حق طلاق در ازدواج موقت چه قانون و شرایطی دارد؟

مدت مطالعه: 4 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 18 اسفند 1403

حق طلاق در ازدواج موقت از موضوعات مهمی است که درک صحیح آن می‌تواند تاثیرات بسیار زیادی بر زندگی افراد داشته باشند زیرا این نوع به دلیل ویژگی‌ها و شرایط خاص خود، قوانین متفاوتی نیز نسبت به ازدواج دائم دارد و از جمله نکات کلیدی و مهم آن حق طلاق است که معمولا توسط بسیاری از افراد نادیده گرفته می‌شود.

آگاه بودن از این حق، شرایط و قوانین آن به زوجین کمک می‌کند تا از ایجاد مشکلات احتمالی جلوگیری شده و در مواقع ضروری تصمیمات درستی اتخاذ شود. با دقت به این امر که قوانین و مقررات مربوط به این نوع ازدواج پیچیدگی‌های خاص خود رادارد، دریافت مشاوره از کارشناسان حقوقی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. خدمات مشاوره کارمنتو این امکان را به شما می‌دهد تا با داشتن دسترسی لازم به مشاوران برتر کشور در لحظه و فوری، اطلاعات کافی در این زمینه را دریافت کنید.

بنر طلاق

آیا در ازدواج موقت طلاق وجود دارد؟

ازدواج موقت یا صیغه با ازدواج دائم دارای تفاوت‌های اساسی است. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها به حق طلاق مربوط می‌شود. در ازدواج دائم طرفین این امکان را دارند که به راحتی از یکدیگر جدا شوند. اما اصطلاح طلاق در عقد موقت وجود نداشته و به جای آن انحلال این عقد از طریق فوت جنون یکی از طرفین، انقضای مدت تعیین‌شده یا بخشش باقی‌مانده مدت توسط مرد انجام می‌شود.

علاوه‌بر این اگر یکی از طرفین دارای عیوبی باشد که بر اساس قانون فسخ نکاح برای طرف مقابل ایجاد شود، این عقد می‌تواند منحل شود. بدین ترتیب می‌توان گفت که جدا شدن در ازدواج موقت فرآیند محدودتری نسبت به ازدواج دائم دارد.

در صیغه موقت حق طلاق با کیست؟

ازدواج موقت تفاوت‌های زیادی با دائم دارد که یکی از آن‌ها نداشتن صیغه طلاق است. ازدواج موقت برای باطل شدن به خواندن صیغه نیازی ندارد اما بهتر است پیش از انجام هر کاری با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

برای باطل کردن یا فسخ نکاح در این ازدواج باید مدت زمان باقی مانده توسط مرد بذل شود. اما نکات مهمی در این زمینه وجود دارد که باید از آن‌ها اطلاع داشته باشید.

چگونه می‌توان حق طلاق در صیغه موقت را به زوجه داد؟

در ازدواج موقت و دائم زن نمی‌تواند به تنهایی طلاق بگیرد. به عبارتی کلی در مورد حق طلاق زن در ازدواج موقت باید گفت که زن حق طلاق نخواهد داشت. اما در برخی موارد و شرایط خاص زن می‌توان اقدام به فسخ نکاح ازدواج موقت کند. بدین منظور دو راه وجود دارد.

در حالت اول اگر عقد موقت زوجین به ثبت رسیده است و زوجه وکالتنامه‌ای با عنوان حق طلاق داده باشد، زن می‌تواند پیش از موعد عقد، اقدام به باطل کردن ازدواج خود کند.

اما اگر که وکالتنامه در دسترس نبود و همسر در حرج و عسر باشد می‌توانند با مراجعه کردن به دادگاه خانواده و اثبات اینکه مرد زوجه را با ازدواج موقت فریب داده، اقدام به دریافت وکالتنامه برای بذل مدت زمان باقی مانده کند.

آیا امکان طلاق در عقد موقت به صورت یک طرفه وجود دارد؟

برای اینکه زوجه بتواند به صورت یک طرفه ازدواج موقت را فسخ کند، به یک وکالتنامه از طرف همسر نیازمند خواهد بود. این وکالتنامه باید در اداره ثبت اسناد و املاک به ثبت رسیده باشد تا از نظر قانونی مورد قبول واقع شود. اما اگر که زوجه در شرایط سختی بود و در عسر و حرج باشد می‌تواند وکالتنامه‌ای را به منظور فسخ یکطرفه از دادگاه دریافت کند.

