انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها
- مدت مطالعه: 1دقیقه
- 24 تیر 1400
- 0 نظر

مطالب براساس حوزه ها
در این مطلب قصد داریم تا درباره اهمیت و انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها با کارمنتو بیشتر بدانیم.معمولا استارت آپها نمیدانند که چه زمان باید وارد مذاکره شده و شرایط حقوقی خود را تعیین کنند. ما در این مطلب به شما میآموزیم که چرا در آغاز راهاندازی یک استارت آپ به مشاور حقوقی نیاز دارید و ویژگیهای یک مشاور خوب را به شما خواهیم گفت. یافتن یک مشاور خوب به این دلیل است که او با تحلیل شرایط و اهداف کسب و کار شما متوجه میشود که کدام مسائل حقوقی در آغاز راه پیش میآیند. معمولا بنیانگذاران استارتآپها در ابتدای راه خود قادر به شناسایی نکات کلیدی حقوقی نبوده و این امر باعث شده است تا لزوم بکارگیری مشاوران حقوقی ماهر بیش از پیش مهم شود.
دلیل نیاز استارتآپها به قراردادهای حقوقی چیست؟
معمولا استارتآپها در ابتدای راه خود با چالشهای قانونی مواجه هستند که اگر از آنها آگاهی نداشته باشند ممکن است در آینده به مشکلات فراوانی بربخورند. استفاده از انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها باعث میشود تا بنیانگذاران یک کسب و کار از خطرات پیش روی و محدودیتهایی که باید در مسیر پیشبرد اهداف شرکت در نظر بگیرند، مطلع شوند. به طور مثال اگر یک شرکت استعدادیابی، ورزشکارانی را از کودکی پرورش دهد و هنگام ترانسفرکردن آنها به مسئلهی حق رشد توجه نکند ممکن است متحمل ضرر شود. یک مشاور حقوقی با آگاهی از این مسئله به شما کمک میکند تا حق و حقوق شرکت و کارمندان را به خوبی مشخص کنید.
انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها
قراردادهای حقوقی دارای انواع مختلفی هستند که میتوانند شما را از بسیاری خطرات حقوقی مصون بدارند. ما در ادامه چند نمونه از انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها را به شما معرفی میکنیم.
قرارداد حق مالکیت فکری
هنگامی که قصد راهاندازی یک کسب و کار را دارید نیاز به استخدام نیروهای مختلف برای پیشبرد اهداف خود دارید. در این هنگام بسیاری از کارمندانی که ایدهپردازی میکنند قصد پیشرفت در شرکت شما را دارند، به گونهای که اگر طرح یا برنامهای را ارائه میدهند، آن طرح درست است که برای پیشبرد اهداف شرکت است اما متعلق به شما نیست. تصور کنید که این افراد طرحی ارائه میدهند که در شرکت شما به ثبت رسیده و در هیچ جای دیگری مشابه آن وجود ندارد. بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که هنگام فسخ قرارداد، آنها این طرح را در شرکتی دیگر به ثبت نرسانند. از این رو با ثبت قرارداد حق مالکیت فکری، آنها اجازه ارائه یک نسخه کپی از آن را در جای دیگر نداشته و در غیر این صورت حق شکایت برای شما محفوظ است.
تعهد و تضمین بین بنیانگذاران و کارمندان
یکی دیگر از انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها، تعهد و تضمین میان بنیانگذاران و کارمندان است. تصور کنید که برای شروع کار چندین نیروی کار استخدام کنید. آنها برای اینکه بتوانند اهداف شرکت و پروژهی شما را پیش ببرند، باید از ایدهها و طرحهای اصلی شما مطلع شوند. حال ممکن است در ادامه بعد از چندین ماه همکاری مجبور شوید با چند نفر از آنها بنا به دلایلی قطع همکاری کنید. چه تضمینی وجود دارد که آنها اطلاعات شرکت و ایدههای شما را در جای دیگر کپی نکنند. بنابراین امضای یک قرارداد حقوقی سفت و سخت با ارائهی بندهایی در آن که تنها مشاوران حقوقی ماهر از پس آن برمیآیند، بسیار مهم میباشد.
توافقنامهی مالی با کارمندان
یک از مهمترین انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها توافقنامه مالی با کارمندان است. همیشه ابتدای همه چیز خوب به نظر میرسد، به گونهای که همهی کارمندان و مدیران با همکاری متقابل برای پیشرفت کار تلاش میکنند. تصور کنید که در ابتدای راه، هنوز با برخی از چالشها مواجه نشدهاید و از سختی و فشار کار در آینده بی اطلاعید. ساعت کاری و سطح انتظاراتی که از کارمندان خود دارید را نیز قید نکردهاید. همچنین از سودی که در انتظار شرکت است خبر نداشته و با پیمانکار خود نیز در این رابطه حرفی نزدهاید. حال تصور کنید پس از اینکه شرکت به سوددهی کلان برسد چه اختلافاتی بین بنیانگذاران و پیمانکاران و حتی کارمندان بوجود خواهد آمد. بنابراین با امضای یک تفاهمنامهی مناسب تمام شرایط احتمالی را با ذکر جزئیات در آن قید کنید.
عقد قراردادهای پروژهای
عقد قراردادهای پروژهای با کارمندان این امکان را به بنیانگذاران میدهد که قادر به فسخ قرارداد با آنها باشند. این بدان معناست که شما بعنوان یک بنیانگذار علاقهای به استخدام نیروهای دائمی به همراه بیمه نداشته و با عقد قراردادی که در آن شرایط کار تنظیم شده است اقدام به استخدام نیرو (پیمانکار) میکنید. عقد قراردادهای پروژهای یکی از مرسومترین انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها میباشد.
ثبت قرارداد ترک مسئولیت و خرید و فروش
تصور کنید پس از شکلگیری شرکت و رسیدن به سوددهی، قرار است با افراد مختلف وارد شراکت شوید. این بدان معناست که شرکت شما به مدت یکسال با فردی قرارداد امضا کرده و این شخص متعهد به خرید اجناس شما در این مدت شده است. این قرارداد برای این تنظیم میشود که اگر شخص خریدار نتوانست به تعهدات خود به خوبی عمل کند و یا تصمیم به فسخ قرارداد گیرد، چه سرنوشتی در انتظار او خواهد بود.
عقد قرارداد با یک مشاور حقوقی ماهر
یک از مهمترین انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها، عقد قرارداد با یم مشاور حقوقی ماهر است. معمولا بسیاری از بنیانگذاران اعتقادی به عقد قرارداد با مشاوران حقوقی نداشته و همین امر خسارتهای جبرانناپذیری برای آنها به دنبال داشته است. مشاوران حقوقی با آگاهی از تمام مسائل حقوقی که به چند نمونه مهم آن در بالا اشاره کردیم، میتوانند شما را در برابر خسارتها و خطرات حقوقی مصون بدارند.
سخن پایانی
آغاز یک کسب و کار موفق نیاز به مدیریت و کسب اطلاعات از موانع پیش روی دارد.در این راستا اپلیکیشن کارمنتو در حوزه های تخصصی کسب و کار مانند امور مالی و مالیاتی، امور حقوقی، امور ثبتی، بیمه وقانون کار، آی تی و مهندسی و دیجیتال مارکتینگ با ایجاد بخش مشاوره رایگان این امکان را برای صاحبان کسب و کار فراهم آورده تا از برترین مشاوران و متخصصان حوزه های مختلف کسب و کار رایگان مشاوره دریافت کنند. بسیاری از افرادی که اقدام به راهاندازی یک کسب و کار میکنند از خطرات و اتفاقاتی که در آینده در انتظار او هستند، بی خبرند. این امر میتواند دودمان یک شرکت و حتی بسیاری از کارکنان را به باد بدهد. بنابراین با دریافت خدمات مشاوره حقوقی از یک مشاور حقوقی مناسب و خبره، خود را از خطرات و مسائل حقوقی پیش روی بیمه کنید. ما در این مطلب با معرفی انواع قراردادهای حقوقی استارت آپ ها، تلاش کردیم تا شما را از خطرات احتمالی پیشرو آگاه کنیم.

غیرفعال
هادی شفیعی
وکالت
-
40
کارشناس ارشد تجارت بین الملل و دانشجوی دکتری حقوق خصوصی/ وکالت در پرونده های ارزی اخلال در نظام اقتصادی/وکالت در موسسات اعتباری و بانکهای دولتی / وکالت در دعاوی شرکتهای هواپیمایی/ دعاوی اعتب...

غیرفعال
احسان حبیبی
وکیل پایه یک دادگستری
-
19
همان وکیلی که شما میخواهید

غیرفعال
حامد ساحل
ثبت
-
5
ثبت شرکت یاقوت
مطالب مرتبط
نظرات کاربران