صفر تا صد راه اندازی بستنی فروشی

مدت مطالعه: 5 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 5 اسفند 1401
نویسنده: Niloofar Zamani

بستنی‌ فروشی یکی از مشاغل سنتی ایرانی است که در بیست سال گذشته، شکل مدرنی به خودش گرفته و در بسیاری از شهرها، می‌توانید بستنی‌فروشی‌های زنجیره‌ای را ببینید. چه بستنی سنتی زعفرانی همراه با فالوده بفروشید و چه ژلاتوهای رژیمی با شیر سویا، همیشه مشتری‎های خودتان را خواهید داشت چون بستنی از قدیم طرفدار داشته و حالا حالاها هم دارد.

با این وجود پیش از راه اندازی بستنی فروشی و ادامه دادن آن به عنوان یک کسب‌وکار، باید با این مسیر آشنا باشید و بتوانید یک بیزنس پلن اولیه برای خودتان بنویسید (یا حداقل بتوانید آن را به کس دیگری بسپارید). برای شروع کار در حوزه بستنی و آبمیوه به چه مغازه‌ای نیاز دارید؟ چند نفر نیرو لازم است؟ آیا همه آن‌ها باید کارت بهداشت داشته باشند؟ این مطلب برای افرادی است که قصد راه اندازی بستنی فروشی و فعالیت در این حوزه را دارند، اما هنوز پاسخ خیلی از سوالاتشان را نگرفته‌اند.

راه اندازی بستنی و آبمیوه فروشی

بستنی فروشی شغل ایدئال کودکی خیلی از ما بوده، چه چیزی بهتر از این که در یک مغازه پر از بستنی‌های مختلف کار کنیم و هر زمانی که بخواهیم، هر طعمی را که دوست داشته باشیم بچشیم؟ در بزرگسالی اما فرایند شروع این کسب‌وکار کمی پیچیده‌تر است.

بسته به شهری که در آن مغازه تاسیس می‌کنید، مدل بستنی و آبمیوه‌هایی که ارائه می‌دهید و البته قیمت محصولاتتان، ،می‌توانید از 30% تا بالای 100% سود کنید. ممکن است شما هم وقتی از کنار بستنی‌فروشی‌های معروف شهرتان رد می‌شوید، با یک حساب سرانگشتی میزان سودشان را محاسبه کرده باشید. این رقم وسوسه‌برانگیز است، اما  بدون داشتن دانش کسب و کار و البته خلاقیت در مارکتینگ، رسیدن به آن تقریبا غیرممکن خواهد بود. در ایران بستنی‌فروشی‌ها تحت نظارت صنف بستنی، آبمیوه و کافی شاپ هر شهر فعالیت می‌کنند و باید مجوزشان را از همین صنف بگیرند. گرفتن پروانه، اولین مرحله راه اندازی بستنی فروشی است و بعد از آن شما باید نیروهای ماهر جذب کنید، محصولات جذاب و جدید تامین کنید و البته یک برنامه منسجم برای تبلیغ و افزایش فروش داشته باشید.

فرصت‌ها و معایب راه اندازی بستنی فروشی

برای شروع این کسب‌وکار، باید نگاهی واقع‌بینانه به آن داشته باشید. این‌ها بعضی از مزایا و چالش‌های داشتن یک بستنی‌فروشی هستند:

مزایا:

  • سود نسبتا بالا: همان‌طور که گفتیم، بستنی فروشی می‌تواند به سود خیلی خوبی برسد، البته با داشتن زیرساخت مناسب و مارکتینگ قدرتمند.
  • فروش راحت: فاصله تصمیم یک مشتری تا خرید محصول از شما، می‎تواند چند ثانیه باشد. بر خلاف بسیاری از دیگر کسب‌وکارها که خرید تا دریافت محصول ممکن است ماه‎ها طول بکشد.
  • تنوع محصولات: هر روز یک ترند تازه به دنیا می‌آید و هر سال ده‌ها طعم جدید بستنی خلق می‎شوند. این یعنی دست شما در انتخاب و تامین محصول باز است. حتی می‌توانید طعم‎های ترکیبی منحصر به فرد برند خودتان را بسازید و با آن‌ها، برای خودتان مشتری وفادار ایجاد کنید.