برای اینکه بتوانید وکالت‌نامه را دریافت کنید باید ثابت کنید که همسر شما را با ازدواج دائم فریب داده و زندگی شما شرایط سختی داشته باشد. در صورتی که این شرایط وجود داشته باشند بر اساس ماده 1130 قانون مدنی باشد، دادگاه به شما وکالتنامه بذل مدت زمان باقی مانده را خواهد داد.

طلاق مشاوره

با توجه به افزایش آمار طلاق برای افزایش سرعت و اطمینان از صحت روند طلاق، دریافت مشاوره از مشاوران طلاق تلفنی آنلاین کارمنتو، بهترین راه حل است.

شرایط طلاق در صیغه ۹۹ ساله  چگونه است؟

صیغه 99 ساله از انواع صیغه‌های موقت است. در این نوع صیغه مدت زمان مشخص شده محرمیت بیش از 10 روز و یک ماه به این دلیل نیز به این اسم نام‌گذاری شده است. اما همان‌طور که اطلاع دارید از آن‌جایی که ازدواج موقت طلاق ندارد و بنابراین حق طلاق در صیغه ۹۹ ساله نیز وجود نخواهد داشت. به منظور باطل کردن مدت زمان مانده مرد می‌تواند مهریه را بذل و پرداخت کند. در صورت تمایل می‌توانید از خدمات حقوقی کارمنتو برای دریافت مشاوره کمک بگیرید.

خواندن خطبه طلاق در عقد موقت چگونه است؟

به طور کلی ازدواج موقت صیغه طلاق ندارد و برای باطل نمودن آن باید این جمله که مدت زمان باقی مانده را به تو بخشیدم توسط زوج گفته شود. اما باید بدانید که این جمله و یا به طور کلی خطبه طلاق در عقد موقت اگر توسط زن خوانده شود نمی‌تواند این صیغه را باطل کند و بنابراین برای فسخ کردن آن تنها مرد می‌تواند اقدام‌ کند. اما در صورتی که زن دارای وکالتنامه رسمی باشد، دادگاه زوج را ملزم به فسخ صیغه خواهد کرد.

مستندات قانونی و راه‌های پایان دادن برای طلاق در صیغه و ازدواج موقت چیست؟

  • ماده ۱۰۹۵ قانون مدنی

در نکاح موقت نبود انواع مهریه می‌تواند موجب باطل شدن آن شود.

  • ماده ۱۱۲۰ قانون مدنی

نکاح موقت می‌تواند به فسخ و یا بذل مدت در عقد انقطاع منحل شود.

  • ماده ۱۱۲۲ قانون مدنی

مشکلات زیر در مرد می‌تواند موجب فسخ برای زوجه شود:

  1. خصاء
  2. به این شرط که حداقل برای یکبار عمل زناشویی انجام نشده باشد.
  3. مشکلات در آلت تناسلی به اندازه‌ای که توانایی عمل زناشویی نباشد.
  • ماده ۱۱۲۵ قانون مدنی

جنون و عنن در مرد می‌تواند موجب حق فسخ عقد توسط زن شود.

  • ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی

طلاق مختص عقد دائم بوده و در ازدواج موقت تنها به اتقضا مدا و یا بذل آن از طرف همسر از زوجیت خارج خواهد شد.

مستندات قانونی برای طلاق در ازدواج موقت

سخن پایانی

حق طلاق در صیغه موقت و نکات و قوانین موجود در این زمینه دارای اهمیت ویژه‌ای است. حق طلاق در صیغه موقت از مسائلی است که به دقت و مشاوره حقوقی نیاز دارد. در این مطلب سعی بر این بود که مطالب مهمی در این زمینه برای شما توضیح دهیم اما به دلیل وجود قوانین و شرایط پیچیده لازم است از کارشناسان در این زمینه کمک بگیرید.

کارمنتو از جمله مراکز ارائه دهنده خدمات مشاوره است که یک پلتفرم جامع ویژه مشاوره برای شما فراهم کرده است. همچنین این مرکز خدمات خود را با معقول‌ترین و مناسب‌ترین قیمت ارائه داده و به منظور صرفه‌جویی در زمان کاربر وضعیت مشاور را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. شما می‌توانید به راحتی و به صورت فوری در هر جای ایران مشاوره دریافت کنید.

کسب و کار

از طریق مشاوره کسب و کار تلفنی آنلاین در حوزه مد نظر خود بدون پرداخت هزینه تلفن و اینترنت و از طریق تماس امن، پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.

با کلیک روی لینک زیر و از طریق (منو خدمات مشاوره) حوزه مد نظر خود را انتخاب نمایید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 1 نظر

5 1
حق طلاق در ازدواج موقت چه قانون و شرایطی دارد؟

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها