بررسی ماده 203 قانون مالیات های مستقیم

مدت مطالعه: 3 دقیقه
تاریخ به روزرسانی: 30 مرداد 1401
نویسنده: Niloofar Zamani

بر اساس ماده ۲۰۳ قانون مالیات های مستقیم، اوراق مالیاتی باید به شخص مودی ابلاغ و در نسخه دوم، رسید آن دریافت گردد. هر گاه به شخص مودی امکان دسترسی نباشد، این اوراق باید در محل سکونت یا محل کار او، به یکی از بستگان یا مستخدمین او تحویل داده شود؛ به شرطی که از نظر مامور ابلاغ، سن ظاهری شخص دریافت کننده برای تشخیص اهمیت اوراق ابلاغ شده، کافی باشد و بین مودی و شخصی که این اوراق را دریافت می‌کند، اختلاف وجود نداشته باشد.

تبصره ۱ ماده ۲۰۳

هر گاه مودی مالیاتی یا در صورت عدم حضور او، بستگان و مستخدمین او از دریافت اوراق خودداری بورزند یا اگر هیچ کدام از اشخاص یاد شده در محل ابلاغ حضور نداشته باشند، مامور ابلاغ عدم حضور و عدم تحویل اوراق را در هر دو نسخه قید می‌کند. سپس نسخه اول را به در محل سکونت یا محل کار الصاق می‌نماید و تاریخ زمان الصاق این اوراق، تاریخ ابلاغ به مودی تلقی می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران بخش مشاوره مالیاتی کارمنتو همراه باشید.

تبصره ۲ ماده ۲۰۳

سازمان امور مالیاتی، می‌تواند برای ابلاغ اوراق مالیاتی از خدمات پست سفارشی استفاده کند. مامور پست باید اوراق مالیاتی را به شخص مودی یا یکی از بستگان یا مستخدمین او در محل تحویل و در نسخه دوم، رسید دریافت نماید. اگر مودی یا اشخاص یاد شده از گرفتن برگه خودداری کنند، مامور پست این موضوع را در هر دو نسخه ذکر می‌نماید. نسخه دوم را به نشانی تعیین شده الصاق کرده و نسخه اول را به اداره مالیات برگشت می‌دهد. اگر هیچ یک از اشخاص یاد شده در محل حضور نداشته باشند، مامور پست با ذکر تاریخ مراجعه، عبارت «پانزده روز پس از این تاریخ مجددا مراجعه خواهد شد» را در اوراق قید می‌کند. سپس نسخه دوم را به نشانی تعیین شده الصاق و نسخه اول را برگشت می‌زند. اگر در مراجعه بعدی نیز اشخاص فوق حضور نداشته باشند، با ذکر این امر در اوراق، نسخه دوم را به نشانی تعیین شده الصاق می‌کند و نسخه اول را به اداره مالیات برگشت می‌زند. اوراق که به این ترتیب الصاق می‌شوند از تاریخ الصاق، ابلاغ‌شده محسوب می‌گردند.

ماده 203 قانون مالیات های مستقیم

اوراق مالیاتی بطور کلی باید به شخص مودی ابلاغ و در نسخه ثانی رسید اخذ گردد. هرگاه بخود مودی دسترسی پیدا نشود اوراق ‌مالیاتی باید در محل سکونت یا محل کار او به یکی از بستگان یا مستخدمین او ابلاغ گردد مشروط بر اینکه بنظر مأمور ابلاغ سن ظاهری این ‌اشخاص برای تمیز اهمیت اوراق مورد ابلاغ کافی بوده و بین مودی و شخصی که اوراق را دریافت میدارد تعارض منفعت نباشد.
تبصره ۱(اصلاحی ۱۳۷۸/۰۷/۲۱)- هر گاه مودی یا در صورت عدم حضور وی بستگان یا مستخدمین او از گرفتن برگها استنکاف نمایند یا در صورتی که هیچ یک از اشخاص‌مذکور در محل نباشند مأمور ابلاغ باید امتناع آنان از گرفتن اوراق یا عدم حضور اشخاص فوق را در محل در هر دو نسخه قید نموده و نسخه اول اوراق را به درب محل سکونت یا محل کار مودی الصاق نماید. اوراق مالیاتی که به ترتیب فوق‌ابلاغ شده قانونی تلقی و تاریخ ابلاغ به مودی محسوب می‌شود.
تبصره ۲ (اصلاحی ۱۳۷۸/۰۷/۲۱)- سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند برای ابلاغ اوراق مالیاتی از خدمات پست سفارشی استفاده نماید. مأمور پست باید اوراق مالیاتی را‌به شخص مودی یا بستگان و مستخدمین او در محل ابلاغ و در نسخه ثانی رسید اخذ کند و چنانچه مودی یا اشخاص یاد شده از گرفتن اوراق امتناع ‌کنند، مأمور پست این موضوع را در نسخ اوراق مذکور قید و نسخه دوم را به نشانی تعیین شده الصاق می‌کند و نسخه اول را به اداره مالیاتی عودت‌ می‌دهد.
هرگاه هیچ یک از اشخاص یاد شده در محل نباشند، مأمور پست با قید تاریخ مراجعه، عبارت «‌ پانزده روز پس از این تاریخ مجدداً مراجعه ‌خواهد شد» را در اوراق مذکور قید و نسخه دوم را به نشانی تعیین شده الصاق می‌کند و نسخه اول را عودت می‌دهد. مأمور پست در مراجعه بعدی در‌صورت عدم حضور اشخاص فوق این امر را در ذیل اوراق قید و نسخه دوم را به نشانی تعیین شده الصاق می‌کند و نسخه اول را به اداره مالیاتی عودت‌ می‌دهد. اوراقی که بدین ترتیب الصاق می‌شوند از تاریخ الصاق، ابلاغ شده محسوب می‌شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ 53 نظر

4 53
بررسی ماده 203 قانون مالیات های مستقیم

مشاورین مرتبط

مقالات مرتبط

مالی و مالیاتی
20 اسفند 1402

|

< 1 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
14 اسفند 1402

|

6 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
13 اسفند 1402

|

2 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
13 اسفند 1402

|

7 دقیقه مطالعه

مقالات مرتبط

مالی و مالیاتی
20 اسفند 1402

|

< 1 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
14 اسفند 1402

|

6 دقیقه مطالعه
مالی و مالیاتی
13 اسفند 1402

|

2 دقیقه مطالعه

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ایمیل شما با موفقیت ثبت شد