاه اگر پدر محکوم به پرداخت مهریه شد، باید اقدام به پرداخت کند و در صورت نداشتن توانایی لازم باید اقدام به ثبت دادخواست اعسار کرده و مهریه را به صورت اقساط پرداخت کند.
در طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه است؟
مهریه مهمترین حقوق مالی به شمار میرود که زوجه میتواند برای مطالبه مهریه بعد از طلاق و یا حتی در حین عقد اقدام نماید. به طور کلی مطالبه مهریه بعد از طلاق توافقی باید از طرف زوجه انجام شود. مگر اینکه زوجین خود برای بخشیدن مهریه به توافق رسیده باشند. بنابراین مطالبه و اجرا گذاشتن مهریه برای طلاق امکانپذیر بوده و در طلاقهای توافقی انواع توافقهای زیر قابل اجرا هستند:
- مهریه کامل بخشیده شود.
- مهریه کامل پرداخت شود.
- بخشی از مهریه بخشیده شده و مابقی پرداخت شود.
- به جای مهریه پول پیش خانه، سند خودرو و یا ملک منتقل شود.
- مهریه بر ذمه همسر بماند و بعد از طلاق پرداخت شود.
در صورتی که در این زمینه و یا در مورد اجرا گذاشتن مهریه به صورت اینترنتی نیاز به مشاوره و راهنمایی در لحظه و بدون معطلی دارید و یا اینکه برای شما سوال است که بعد از اجرا گذاشتن مهریه چه می شود، میتوانید از خدمات مشاورهای کارمنتو کمک بگیرد که با استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای دنیا، یک پلتفرم جامع ویژه مشاور و کارفرما طراحی کرده است و خدمات خود را با معقولترین قیمت بازار ارائه میدهد.
هزینه به اجرا گذاشتن مهریه
اکنون که دانستید مطالبه مهریه چیست، ممکن است برای شما سوال باشد که برای اجرا گذاشتن مهریه چقدر پول لازمه؟ و یا با عبارتی بهتر هزینه اجرا گذاشتن مهریه چقدر است؟ لازم است بدانید که هزینه اجرا گذاشتن مهریه از طریق ثبت و یا دادگاه میتواند متفاوت باشد. به عبارتی بهتر میزان هزینه بر اساس عوامل مختلفی مشخص میشود که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
روش اجرای مهریه
بر اساس آنچه که در بخشهای قبلی نیز به آن اشاره کردیم برای اجرای مهریه روشهای مختلفی وجود داره که از جمله آنها میتوان به اداره ثبت و یا دادگاه اشاره کرد. معمولا روش اداره ثبت هزینه کمتری نسبت به دادگاه دربرمیگیرد.
● میزان مهریه:
به هر میزان که مهریه بیشتر، هزینه اجرای آن نیز بیشتر خواهد بود.
● نوع مهریه:
- مهریه عندالمطالبه: هزینه اجرای این نوع عمدتا کمتر از مهریه عندالاستطاعه است.
- مهریه عند الاستطاعة: در این مهریه زن باید ثابت کند که همسرش توانایی پرداخت مهریه را دارد. این امر به ارائه مدارک و دلایل به دادگاه نیازمند است که میتواند موجب افزایش هزینه شود.
● پیچیده بودن پرونده:
اگر پرونده دارای پیچیدگی خاصی باشد، به عنوان مثال اختلافی بین زوجین باشد یا زوجه خارج از کشور باشد، هزینه اجرا افزایش پیدا خواهد کرد. در هر صورت شما با انتخاب یک وکیل و کمک گرفتن از وی برای انتخاب بهترین راهکار و روش و یا دریافت راهنمایی در زمینه مطالبه مهریه در خارج از کشور میتوانید مقدار این هزینهها را کاهش دهید.
شرایط اعسار زوج از پرداخت مهریه
در مورد شرایط اعسار زوج از پرداخت مهریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن مهریه عندالمطالبه: اعسار تنها در مهریه عندالمطالبه قابل مطرح است. اما در مهریه عندالاستطاعه زوج در صورت تمکن مالی میتواند مهریه پرداخت کند و در صورت نداشتن توانایی اعسار وی پذیرفته نخواهد شد.
- عدم توانایی مالی زوج در پرداخت مهریه: زوج باید این امر را به اثبات برساند که درآمد کافی برای پرداخت مهریه ندارد.