معایب:

  • ساعت کار بالا: بستنی فروشی باید دیرتر از بقیه کسب‌وکارها ببندد و البته آخر هفته‎ها هم باز باشد، چون درست زمانی که ساعت کاری همه تمام می‌شود برای خوردن یک بستنی خوشمزه به خیابان می‌آیند.
  • نیاز به نیروی کار: بر خلاف خیلی از کسب‌وکارها (به ویژه کارهای خانگی) شما نمی‌توانید به تنهایی و با تکیه بر دانش شخصی‌تان یک بستنی فروشی راه بیاندازید. شروع این کار نیاز به تعدادی نیروی باسابقه دارد.

 

سرمایه و هزینه لازم برای راه اندازی بستنی فروشی

شما می‌توانید با میزان متوسطی سرمایه، کسب‌وکار بستنی خودتان را شروع کنید. بیایید با هم به چند مورد از هزینه‌های ابتدایی راه اندازی مغازه بستنی بپردازیم تا ایده‎ای از سرمایه مورد نیازتان پیدا کنید:

  • اجاره یا خرید مغازه: با توجه به این که حداقل مساحت برای بستنی فروشی 12 متر و برای آبمیوه فروشی 14 متر است، باید حداقل 50 میلیون تومان برای پول پیش و ماهانه حداقل 5 میلیون تومان (بسته به شهر) کنار بگذارید. اگر قصد خرید مغازه دارید، ارقام بالاتر از این‌ها خواهند بود.
  • جواز کسب: هزینه‌های جواز کسب بستنی فروشی شما از 500 هزار تومان شروع می‌شوند.
  • خرید تجهیزات: مهم‌ترین هزینه اولیه بستنی فروشی شما، تجهیزات آن است. یخچال (حداقل 30 میلیون تومان)، بستنی‌ساز (20 تا 30 میلیون تومان)، ظروف یک بار مصرف (1 تا 5 میلیون تومان)، خامه‌زن، یخ‎ساز، دستگاه آبمیوه‌گیری و… از جمله این تجهیزات هستند.

با توجه به این موارد، می‌توانیم بگوییم که امروز (در سال 1401) می‎شود با حدود 80 تا 100 میلیون تومان یک بستنی فروشی را در سطح ابتدایی راه بیاندازید. فراموش نکنید که این‌ها فقط هزینه‌های ابتدایی هستند و در ادامه با هزینه‌های جاری هم مواجه خواهید بود. شما باید تجهیزات را نوسازی کنید، به کارمندان حقوق منظم بدهید، تبلیغات کنید و… که هرکدام هزینه جداگانه خود را دارند.

بستنی فروشی

سود حاصل از این شغل

همان‎طور که در ابتدای مطلب گفتیم، سود بستنی فروشی می‌تواند از 30% تا 100% باشد. این سود به موقعیت جغرافیایی شما و جنس محصولاتتان بستگی دارد و در مرحله بعد، وابسته است به مدل تبلیغات و جنس مخاطبانتان. یکی از پرطرفدارترین انواع بستنی، بستنی قیفی دستگاهی است (برای همین است که حتی در بعضی از سوپرمارکت‌ها دستگاهش را می‌بینید).

برای بیشتر کردن سود، باید طیف مشتریانتان را افزایش بدهید یا گزینه‌های خاص و منحصر به فردی داشته باشید که بستنی‌فروشی‌های دیگر (حداقل در مقیاس محله) آن‌ها را ارائه نمی‌دهند. مثلا یک دسر خاص، یک طعم جدید یا یک گزینه ویژه برای دلیوری.

 

مهارت های لازم برای راه اندازی این شغل

برای راه اندازی بستنی فروشی خودتان، باید در این زمینه‌ها مهارت داشته باشید یا کسی را استخدام کنید که برای شما انجامشان بدهد:

  • تولید بستنی و تسلط بر فرایند ساخت آن
  • بهداشت و کیفیت مواد اولیه
  • تشخیص تازگی و کیفیت مواد اولیه
  • آشنایی ابتدایی با اصول مارکتینگ
  • ارتباط عمومی و گفتگو با مشتریان
  • آشنایی با اصول اولیه طراحی داخلی و چیدمان مغازه
  • بازخوردگیری از مشتری

درآمد بستنی فروشی

درآمد بستنی فروشی به عواملی که در بالا گفتیم بستگی دارد و هر مغازه‌ای، درآمد منحصر به فرد خودش را تجربه می‎کند. اما به صورت کلی بستنی‌فروشی‌هایی که فعالیت روزانه دارند و بستنی، شیک، فالوده و… می‌فروشند می‌توانند از 10 میلیون تومان به بالا سود خالص ماهانه داشته باشند. البته که برای محاسبه درآمد خالصتان، باید هزینه‌های ثابت را از آن کم کنید.