- اثبات ناتوانی مالی زوج: همسر باید با ارائه ادله کافی، ناتوانی مالی خود را به دادگاه به اثبات برساند. این مستندات میتوانند مواردی اعم از استشهادیه، صورت حساب بانکی، گزارش حسابرسی، گواهی عدم اشتغال و موارد دیگری از این قبیل را شامل شود.
به اجرا گذاشتن مهریه چقدر طول میکشد؟
سوال مهم دیگر این است که اجرا گذاشتن مهریه از طریق ثبت چقدر زمان میبرد؟ و یا اینکه به طور کلی در هر روشی به اجرا گذاشتن مهریه چقدر طول میکشد؟ به صورت کلی در صورت داشتن شرایط اجرای مهریه در اداره ثبت، زوجه میتواند در طی مدت 1 روز مهریه خود را به اجرا بگذارد. پس از آن دفتر ازدواج برای زوج اخطاریه ارسال کرده و به زوج 10 روز مهلت پرداخت مهریه را میدهد.
چند بار میتوان مهریه را اجرا گذاشت؟
علاوه بر این سوال که به اجرا گذاشتن مهریه چقدر طول میکشد، این سوال نیز مطرح است که چند بار میتوان مهریه را اجرا گذاشت؟ و یا به عبارتی بهتر اجرا گذاشتن مهریه برای بار دوم امکان پذیر است یا خیر؟ اگر زوجه مهریه را بخشیده باشد، زوج دین پرداخت مهریه را بر عهده نخواهد داشت و بنابراین در آینده نمیتواند مجدد اقدام به مطالبه مهریه کند.
نوع بعدی این است که زوجه در قبال طلاق مهریه را میبخشد که در این مورد زن تنها تا پایان مدت عده حق رجوع مهریه را دارد، اما پس از آن نمیتواند مهریه را به اجرا بگذارد. در حالت بعد زن مهریه را به مرد هبه کند که در این صورت میتواند تا زمان دریافت مهریه ار چند بار که بخواهد آن را دریافت کند.
مطالبه همزمان مهریه از ثبت و دادگاه
با این وجود که قانونگذار، زوجه را برای مطالبه مهریه مخیر کرده اما مطالبه همزمان مهریه از طریق اجرای ثبت و دادگاه وجاهت قانونی ندارد، چرا که دو مرجع قضایی بر اساس بند 2 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی 1 زمانی که نتواند همزمان به یک موضوع رسیدگی کند، به روش اولی مرجع غیر قضایی نمیتواند به موضوعی که در مرجع قضایی در حال رسیدگی است به اجرای مفاد سند بپردازد، همچنین به دلیل اینکه پیگیری همزمان از دو روش یک نتیجه واحد به دنبال دارد، میتواند موجب اتلاف وقت به شمار رود.
سخن پایانی
مهریه حق قانونی و مهم زوجه است که میتواند در هر زمان چه در زمان ازدواج و یا پس از طلاق اقدام به مطالبه آن کند. مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت و دادگاه امکانپذیر است. زوجه باید تمامی قوانین و شرایط را رعایت کند. در صورتی که زوجه تمامی قوانین و نکات را رعایت کند میتواند مهریه را دریافت کند. به همین دلیل توصیه میشود برای این زمینه از خدمات مشاوره کارمنتو کمک بگیرید.
در این مقاله همچنین سعی بر این بود که پاسخ این سوال برای شرح دهیم که برای اجرا گذاشتن مهریه کجا باید رفت. همچنین در صورتی که در مورد نحوه مطالبه مهریه در شورای حل اختلاف ابهاماتی داشتید و یا سوالاتی از قبیل مطالبه مهریه در صلاحیت کدام دادگاه است را داشته باشید، میتوانید راهنمایی لازم را از مشاوران کارمنتو دریافت کنید. امکان دریافت مشاوره فوری در هر جای ایران در لحظه و زیر یک دقیقه با شارژ اولیه رایگان و قابلیت استفاده از کیف پول برای همه کاربران وجود دارد و همچنین لازم به ذکر است که حفظ محرمانگی اطلاعات شما از اولویتهای این مرکز است.
از طریق مشاوره کسب و کار تلفنی آنلاین در حوزه مد نظر خود بدون پرداخت هزینه تلفن و اینترنت و از طریق تماس امن، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.
با کلیک روی لینک زیر و از طریق (منو خدمات مشاوره) حوزه مد نظر خود را انتخاب نمایید.