پروانه کسب مورد نیاز برای مغازه بستنی فروشی

برای دریافت پروانه کسب از اتحادیه صنف بستنی، آبمیوه و کافی شاپ، این مراحل طی می‌شوند:

  • ابتدا شما باید از طریق سامانه ایرانیان اصناف (ir) درخواستتان را همراه با مدارک ثبت یا آن را به صورت حضوری به اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافی شاپ تهران تحویل بدهید. این مدارک عبارت‌اند از: اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه متقاضی پروانه، عکس سه در چهار متقاضی، سند ملکی یا اجاره‌نامه یا مبایعه‌نامه به نام متقاضی، گواهی عدم سو پیشینه، کارت بهداشت و فیش واریزی مبلغ عضویت.
  • بعد از تکمیل فرم‌ها و تحویل مدارک، کمیسیون بازرسی اتحادیه به محل مغازه شما می‎آیند و مطابق با قوانین، از موقعیت آن گزارش تهیه می‌کنند.
  • در هیئت مدیره صنف، جلسه تشکیل شده و درخواست شما به عنوان متقاضی بررسی می‎شود. اگر همه شرایط را داشته باشید، پروانه شما صادر خواهد شد. این پروانه یک ساله است و در مراحل بعد، می‌توانید برای 5 یا 10 سال تمدیدش کنید.

وسایل موردنیاز برای راه اندازی بستنی فروشی

لیست کامل وسایل و مواد اولیه مورد نیاز بستنی‌ فروشی، می‌تواند چندین و چند صفحه طول بکشد، اما این‌ها موارد واجب و اولیه هستند:

  • یخچال
  • دستگاه بستنی‌ساز
  • بستنی‌ساز قیفی
  • خامه‌زن
  • یخ‌ساز
  • یخچال ایستاده
  • تاپینگ بستنی
  • طعم‌دهنده و اسانس
  • دستگاه بستنی زنی
  • دستگاه یخ در بهشت
  • بلندر و هم زن
  • بار سفت کن

مشاوره راه اندازی بستنی فروشی با کارمنتو

شما برای شروع کسب‌وکار بستنی، باید اطلاعاتی از فرایند اداری دریافت جواز داشته باشید، محلات شهر را به خوبی بشناسید تا بتوانید یک مغازه برای خودتان دست و پا کنید و حتی کمی در حوزه منابع انسانی مهارت کسب کنید تا بهترین کارمندان و کارگران را به کار بگیرید. شاید نتوانید در مدت کوتاه ِ پیش از راه اندازی مغازه همزمان یک حسابدار، یک مدیر منابع انسانی و یک کارشناس املاک شوید، اما می‌توانید از کارشناسان این امور راهنمایی بگیرید. در پلتفرم کارمنتو، مشاوره با متخصصان و کارشناسان کسب‌وکار برای شما تسهیل شده است. کارمنتو بستری است که ده‌ها کارشناس با تخصص‌های مختلف در آن حضور دارند و آماده راهنمایی شما هستند. از هر شهری که هستید، درخواستتان را ثبت کنید و کاملا آنلاین و غیرحضوری مشاوره بگیرید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 163 نظر

5 163
صفر تا صد راه اندازی بستنی فروشی

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

کارآفرینی
26 اسفند 1401

|

5 دقیقه مطالعه
کارآفرینی
26 اسفند 1401

|

5 دقیقه مطالعه
کارآفرینی
26 اسفند 1401

|

4 دقیقه مطالعه
کارآفرینی
26 اسفند 1401

|

5 دقیقه مطالعه

مقالات مرتبط

کارآفرینی
26 اسفند 1401

|

5 دقیقه مطالعه
کارآفرینی
26 اسفند 1401

|

5 دقیقه مطالعه
کارآفرینی
26 اسفند 1401

|

4 دقیقه مطالعه

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ایمیل شما با موفقیت ثبت شد